» »

Problem z brisanjem pokvarjene AVI datoteke!!!

Problem z brisanjem pokvarjene AVI datoteke!!!

super pipi ::

Sem nov član in začetnik na področju računalništva!

Problem imam z filmom(AVI), ki sem ga downloud-al saj sploh ne zažene ter ga nikakor ne morem izbrisat.
Poskusil sem tudi v SAFE MODE in z izbrisom ključa ,ki ste ga predlagali vendar ne gre.
Enkrat sem videl tudi drugo pot, ki je bila uspešna vendar takrat še preveč zapletena, da bi si zapomnil.Imam XP. Takrat je strokovnjak šel v DOS(čeprav ga naj nebi imel) in je z ukazom DEL izbrisal prav vse AVI datoteke v določeni mapi.Iz mape je tako pobrisal vse AVI datoteke.

Če kdo pozna to pot ali pa še boljšo ga prosim za pomoč.
Vendar poudarjam, da me mora voditi, kar se da razumljivo saj VAM določeni posamezni ukazi pomenijo veliko meni pa bore malo saj mi še marsikaj ni jasno!!!

smolep ::

Podoben problem sem imel ravno pred kratkim. Ko sem poizkušal pobrisat datoteko v XP-jih, mi je explorer.exe zasedel 100% procesorske moči, pa še izbrisat jo nisem mogel, ker naj bi to datoteko uporabljal nek program (čeprav jo naj ne bi noben):\ . Potem sem zagnal cmd.exe in ročno izbrisal to datoteko. Kako se to naredi:

- Zaženeš cmd.exe ali poiščeš "Command prompt" v startni vrstici.

- Nato se premakneš v ustrezen direktorij (mapo), kjer se ta datoteka, ki bi jo rad izbrisal, nahaja. Najbolje je iti v izhodišče (napišeš "cd \"), nato pa "cd ..." kjer pikce nadomestiš s potjo do te datoteke (npr. cd c:\pot\do\moje\datoteke\).

- nato preveriš, če si v pravi mapi z "dir". Na zaslonu bi moral v množici drugih datotek videti tudi to, ki bi jo rad pobrisal.

- nato napišeš "del ...", kjer pikce nadomestiš z imenom datoteke, ki jo želiš izbrisat (npr. del moja_datoteka.avi). Za nadaljevanje sledi navodilom na zaslonu....

Drugače pa kakšno knjigo o DOS-u primi v roke >:D , in poglej razlago ukazov, kot so cd, dir, del, ...

Prišel sem vse do ukaza DEL vendar mi ne najde nobene datoteke, ki so v mapi, čeprav sem poiskusil zbrisati še nekatere druge datoteke.Do tu pa je bil postopek OK.

Ali lahho še kaj dodaš prosim!!!Že vnaprej hvala!

Caligula ::

Odpri Nero ali pa kak drug tak program, ki ma lasten explorer in ga tam pobrisi. Z Nerom je najlazje. Zazeni in v njem najdi file in daj delete in opravljeno. Ce slucajno nebi hotelo se izklopi P2P programe.

Ko napišeš DIR, ali v seznamu datotek, ki jih izpiše ta ukaz, vidiš tisto datoteko, ki jo želiš izbrisat? Če jo ne, potem verjetno nisi v pravi mapi.

Mislim pa, da lahko ta problem rešiš tudi preko paketa Norton Utilities, če ga seveda poseduješ. Del tega paketa je tudi nek program namenjen brisanju (wippingu - ne vem če se tko napiše) datotek.

Drugače pa tko kot je rekel Caligula, probaj kakšen bolj "neodvisen" explorer uporabit. Mogoče Norton Commander, sam ne vem če dela pod XP-ji :\ . Ali pa Total commander, ne vem no, kej na to foro.

Jebiveter ::

Pred kratkim sem imel podoben problem in uspelo ga je resit Spajkyju.
Zadeva pa je precej preprosta in zelo ucinkovita...

1. Skopiraj ime fajla (celotno ime, skupaj z pripono)
2. Na desktopu naredi prazen text file in mu daj ime po unem fajlu (identicno, pasteaj ime)
3. odpri explorer tako, da vidis problematicen fajl in hkrati tistega na Desktopu
4. Skopiraj falj na desktopu v mapo kjer je problematicen fajl
5. potrdi overwrite
6. be happy:D

poskusi, mogoce bo delalo...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Samo kopiranje ne bo dovolj, ker na originalni lokaciji še vedno ostane originalni fajl. Mogu bi uporabiti CUT, vendar ne bo delovalo, ker ga ne bo pustilo izbrisati.

Mihc ::

100x preiskušan postopek:
1. restart
2. Prižgi samo nerota
3. pojdi v direktorij in zbriši
4. END

LP, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!

Spajky ::

"Well windows seem to have a REALLY big problem when it comes to reading
AVI files. It seems that when you click on an AVI file in explorer,
it'll try to read the entire AVI file to determine the width,height,
etc. of the AVI file (this is displayed in the Properties window). Now
the problem with Windows is that if you have a broken/not fully
downloaded AVI file that doesnt contain this info, Windows will scan the
entire AVI file trying to figure out all these properties which in the
process will probably cause 100% CPU usage and heavy memory usage.
To solve this problem all you have to do is the following:

1. Open up regedit
2. Goto HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex
\PropertyHandler
3. Delete the "Default" value which should be "{87D62D94-71B3-4b9a-9489-
5FE6850DC73E}"
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

UUU...Spajky, tole je torej razlaga za teh 100%. Super.

cegu ::

men je tkole ratal... 2mesca je ustov gor pa mi zasedov plac. nato sem dobil še enkrat ta film, ga skopiral v isto mapco.. ko me je uprašal če zamenja datoteko, klknem yes. in film je lepo gor cel, ki se ga da tudi zbrisat

LP
FLorjan

cegu ::

Gospod "smolep" gospoda "jebiveter" ni razumel. jz mislm isto ko on, sam nisv še vidu dj to napisov

freejack ::

Ali za tiste, ki bi radi bolj simpl:

------------------
[version]
signature="$Windows NT$"

[DefaultInstall]
DelReg = Reduce.Reg

[Reduce.Reg]
HKLM, "SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}\InProcServer32"
------------------

Skopirajte to v notepad in shranite kot INF datoteke. Z desno miško kliknite na datoteko in zazenite INSTALL. VOILA. :D

Pa še datoteko si lahko nekam shranite za naslednjič, ko boste na novo nalagali Winse.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freejack ()

Uspelo je v prvem z Nerom.

Se iskreno zahvaljujem za pomoč in le tako naprej!!!

Bobb ::

Če ne uspeš pobrisati file-a z Nero-m, lahko probaš tudi v Word-u, meni je enkrat to pomagalo.

Lp Bob

Auu ;( . Ja, v napačno smer sem gledu :\ . Se opravicujem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako izbrisati datoteko ?!??!

Oddelek: Pomoč in nasveti
332690 (2289) ahriman
»

Ne morem zbrisat datotek

61329 (1245) scenic
»

Ne morem izbrisati nekaterih datotek v windowsih XP!!! pomoč...

102417 (2327) iration
»

Ne morem zbrisati File-a!!! Zakaj?

141902 (1756) para!
»

Premikanje avi datotek v explorerju

211192 (941) Jose

Več podobnih tem