Forum » Hlajenje in modifikacije » [Skice] Moj celoviti vodni blok za R9800 in X800
[Skice] Moj celoviti vodni blok za R9800 in X800
tiborrr ::
Slike povedo dovolj, zadeva gre v proizvodnjo, medtem ko bom na dopustu (2 tedna planinarjenja). Takrat bom celotno zadevo tudi poslikal. Drugace pa je pokrov hard-lotan na bazo (nima pleksi pokrova). Zadevo sem zdizajniral sam v OneSpace Designerju (bivsi Soliddesigner), screenshot pa je narejen tukaj, na VARu, kjer bodo tole izdelali (v Unigraphics NX-u).
Dizajn je whitewater z nekaj luknjami na mestih, kjer so pomnilniski cipi. Blok sem oklestil teze, tako da brez pokrova tehta skupaj 230 gramov (spodnji del 159g, se mi zdi). Ko bo gor pokrov in poln vode, bo tehtal okoli 400-500 gramov, kar je se dalec od tistih kriticnih 900-1000g. Visok pa je 8,1mm brez pokrova, toliko za predstavo.
Dizajn je whitewater z nekaj luknjami na mestih, kjer so pomnilniski cipi. Blok sem oklestil teze, tako da brez pokrova tehta skupaj 230 gramov (spodnji del 159g, se mi zdi). Ko bo gor pokrov in poln vode, bo tehtal okoli 400-500 gramov, kar je se dalec od tistih kriticnih 900-1000g. Visok pa je 8,1mm brez pokrova, toliko za predstavo.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
- zavarovalo slike: OwcA ()
T(he) Boss ::
Zanimivo! Na teh graficnih je ram tudi potrebno hladiti, ker ze na osnovni voltazi dosega konkretne temperature. Gre v proizvodnjo, to pomeni...?
Boki_ ::
Zanimivo, sam kje pa bo vstopala voda? Pri bloku za spodnji del kartice se mi zdi da bo mela voda kaj nekaj težav z gibanjem. Nekako mi no preveč vseč taka oblika, ne vem.
I'm back
Jackal ::
No, da ne bo tiborrr edini mu morem naredit malo konkurence . Tole je model mojega bloka za Radeon 9800 / x800. Sendvič konstrukcija.
Prva dva primerka sta na grobo že izdelana, le na fino jih je še treba obdelat.
Blok je načrtovan tako, da bo čim manj oviral pretok vode. Prav tako je ravno s tem razlogom glavni kanal narejen s presekom 1/2 kvadratne inče (127mm^2)
Prva dva primerka sta na grobo že izdelana, le na fino jih je še treba obdelat.
Blok je načrtovan tako, da bo čim manj oviral pretok vode. Prav tako je ravno s tem razlogom glavni kanal narejen s presekom 1/2 kvadratne inče (127mm^2)
Walking the way is something completely different than imagining the way.
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: OwcA ()
iskra ::
two words: Re-spect
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Eddy ::
Zelo zanimivo!
Zgleda vsi mislimo podobno. Tudi sam sem mislim na nekaj takega...
Ste pogruntali koliko je procesor višje od ramov?
Pa še to, če ni skrivnost... kakšna je razdalja med luknjami? Tudi tiste luknje pri ramih?
Zgleda vsi mislimo podobno. Tudi sam sem mislim na nekaj takega...
Ste pogruntali koliko je procesor višje od ramov?
Pa še to, če ni skrivnost... kakšna je razdalja med luknjami? Tudi tiste luknje pri ramih?
www.ekwaterblocks.com
Boki_ ::
Sej morph je že zdavnaj naredu neki tazga. Mislim da ma TribesMan tak blok na 8500ki, pa za GeForcea je tut naredu tak blok. Js sm mislu podobno obliko narest, sam mal drugače, tako da bi bla v bistvu 2 bloka v enem, GPU in RAM posebej, vendar nekako združena v celoto. No bom pokazal skice, sam se moram najprej naučiti delat v ACADu.
I'm back
tiborrr ::
Ne najdem listka z merami, se mi pa zdi, da je BGA ram cip visok 1.08mm, SMD element okoli 1.8mm (nevem tocno), GPU pa okoli 1.52mm. Moral bi pogledati za mere.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
-neo- ::
RESPECT
AMD 64 3000+@2450 mhz CG,GF Ti 4200 300/215@355/680,corsair xms 500 mhz
Prodam Vodno hlajenje;> 2 X 80 Gb MaXtor,Gigabyte K8N,
Prodam Vodno hlajenje;> 2 X 80 Gb MaXtor,Gigabyte K8N,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Doma narejeni vodni bloki in hladilna rebra.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 11650 (5134) | sash |
» | vodni blok za radeona (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6054 (4464) | Jackal |
» | še moj vodni blok (spike) (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8282 (6735) | WinsuckeR |
» | NV Cooling predstavlja R9500PRO vodni blok - 'Ultrachill R1'Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2178 (1321) | Smorny |
» | MOJI "EK" VODNI BLOKIOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4163 (2859) | Eddy |