Forum » Strojna oprema » Hitrejši procesor na počasnejši mama plati
Hitrejši procesor na počasnejši mama plati
McBoby ::
Zanime me, ker bi rad zamenjal procesor P2 233Mhz, mama plata pa podpira do hitrosti P2 333Mhz. Zdaj me pa zanima, če bi dal recimo not procesor P2 350Mhz in več, ali bi mi zadeva sploh delovala, recimo v primeru, da ne dobim P2 333 Mhz procesorja.
- spremenil: McBoby ()
smolep ::
Podoben primer sem imel tudi sam pred nekaj leti. Imel sem neko matično, ki je podpirala le do 350Mhz, ter procesor AMD mislim, da tam okoli 450Mhz. Zadeva je delovala čisto OK, le v biosu sem ročno nastavil, da gre za 350Mhz. Pač počasneje je deloval . Drugač je pa delovanje take kombinacije odvisno tudi od drugih stvari, kot je npr. jedro procesorja oz. serija, itd..., da o kompatibilnosti frekvenc in multiplikatorjev sploh ne govorim.
Sami ::
Probaj, na plato naloži najnovejši BIOS in probaj dvigniti FSB iz 66Mhz proti 100Mhz to naredi v BIOS-u ali z jumperji.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Tomay ::
Ponavadi mora delat BP. Mogoče ti ne bo kazalo prave frekvence ko se bo računalnik zbootal npr: 351 namesto 350MHz, drugače pa bi moralo podpirat procesorje vsaj do množilnika 8.
Voodoo 4Ever
dr.J ::
Katera plata/čipset? Dviganje FSB 66 na 100 MHz je tricky.
Meni še na eni BX 440 plati ni šlo. :(
Meni še na eni BX 440 plati ni šlo. :(
McBoby ::
Če se ne bo poizkusilo, se ne bo vedelo. Se pravi dvigniti frekvenco oz. napetost procesorja v biosu, prav tako poenotiti frekvenco vodil. No saj manj kot delati ne more .
Malo poglej specifikacijo plošče. Poglej katere FSB frekvence podpira in do koliko gre množilnik. Po možnosti še katere serije procesorjev podpira, in nato išči procesor v tem rangu .
Aja, pa še neki. Včasih je podatek o najhitrejšem procesorju, ki ga plošča še podpira čist brez veze, saj se nanaša na ponudbo procesorjev v času, ko je bila plošča izdana. Čist možno je, da ti plata podpira tudi višje hitrosti .
Primer izračuna:
Max FSB frekvenca * Max multiplikator = Max "hitrost" procesorja
Tko na hitro no
Primer izračuna:
Max FSB frekvenca * Max multiplikator = Max "hitrost" procesorja
Tko na hitro no
Moonman ::
Z LX čipsetom si žal omejen na 66Mhz FSBja.
Če že hočeš kaj več, poglej za rabljenimi ploščami z čipsetom BX440.
lp
Če že hočeš kaj več, poglej za rabljenimi ploščami z čipsetom BX440.
lp
Sami ::
Obstajajo tudi Pentium 2 366, 400, 466, ki imajo 66Mhz FSB, samo malo težje jih je najti, poglej mal na bolho in v salomonca. Imel pa sem plato SE440BX in je super, gor sem imel P2 350Mhz, 128MB RAM in 40GB pa je delalo super. Tele plate imajo zelo hiter čipset in mi je delovalo hitreje od večine P3 do 500Mhz.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
MadMax ::
Sami:
Tisto so Celeroni. Tapravi P2 333 je bil zadnji na 66FSB, 350 in naprej so imeli 100FSB.
LX čipset je pač čist povprečen Intelov čipset, BX pa je legenda.
Ni pa vse odvisno samo od čipseta, ampak tudi od same osnovne plošče, saj je poleg njega na plošči še mali miljon drugih stvari.
Tisto so Celeroni. Tapravi P2 333 je bil zadnji na 66FSB, 350 in naprej so imeli 100FSB.
LX čipset je pač čist povprečen Intelov čipset, BX pa je legenda.
Ni pa vse odvisno samo od čipseta, ampak tudi od same osnovne plošče, saj je poleg njega na plošči še mali miljon drugih stvari.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je hitrejše Pentium II 350 ali Celeron 400?Oddelek: Strojna oprema | 2221 (1602) | mtosev |
» | Kaj je bolše 400MHz P, ali 600MHz C ?Oddelek: Strojna oprema | 1665 (1306) | Dr_M |
» | Ram pri navijanjuOddelek: Navijanje | 1702 (1304) | element |
» | Bo ali ne bo to je sedaj vprasanje! 350>500?Oddelek: Navijanje | 1130 (906) | EvilK|NG |
» | Kako naviti PII procesor...?Oddelek: Navijanje | 1303 (1081) | VASkO |