Forum » Strojna oprema » Ali je Hyper-Threading?
Ali je Hyper-Threading?
Sba ::
Pred kakšne pol leta (malo več) sem kupil nov računalnik. S P4 2,6GHz 800MHz vodilom. V Windowsih mi je kazu pod strojno oprem o dva procesorja 2,6, Task manager jih je pa ločeno obdeloval. Šele sedaj pa sem šel v BIOS in opazil vključeno funkcijo Hyper-Threading. Ne vem sedaj ali je, ali ni HT, saj je bila cena za ta sistem takrat kar ugodna.
OwcA ::
Čim je vodilo 800 MHz, procesor podpira HT, vprašanje je le, ali lahko isto trdimo tudi za OS in ali imaš HT vklopljen v BIOS-u.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
OwcA ::
Če imaš Okna XP ali novejše si potemtakem na konju, drugače raje izklopi HT, bo celokupno delovanje hitrejše.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Daedalus ::
Hmm, da vidimo... Pod Hardware ti kaže dva procesorja, task manager isto, proc ma 800Mhz sistemsko vodilo in v biosu maš HT vklopljen... Ne, definitivno ni HT procesor
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
DjTonic ::
Če se ti v Device Managerju pojavita pod Processors 2 CPU-ja potem je HT Enablan tudi s strani operacijskega sistema (XP).
Vesoljc ::
vseeno bodi pozoren, ce se ti kdaj pojavi
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Keyser Soze ::
A nismo že malo prekruti?
P.S.: Ne vse verjet, če prebereš na tem forumu. Sploh če je poleg .
P.S.: Ne vse verjet, če prebereš na tem forumu. Sploh če je poleg .
OM, F, G!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zračno? Vodno? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8159 (7072) | Galaxy |
» | kakšen procesor je P4 531 (3.0Ghz/800MHz/1Mb, int NIC)?Oddelek: Strojna oprema | 1548 (1268) | opeter |
» | nenavijanje na AM2 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3857 (3245) | Pyr0Beast |
» | Intel Core2 Duo E6300 vprašanjeOddelek: Strojna oprema | 3016 (2035) | schwabspenk |
» | Kaj je CPE?Oddelek: Strojna oprema | 3236 (3154) | boštjan |