» »

Resetiranje računalnika (pa najbrž ni črv)

Resetiranje računalnika (pa najbrž ni črv)

Bager167 ::

Pozdravljeni!

Konec tedna sem priključil računalnik na Internet - oz. preko huba smo na ADSL priključeni 3-je uporabniki. Kmalu po priključitvi pa so se začeli problemi - računalnik se je zelo upočasnil, potem pa se je pojavil še plav zaslon z opisom napake in Begining of dumping memory in je štel do 100 pa se je računalnik resetiral.
Z antivirusnim programom (AVG 7.0) sem pregledal disk in mi je javil da imam ene par trojancev - nekaj jih je pozdravil, ostali so samo štirje v temporary internet files/content.ie5. Teh ni mogel ne prestaviti, ne pobrisati. Pa sem se malo potrudil in sm kr sam pobrisal te file.
Potem sem še pregledal sistem z Ad-aware in je najdu tud ene par napak in jih pobrisal.
Ko sem tako vse pregledal sem spet veselo začel z delom a po določenem času se je zopet pojavil plav zaslon in dumping memory :| .
Mal sem pogledal po vašem forumu in videl da bi lahko bili problemi povezani s črvim (Msblast) - vendar se meni ne pojavi zaslon da se bo sistem resetiral in pričel z odštevanjem.
No na koncu sem se odločil da bom sformatiral particijo C in na novo naložil sistem (uporabljam Windowse XP + SP1) - med prvim nalaganjem sistema mi je javilo napako da je nekaj narobe (sem na žalost pozabil kaj) in sem moral računalnik resetirat. V drugo je bilo nalaganje sistema uspešno - vendar pa so problemi ostali. Ko se sistem naloži ne morem iti v raziskovalca, prav tako ne v control panel vsaj dve do tri minute. Potem pa se pojavi napaka da je v registru en fajl pokvarjen in da ga je mogu popravt in je bil pri tem uspešen. Po tem opozorilu pa lahko grem v raziskovalca ... Drug problem je ta da se sedaj sploh ne pojavi več plav zaslon z dumping memory temveč se mi računalnik kar sam od sebe resetira (pa lahko delam kar koli - nisem na intenetu, al pa sem ...). Ko se nazaj zbuta pa javi da se je sistem opomogel od resne napake.
računalnik se mi sedaj resetira vsakih par minut ;(( .
A mi sedaj lahko pomagate in poveste kje so problemi:
-a je možno da imam še kaj narobe na particiji D, ki je na istem disku pa je nisem formatiral?
-a imam mogoče kak črv?
-a je lahko kaj narobe s komponentami (imam plato ECS K7, procesor AMD Athlon 2400 XP+, 512 RAM-a, trdi disk WD 80 G) - s trdim diskom?
-a je kej narobe v registru (sem ga že popravljal z dvema orodjema - RegClean in Tune up)
-a je kej v BIOSU? (ker se mi je med temi problemi procesor prestavil na 100Hz delovanje - z 2400 je padel na 1800, pa dolgo nazaj sem onemogočil zvočno na plati, sedaj pa je bila zopet omogočena)

Prosim za čimprejšno pomoč.

Hvala

Bager167 ::

Aja pa še Transfer Mode od trdega diska nikakor ne morem spraviti naDMA mode, je vseskozi na PIO (čeprav dam DMA if Avaible)?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5612338 (10865) solatko
»

Problem z računalnikom (corrupted files)

Oddelek: Pomoč in nasveti
12895 (696) solatko
»

Nforce4 Dfi audio driver napaka?!

Oddelek: Strojna oprema
7850 (734) VASkO
»

Pri kopiranju s CD-ja se računalnik resetira

Oddelek: Strojna oprema
151433 (1192) d3k0
»

Računalnik crknu po testiranju s Primo 95 NUJNA POMOČ