Forum » Strojna oprema » Zeza me hišno omrežje
Zeza me hišno omrežje
francek1 ::
Preko routerja Planet XRT-401D želim priklopit drugi računaknik v hiši.Prvi dela na prvih vratih brez problema.Drugi pa je priklopljen preko 28 m kabla z vtičnicami in na mrežni piše, da je"omrežni kabel izključen".Kabel sem preveril z ohmmetrom in gredo vse povezave skozi.Menjal sem tudi mrežno kartico in povezovalne kable,rezultat pa je še vedno isti.Tudi lučke na routerju ne svetijo.Je mogoče problem v vezavi.Vezal sem vse enake barve skupaj(brez križanja.Hvala za odgovor!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
SuperHik ::
skor zihr si narobe povezal.
naredi tako vezavo
be-or ...... 1
Or .......... 2
be-Ze ...... 3
mo ......... 4
be-mo ..... 5
ze ..........6
be-rj ...... 7
rj .......... 8
naredi tako vezavo
be-or ...... 1
Or .......... 2
be-Ze ...... 3
mo ......... 4
be-mo ..... 5
ze ..........6
be-rj ...... 7
rj .......... 8
Always look on the bright side of life; LIFE! You never saw my wife ...
boych ::
francek1 ::
Delaaaaaaaa!!Je bil problem v vezavi( mora biti cross http://www.duxcw.com/digest/Howto/netwo... ), in pa dela samo na 10 Mb halfduplex (to pa ne vem zakaj,imam pa narejeno na vtičnice,ne direkt kabla).Me je pa dobro jeb....Zeznil sem se sam,ker sem gledal upside-down...in sem križal neprave žice.Hvala obema!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28155 (13884) | denisbegood |
» | Kateri UTP kabel?Oddelek: Omrežja in internet | 14234 (4409) | Lonsarg |
» | 15m dolg mrežni kabel - ne delaOddelek: Omrežja in internet | 9747 (9045) | racunalnicar |
» | IR ControllerOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1150 (1149) | Azrael |
» | Dolžina UTP kabla - problemOddelek: Omrežja in internet | 1544 (1401) | ali3n |