» »

Asus a7n8x-e deluxe vs. Abit NF7-s - navijanje, kvaliteta in stabilnost?

Asus a7n8x-e deluxe vs. Abit NF7-s - navijanje, kvaliteta in stabilnost?

Poldy ::

Procesor je barton 2500+

Kako je glede stabilnosti, kvalitete in navijanja?

Na forumu sem prebral:

a7n8x-e deluxe:
Da je 'lena' za navijanje. Ali je s tem mišljena samo zgornja omejitev pri voltaži. Mislim da bo navit barton 3200+ stabilen že pri 1.75V. Ali obstajajo različne revizije kot pri abit in epox?

Abit NF7-s:
Nekateri imajo težave pri dvigovanju fsb-ja. Spremeniš iz 166 na 180 in že vse 'crkava'. Tu potem dvomim o kvaliteti.

Prosim za nasvete.

Hvala

queen51 ::

Pojdi na www.overclockers.com in tam boš vidu, da je en tipo navil bartona 2500+ na 3206 MHz z Abit NF7-S!! Glede stabilnosti ti ne morm povedat, sam si jo jst mislim v kratkem nabavit zarad prej omenjenega rezultata. Odloči se sam.

Tilen ::

Pri teh dveh platah kvaliteta ni pod vprasanjem. Glede na tvoje znanje pa tudi dvomim da bi lahko tako pritisnil katerokoli od teh 2 plat da bi zacela crkovat. Katerokoli bos vzel, bos z njo zadovoljen.

Meni in mnogim overclockarjem je NF7-S best buy. Izjeme pa so na obeh straneh.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Privatnik ::

Sam mam a7n8x deluxe ( ni e ) in sem zlo zadovoljen. Bartona 2600+ mam na 2500 Mhz in laufa bp (FSB 217) vec pomoje ne gre zarad rama, ampak se nisem probaval kej bolj podrobno. Tudi vse integrirane stvari (mrezni, zvocna ...) ne delajo nobenih problemov, tak da je res super. Verjetno pa da bos tako z eno kot drugo zadovoljen, glede na to da sta obe plati zlo dobri.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Privatnik ()

MEDENA2 ::

Jaz bi ti v vsakem primeru priporočal ABIT NF7-S! Jo imam sam in jo lahko samo pohvalim! Nisem imel niti enega problema z njo! Da se zelo dobro navijat, sam sem prišel na njej z 2400M do 2706Mhz, in sicer z FSBjem 246Mhz = 492Mhz delovanje! Več pa žal rami ne grejo, drugače bi navil še več! Skratka plata je Ultra dobra za ta denar! Po vrhu vsega pa imaš še REAL 5.1 zvočno integrirano, ki je res super! Glede ASUSove A7N8X-E DX pa ti lahko lahko nekaj malega povem! Ima jo kolega in 1X me je klical, da ga nekaj zabava in če lahko pridem do njega pogledat in zrihtat! Malo je navil procesor, če se ne motim je imel AMD 2600+! Spravil ga je na delovanje 2300Mhz in sicer z FSM 200Mhz = 400Mhz delovanje! Odkar ga je navil je imel same probleme s ploščo, ko pa je imel na default pa je delala približno enako, kot moja! Tako da se boš sam mogel odločiti, katero boš imel! V vsakem primeru bi ti priporočal ABIT NF7-S, pa še malo cenejša je od obeh!

Upam, da sem kaj pomagal!:8)
MSI P45 Neo3-FR, Intel E8300+Mugen@3,40Ghz, Corsair DHX 4GB cl4 @1020Mhz cl5
Sapphire 4850 512MB, 2X WD6400AAKS, Pioneer DVR-215DBK
ANTEC Three Hundred + 3X120mm ANTEC FAN, Corsair TX650W

Grim ::

bullshit ;(( Asus rula pa če navijaš al ne! Samo poglej koliko ti nudi !

PS :AMD priporoča Asus - AMD + Asus = sožitje

Z Abitom pa se "kregajo" ? :) Se ve zakaj, cetudi bi bilo res. >:D

SavoS ::

Haj
Sam že ene pol leta uporabljam Asus a7n8x-e delux verzija in sem z njo zelo zadovoljen! Fsb mi gre v hladnih dneh tudi do 220MHz, drugače pa jo vsakodnevno laufam na 216MHz FSB.
Je zelo stabilna, se vredu navija, omejitev bi mogoče predstavljala samo napetost, ki pa se je žal ne da dvigniti na več kot 1.75V.
Če si naložiš pa über bios 1008, dobiš malo več nastavitev v biosu, recimo napetost Severnega mosta, pa več napetosti za rame, grafično karto, pa še nekatere druge fore.......
Revizija Asus plate se dobi samo 2,XX
Če maš odklenjen množilnik se bo super navijal tvoj Barton......
ajd
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

ki pa se je žal ne da dvigniti na več kot 1.75V.

Nimam te plate, vendar zelo dvomim v to trditev. Ta plata je v najvisjem rangu Amdjevih Asus plat.

GUFY ::

Imel sem obe plati ASUS-ko in ABIT-ko, pa me je ASUA-ka totalno razočarala glede navijanja in nastavitev v BIOS-u, če se odločaš med tema dvema bi se jaz na tvojem mestu odločil za ABIT NF7-S.

Je pa tukaj še ena alternativa, ki se ji rače DFI in sicer model DFI NFll Ultra Infinity. Sam se imel to plato in sem bil z njo ZELO zadovoljen ( ne vem kaj mi je bilo da sem jo prodal;( ). Ta plata ima zelo veliko nastavitev v BIOS-u že po defoltu, napetost rama do 3.3V, ram se napaja iz 5V linije, mene je edino motila možnost nastavitev napetosti na CPU-ji, ki je po defoltu "samo" do 2V.

sajko ::

Jest bi tut vzel NF7-s. Sam si lastim navadno brez S pa mi dobro sluzi. Edin kar me moti je voltaza za rame ko gre sam do 2.9, kar pa popravi vmod :)

Glih dan sm se mal igrov z biosi (morm se kksnega probat):

rami @ 3.1V

Gufy :/ kako si jo mogu prodat? zdej furas nf7 al si kej boljsiga nabavu ?

MEDENA ::

pizda kaj maš to ene BH-5 rame al kaj ?

kako narediš vdimm mod no ? brez vseh pripomočkov sem...

2x256mb Twinmos 3200 z bh-5 cipi :)

Amm jest nism glih nek stromar, tko da sm TribesManu nesu pa mi je res suprca naredu (še enkrat hvala). Tko da najboljs da enmu das :)

Mal sem se pranaglil s prodajo, si bom pa kupil kakšnega A64 ko bo čas za to. >:D

Za konfiguracijo pa glej podpis:\

Hehe :)

Skoda glih zdej ko mi plata dobr dela (da ti mal konkurenco delam :) pa zvem da si prodal :>

Sej mi še zdej ne moreš delat konkurence, k tvoj barton za 2500 MHz rabi kat 1.93V, moj pa 1.85V. V FSB-ju si pa itak zmagu saj ta moja ABIT-ka ne gre na več kot 210 MHz pa še to z veliko sreče.:))

Hehe sej vem :> mislu sm DFI FSB :>

Drugac je pa bedn tale moj mobilc bi ga mogu menjat pa ni dnara :> dela pa tut na 1.85V pri 2500 sam sm pac testiru mal vec mhz pa sm pustu tak.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ploščo za AMD je

Oddelek: Kaj kupiti
382396 (1244) ČIP 008
»

Navijanje AMD 2500+ Barton

Oddelek: Navijanje
332976 (2247) c3R4R
»

MSI K7N2-ILSR nForce2 DELTA 400+proc+ram (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
593354 (3008) Dr_M
»

252 FSB na NF7-S brez volt modov! (strani: 1 2 )

554795 (3445) _spirit_
»

"težava" z NF7-S in AthlonXP 2500+ (strani: 1 2 )

735471 (4212) Tilen

Več podobnih tem