» »

Zmrzovanje računalnika

Zmrzovanje računalnika

sid ::

Pozdrav!

Zadnje čase se mi dogaja, da računalnik zmrzne.
Nič blue screen nič ponovnega zagona, samo zmrzal.

Konfiguracija:

MB Asus P4P800-E Deluxe
Proc P4 2.8 ,512, 800
Ram Corsair 2x512 DDR400
HDD Hitachi SATA 160 GB 8MB
ATI Radeon 9600Pro 128 MB Gigabyte
Napajalnik Antec True 430w
Vse skupaj v ohišju Chieftec

Os je win XP z vsemi posodobitvami, za varnost skrbi McAfee Internet security.
Računalnik je prižgan 24/7,temperature pa niso kritične (proc 33-45,MB cca 34,grafika 40-45)

Napetosti na napajalniku kot pravi MB monitor:
11,855 V
4,97 V
3,29 V
VCore 1,584

Os in SP1 je naložen na novo, driverji po sledečem vrstnem redu:
Chipset, Audio, Lan, Grafika, Direct X, Win XP posodobitve.

Ker mi je vse skupaj že preveč moteče, saj na vsake par minut shranjujem delo, bi vsak nasvet prišel prav.

Hvala

rkb2 ::

Preveri pomnilnik - pusti laufat memtest86 čez noč.

SodVina ::

jaz sem imel (kot zgleda) tocno iste probleme: Racunalnik je kar na lepem zmrznil, nic error-jev, nic. Edina tipka, ki je prijela, je bil reset. Dolgo casa sem se mucil. No, potem sem zamenjal plato in zdaj dela v redu.

boha ::

imel sem podobne primere, včasih se mi je komp tudi resetiral. v glavnem, na koncu smo ugotovili, da je šla plata. seveda pa ni nujno da je kriva matična, probaj z izločanjem komponent ugotoviti kaj bi lahko bilo narobe.

Zdaj rahlo dvomim, da je kriv hardware.Cel popoldan sem imel v pogonu Sandrin burn in wizard, prav tako memtest86 in nobenega problema.Računalnik dela kot urca.Potem malo odsrfam po različnih straneh in vklopim mulo in lej ga zlomka, po desetih minutah zmrzne.Po fizičnem resetu se mi pojavi sporočilo
"Failed to open GVCplDrv Win2000 driver".

Preiskušam še naprej in javim če bo kaj novega.

SodVina ::

Meni je recimo v winXp zmrzoval med filmi in surfanjem po netu. Pa med igricami sploh velikokrat. V win2000 ali win98 mi je zmrzoval bistveno manj. V linuxu mi nikoli ni zmrznil. Zanimivo tudi, da mi nikoli v nobenem sistemu ni zmrznila edino igrica Colin McRae 2(zgleda da so majstri:) ). Zadeva je smrdela po software-ski napaki. Pa se je kljub veliko truda(razlicni driverji, bios flash, popravki, razlicne verzije programov, itd.)nisem mogel resiti. Potem pa sem zamenjal plato. Stara pa se vedno caka v omari na nenaden napad jeze!;((

Očitno sem rešil zadevo (potrkam po glavi):)) Namestil sem drugo različico mule, na drugo particijo.Namesto McAfee mi trenutno varuje računalo Zone alarm.Driverji so vsi ostali.Računalnik mi od spremembe deluje brezhibno.Zdaj se le sprašujem katera od sprememb je pomagala.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen računalnik..

Oddelek: Strojna oprema
232095 (1758) dmorec
»

[Port Forwarding] Prokleta gamad!

Oddelek: Omrežja in internet
124522 (3989) blackbfm