Forum » Izdelava spletišč » Spletna trgovina
Spletna trgovina
Alexis ::
Lep pozdrav vsem!
Zanima me ce kdo ve kako naresti spletno trgovino. Skratka jaz nimam pojma, no malo se mi sanja sicer pa ne!
Tako, da ce mi lahko prosim kdo malo razlozi to zadevo.
Hvala
lp
Alexis
Zanima me ce kdo ve kako naresti spletno trgovino. Skratka jaz nimam pojma, no malo se mi sanja sicer pa ne!
Tako, da ce mi lahko prosim kdo malo razlozi to zadevo.
Hvala
lp
Alexis
live life and when it ends...enjoy in death
Tody ::
ah ja here we go again tko da ne bodo rekl da sam težim....
Torej: spletna trgovina je sestavljena z pomočjo skriptnih jezikov kot so php in asp če tega tvoj server ne podpira potem najdi drug server... Na tem linku dobiš nekaj priimerkov... sam jih nisem preizusil toda kako šnel kurz iz php/asp ne bo škodil ker boš hotel naresti kake spremembe...
Če hočeš potem urediti še plačevanje prek kreditinih kartic pa moreš še pridobiti neke certifikate in skleniti pogodbe z banko(ali več njih)
Ostaja ti kako prevajanje... (zastojn vrjetno ni slovenske trgovine ali pač ?? )
Filanje baze
Štetje denarja
Torej: spletna trgovina je sestavljena z pomočjo skriptnih jezikov kot so php in asp če tega tvoj server ne podpira potem najdi drug server... Na tem linku dobiš nekaj priimerkov... sam jih nisem preizusil toda kako šnel kurz iz php/asp ne bo škodil ker boš hotel naresti kake spremembe...
Če hočeš potem urediti še plačevanje prek kreditinih kartic pa moreš še pridobiti neke certifikate in skleniti pogodbe z banko(ali več njih)
Ostaja ti kako prevajanje... (zastojn vrjetno ni slovenske trgovine ali pač ?? )
Filanje baze
Štetje denarja
dëych ::
Demo primer, ki si ga lahko dol potegneš http://metalinks.com/metacart.htm Drugače pa na google pogledaš in iščeš pod e-shop, web shop etc..neki v tej smeri..in ziher boš najdu kakšen sample...To je ena varjanta.
Lp
Lp
Alexis ::
Zivio!
Obema se lepo zahvaljujem za potrpezljivo razlago ampak imam se nekaj malega za vprasat. Torej, imamo ze eno spletno trgovino, ki pa bi ji radi spremenili videz in tako naprej, ji dodali nove artikle...
Skratka izdelujemo ovo stran, malce boljso kot je bila pa se pri nas nihce ne spoza na te zadeve, tako da me zanima ce je to mozno (obnovit trgovino) in kako bi to se dalo narest!
hvala
lp
Alexis
Obema se lepo zahvaljujem za potrpezljivo razlago ampak imam se nekaj malega za vprasat. Torej, imamo ze eno spletno trgovino, ki pa bi ji radi spremenili videz in tako naprej, ji dodali nove artikle...
Skratka izdelujemo ovo stran, malce boljso kot je bila pa se pri nas nihce ne spoza na te zadeve, tako da me zanima ce je to mozno (obnovit trgovino) in kako bi to se dalo narest!
hvala
lp
Alexis
live life and when it ends...enjoy in death
Enostavno tako da jih spremeniš izvorno kodo po tvoji želji. To zgleda tako, da potegneš dol vse fajle iz serverja, jih daš nekam disk in urejaš (notepad, dreamweaver ipd.). Potem pa nazaj rukneš. Torej spreminjaš samo obliko, ostale skripte pustiš oz. jih prilagajaš. Neki v tem stilu.
hash ::
Potreboval bos znanje jezika v katerem je bila trgovina napisana, verjetno PHP...drugace bo bolj tezko...
Dejansko ne rabeš nekega velika znanja. Znat moraš dobr HTML, ker z njim določaš večinoma vse kako bo vizualno zgledal, s server - side jeziki pa si v bistvu sm pomagaš da je zadeva bolj funkcionalna. Znat moraš povezovat, sicer če pa že imaš vse narjenu in bi rad sm vizualno spreminjal potem ni take panike.
Ziga Dolhar ::
Če se programerji cenijo, so vsaj ločili programsko od prikazovalne kode.
Vsaj jaz tako delam, pa nisem med redkimi ... upam ...
Vsaj jaz tako delam, pa nisem med redkimi ... upam ...
https://dolhar.si/
tec ::
Ce hoce trgovino spremenit je dovolj, da pozna malce htmlja in css. Mocno dvomim, da bo znal urejat php kodo, oz. zato sploh ni potrebe. Vecinoma so trgovine narejen tako, da lahko izkljucis dolocene funkcije zelo preprosto, ce jih ne rabis. Malo popravis style in to je to. Nova trgovina, z istim enginom
madmitch ::
Na SourceForge.net sem našel eno, jih je pa še več drugih.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
alf__ ::
hm predlagam ti oscommerce...poglej testno igracko ko sem imel 20 min casa za tole ustvaritev...
sicer na hit narjen a dela...
http://trgovina.pira.net/test/
Ce si se tok -cenzura- ti zazipam in sendam posebi slo jezik ze preveden za admin in normal mode...
ful simpl zadeva z miljon funkcijami...open source seveda..
lp
alf__
sicer na hit narjen a dela...
http://trgovina.pira.net/test/
Ce si se tok -cenzura- ti zazipam in sendam posebi slo jezik ze preveden za admin in normal mode...
ful simpl zadeva z miljon funkcijami...open source seveda..
lp
alf__
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 15226 (12912) | tiga325 |
» | Internetna stran (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 6025 (5213) | Mipe |
» | Izdelava Spletišča - OsnovaOddelek: Izdelava spletišč | 1668 (1345) | HardFu |
» | Kako postaviti spletne strani kot so Bolha.si ali Nepremicnine.net? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 11509 (9551) | Tody |
» | Splet (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 6308 (5189) | Adrijan0 |