» »

Kako izostriti sliko?

Kako izostriti sliko?

Capone ::

Mene zanima,kako izostriti sliko po večjem zoomiranju. Na bližje sem slikal tisto kar sem hotel, žal se pa vidi megleno. Uporabljam pa Corel Paint. Če je kakšen program za sliko izostriti, mi povejte. Ali pa...

root987 ::

Če misliš kaj takšnega iz MovieOS-a, potem lahko na kaj takšnega kar lepo pozabiš. Kolikor vem preprosto ni dovolj pikslov ter posledično podatkov, ki bi poskrbeli za jasnejšo sliko.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

ql000 ::

no, ja ni čist res. odvisno od zahtev in pogojev. če maš že v osnovi dost veliko sliko (xxxxpixel x xxxxpixel) lahk uporabiš en kup programov (od corela, Photoshopa,...), ki ti z uporabo interpolacijskih polinomov izostrijo sliko. efekt, oz. kvaliteta obdealne slike je odvisna od uporabljenega algoritma. na netu se dobijo tudi programi, ki so namenjeni sam temu! Sam to, kar pa vidiš v filmih je pa rahlo za lase privlečeno (slikca k jo skenirajo pol pa poveča en del pa kar vidi kuk je ura na tipovi roki, bla, bla).

poglej malo na tucows.com, al pa na download.com, po mojem se da že tam dobit kak shareware.

darkolord ::

amm ce bi blo tko preprosto potem sploh ne bi potrebovali "mocnejsih" objektivov :D :D

ce imas 2 piklsa z nobenim algoritmom ne mores tocno izracunat kaksen bi bil tretji ce bi ga vstavil med ta dva...

Capone ::

Hja, ql000, kva pa klobasaš?Jaz sem hotel samo slikat ta prokleti tranzistor, ki je nerazpoznaven. Sheme sploh ne dobim in kako naj bi vedel keri je tranzistor. Če sem pa hotel skenirat od bližje, je megleno. No, al mi boste pomagali, ali ne?

Matev ::

unsharpš mask v fotošopu dela dobesedno čudeže

ali pa sharpen ukaz - tudi OK

drugače pa interpolacija je povečevanje ločljivosti in nima z izostritvijo nikakršne veze - kvečjem nasprotno - čim več interpoliraš tem manjša je ostrina

za ostrino res toplo priporočam fotošop in unsharp mask - tam se pa poigraj z jakostjo in nastavitvami tega filtra

upam da sem pomagal

karafeka ::

Mogoče ti lahko pomaga PhotoZoom

@darkolord: ja fora je v tem, da s tem algoritmom pogledaš perdhodni pixel, naslednji pixel (barvo), pol pa algoritem predvideva, kaj bo dal vmes! DEJSTVO PA JE: da ne moreš nadomestit s softwarem hardwera. hec je sam v tem, da ti v DOLOČENIH primerih (stare slike, šparanje;) ) ta zadeva prekleto prav pride!

@Capone: stari sorry:D! mogoče me je malo zaneslo z teorijo!!! no, ja upam, da si vseeno že našel rešitev!!

LP

darkolord ::

Če boš neko majhno besedilo, ki je na sliki, povečal, ti noben algoritem ne bo tega besedila izostril...

itak, da ta zadeva ne gre v neskončne ekstreme, kar se majhnosti tiče. Lahko pomaga do DOLOČENE MERE in nič več.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Adobe predstavil tehniko popravljanja zamegljenih posnetkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
6221316 (15964) CaqKa
»

Sony v finančnih težavah na veliko odpušča

Oddelek: Novice / Ostale najave
4511117 (8956) fpbs
»

dig.fotič: 5M, hitershoot

Oddelek: Kaj kupiti
111779 (1567) 3man
»

Nastavljanje goriščne razdalje po zajemu posnetka (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
15021651 (17259) gzibret
»

Program

Oddelek: Programska oprema
7898 (871) Slowenc

Več podobnih tem