» »

Mamaplata fuč?

Mamaplata fuč?

zee ::

Včeraj sem mi je zgodilo nekaj skrajno čudnega. ko sem šraufal grafično kartico, mi je vijak padel na matično ploščo. Ko sem ga pobral in prižgal računalnik, se je ta neprestano resetiral (sploh ni prišlo da zagona diskov). Restartal sem bios, nakar se računalnik sploh ni hotel več pognati. Če ga sedaj prižgem, se sliši samo glas ventilatorjev, slike na monitorju ni. Če recimo odstranim grafično, računalnik nekaj zapiska in to je to. Ker imam Asusovo "govorečo" matično ploščo, me je zanimalo, če mogoče matična kaj pove. pa nič od tega. Grafcična kartica na drugem računalniku del bp.

a mislite, da je matična plošča crknila? je lahko narobe še kaj drugega?

hvala in lep pozdrav,
zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
  • spremenilo: zee ()

ADF ::

Poskusi ploščo dat ven iz ohišja (na neprevodno podlago) in potem izloči vse komponente razen procesorja, rama, grafične in plošče ter poskusi še tako priklopit na napajalnik. Možno, da imaš kje pri stikih med ploščo in ohišjem težave.
Drugače pa je verjetno nekaj crknilo.

TribesMan ::

A slucajno prihahjajo kaksni zvoki iz PC speakerja?

Poglej RAM grafiko in CPU.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Poldy ::

Če je bil računalnik ugasnjen, ko ti je padel vijak, ni možnosti da bi s tem kaj skuril. Je meni že grafična iz rok na matično padla.

Kolega je imel isti proble (na asus plati), pa je grafično do konca porinil v režo in je bil problem rešen.

zee ::

pokazalo se je, da matična plošča dela. sedaj sumim napajalnik oz. procesor, o čemer sem odprl novo temo z naslovom: Crknil CPU ali napajalnik?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafična kartica in matična plošca (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15412538 (9579) Gapi
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317841 (13964) G_mAn
»

Sesuvanje i7 3820, 64GB sistema, NUJNO (strani: 1 2 )

507602 (5609) Icematxyz
»

Kaj sem naredil? (strani: 1 2 )

955501 (4217) Timmah
»

Kako ugotoviti, kaj ne funkcionira?

134190 (3945) monster-x

Več podobnih tem