» »

Radeon 9600XT težave

Radeon 9600XT težave

PALOMINO ::

Torej imam Radeon 9600XT Sapphire nič navitega in kaj se dogaja, 3D Mark 2003 ali 3D Mark 2001 SE, zadeva enostavno zmrzne...slika se popači in konec veselja, in potem Windows XP javljajo da je VPU error...

Gonilnike sem probal različne od zadnjih pa do starejših, povsod isto sranje.

Ploščo imam gigabyte 8KNS z zadnjim biosom.

Ima morda kdo kakšno idejo kaj hudiča bi lahko bilo narobe?

LittleDevil ::

To je tudi meni delalo ke sem imel sistem navit ko sem testiral. Kakšne napajalnik imaš, ali ti linije kaj nihajo? Pri meni je glavni vzrok napajalnik.

LP

freejack ::

Mas zadost močan napajalnik, btw.?

Mam isto grafično, beri podpis, pa nimam nobenih problemov. Mam navit sistem, vklopljen Overdrive, najnovejše gonilnike (na novo formatiral pred inštalacijo).

Si poskusil izklopiti VPU Recovery? Si pred menjavo grafične odinštaliral prejšno in naredil "čisto" namestitev? Veliko stvari je lahko vzrok tega, nekateri zelo enostavni.

Moj nasvet, če maš možnost, formatiraj pa na novo naloži. Vsake tolk časa je itaq treba.

btw. pred dnevi sn bral en fancy članek o tem kako vrtenje optičnih enot (od 0 do max) požre veliko energije; ob malce slabem napajalniku lahko to komot povzroči crash,itd.:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freejack ()

PALOMINO ::

sistem je čisto na novo postavljen, tko da formatiral ravno ne bi, VPU recovery praviš - kje pa tega hudiča izklopim?

sistem ni nič navit, imam 360W napajalnik Chieftec, AMD Athlon 64 3000+ in pa Gigabyte 8KNS Nforce 3 plato, pa en no-name ram zaenkrat, samo po moje ram nima veze ne.

jest10 ::

Tudi mene zafrkava ta grafična.
Pri meni zadeva ravno ne zmrzne. Samo se pa opazi štekanje slike pri zahtevnejši grafiki-3dmark2003 1 test ko gorijo avijončki, cel 2 test, 3dmark 2001 2 test na high,.... (FPSjeu je dovolj tako da to ni vzrok)

kihc ::

FPSjeu je dovolj tako da to ni vzrok

Stvari štekajo zato, ker je premalo FPSjev. Ti pa morš ugotovit kaj je vzrok za tole (procesor, grafična, zasvinjanost sistema ...)
x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kihc ()

jest10 ::

Jaz vem da je grafična:D
Samo ne vem vzroka zakaj je tako. Premalo napetosti na GPU? Švoh napajalc? GPU ki ni zmožen delovati na privzeti frekvenci?......

freejack ::

VPU Recovery, to je tam ko frekvenco monitorja štimaš, pa 3D nastavitve, itd.

Ko štimaš resolucijo -> advanced, pol maš pa tiste zavihke tam, eden od teh je "VPU Recover"

Čeprav, tut možno da nima nobene zveze s tem, ker VPU je zasnovan tako, da obnovi "sliko" (session) ZA tem, ko grafa crashne.

Si morda pomislil na slab stik? Vzem grafo ven, spihaj malo AGP slot, pa vstavi nazaj. (škodit itaq ne more).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freejack ()

goranTNT ::

VPU recovery izklop ja, sem mel vcasih podobne probleme ko sem imel se 9600pro.
Meni je to pomagalo, res pa da mi je zmrznilo le obcasno in ne vedno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijane GPU ATI RADEON 9600 XT?? ne gre več??? :O

Oddelek: Navijanje
171580 (1222) Orbit89
»

VPU Recover????

Oddelek: Pomoč in nasveti
151773 (1431) fahrenGONE
»

Preslabotno napajalo za R9500 in AXP2.1GHz?

Oddelek: Strojna oprema
10977 (840) tiborrr
»

Kaj je narobe z grafično?!?!?!?! HELP!

Oddelek: Pomoč in nasveti
151323 (1191) dmalis
»

Radeon 9100 in Call of Duty

Oddelek: Igre
151408 (1080) ŽirC

Več podobnih tem