» »

Iskanje izgubljene Word datoteke

Iskanje izgubljene Word datoteke

gofra ::

Lp!

Pred dnevi je prijateljica med delom z MS Word (XP) izgubila neko 20 strani dolgo datoteko. Kako je do tega prišlo ne vem, vem le to, da je bil poskus obnovitve tega file-a z na desetine "recovery" programi precej neuspešen. Našel sem namreč cel kup zapisov tega file-a, ki pa so bodisi premajhni, nepravega formata, pokvarjeni. Najdlje kolikor sem prilezel je bilo, da sem odprl primerno dolg file, pa je bilo potem vsebine komaj kaj ali pa je bila ta v nekem čudnem formatu (kockice). Ima kdo idejo kaj storiti?

Obstaja možnost, da je vsebina vse datoteke pretvorjena v nek file s končnico *.TMP (čas in datum nastanka sta namreč enaka) vendar ne vem kako vsebino primerno pretvoriti. Ker ni bil računalnik po izgubi nič uporabljam imam še upanje, da datoteke najdem. Mi znate pomagat? Lp in hvala!

Microsoft ::

Ko odpres .doc dokument z Word 2k3, ti zraven naredi datoteko, ki jo poimenuje ~$ime.doc. Lahka poskusi najti to datoteko (poisci vse datoteke ~$ ).

Potem lahko poskusi tako, da poisces vse doc datoeke; *.doc .

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Hja, finta je v tem, da gre za eno samo datoteko, ki pa ji je bilo vsak dan dodanega nekaj novega. Presegala je 250 KB, zdaj pa je na žalost ostalo le par vrstic, no, začuda pa je njena velikost zdaj 65 KB, kar je malce veliko za par teh vrstic...Bom poizkusil najti tudi omenjene datoteke.

Okej rešeno, takole je šlo:

Našel sem tole stran, kjer lepo piše, kako WORD shranjuje svoje datoteke. In ne gre za datoteke tipa *.doc ali pa *.tmp pač pa *.asd. Gre za format, ki ga WORD uporablja, ko shranjuje dokumente, če slučajno pride do nasilnih prekinitev, izbrisov, izklopov. Gre za ti. autorecovery save file.Potem pa sem s programom Handy Recovery poiskal to datoteko. Nahajajo se tukaj:

C:\documents and settings\(username)\Application data\Microsoft\Word (ali Excell za Excellove...)

Tako, če bo imel kdo kdaj težave s podobnim upam, da mu bo tole prišlo prav. Pozdrave!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Word mi izpiše tekst v kodah

Oddelek: Pomoč in nasveti
131467 (963) konspirator
»

Cryptowall 3.0 virus

Oddelek: Pomoč in nasveti
437490 (5544) bambam20
»