Forum » Programska oprema » PGP freeware
PGP freeware
Suhy ::
Trenutno uporabljam za enkripcijo mailov v MS Outlook-u program PGP, podjetja www.pgp.com.
Kar bi rabil je en freeware programcek, ki bi zmogel isto, oz. da bi na eni strani še vedno imel obstoječi program, na drugi pa enga, ki je brezplačen.
Kar bi rabil je en freeware programcek, ki bi zmogel isto, oz. da bi na eni strani še vedno imel obstoječi program, na drugi pa enga, ki je brezplačen.
Klanjam se.
Torej prvega linka niti ne rabim ane? ki je samo programcek za kodiranje..
skinil winpt in dela lepo, sem pa našel znotraj prvega linka povezavo na to stran: http://www3.gdata.de/gpg/ , ki je prav plugin za outlook, tko, da je še malo lepše delati s tem(ni treba delat copy, paste).
dodatno vprašanje: kolk bitno(1024-4096) geslo, keri algoritem in kolk dolgo geslo je "varno" danes in mogoče čež par let, ko bodo računalniki hitrejši za nX? kateri od teh parametrov je bolj pomemben od ostalih dveh??
Vsekakor pa OGROMNA hvala za linka.
Torej prvega linka niti ne rabim ane? ki je samo programcek za kodiranje..
skinil winpt in dela lepo, sem pa našel znotraj prvega linka povezavo na to stran: http://www3.gdata.de/gpg/ , ki je prav plugin za outlook, tko, da je še malo lepše delati s tem(ni treba delat copy, paste).
dodatno vprašanje: kolk bitno(1024-4096) geslo, keri algoritem in kolk dolgo geslo je "varno" danes in mogoče čež par let, ko bodo računalniki hitrejši za nX? kateri od teh parametrov je bolj pomemben od ostalih dveh??
Vsekakor pa OGROMNA hvala za linka.
DMouse ::
Če je private key varno shranjen na tvojem računalniku, je 1024 biten ključ dovolj varen za vsaj naslednjih 30 let (če ne bo kdo odkril kakega novega revolucionarnega algoritma za faktoriziranje števil). Vsakih dodatnih ~8 bitov podvoji težavnost razbijanja...
Geslo je pa bolj tako-tako... se mi zdi da bolj zato, da ti ne more kar vsak zlorabit privat ključa, se pa ne bi preveč zanašal na to.
Če je private key varno shranjen na tvojem računalniku, je 1024 biten ključ dovolj varen za vsaj naslednjih 30 let (če ne bo kdo odkril kakega novega revolucionarnega algoritma za faktoriziranje števil). Vsakih dodatnih ~8 bitov podvoji težavnost razbijanja...
Geslo je pa bolj tako-tako... se mi zdi da bolj zato, da ti ne more kar vsak zlorabit privat ključa, se pa ne bi preveč zanašal na to.
sem ze pogruntal, je blo treba naredit refresh, tako, da jih je zdej importiral. ključi pa zgleda, da so prenosljivi, itak, zakaj ne bi bili...
jah, se je treba mal več pomatrat kot pri komercialnih programih, samo, ko dela, pa DELA. hehe
---------------------------------------------------
sem hotel importirat private in public key iz pgp-ja, pa mi ne rata.
grem pod import, določim datoteko secring.skr, se mi pojavi okno, v katerem so podatki o ključu, potem klikmen na vrstico in tipko import, se pojavi novo okno: "Key import statistics" kjer piše: "number of secret keys: 0, imported secret keys: 1(plus še eno par vrstic napiše )" , vendar ko kliknem tukaj "ok", se nič ne spremeni, oz. ključa ne prikaze.
--------------------------------------------------
jah, se je treba mal več pomatrat kot pri komercialnih programih, samo, ko dela, pa DELA. hehe
---------------------------------------------------
sem hotel importirat private in public key iz pgp-ja, pa mi ne rata.
grem pod import, določim datoteko secring.skr, se mi pojavi okno, v katerem so podatki o ključu, potem klikmen na vrstico in tipko import, se pojavi novo okno: "Key import statistics" kjer piše: "number of secret keys: 0, imported secret keys: 1(plus še eno par vrstic napiše )" , vendar ko kliknem tukaj "ok", se nič ne spremeni, oz. ključa ne prikaze.
--------------------------------------------------
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Suhy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Backup in uvoz SIGEN-CA certifikataOddelek: Omrežja in internet | 13233 (2122) | kow |
» | E-bančništvo z bralnikom prepleta ven na prstuOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 11718 (8136) | link_up |
» | VPN server ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2293 (1871) | NeMeTko |
» | Na Švedskem sprejeli zakon, ki dovoljuje prestrezanje mednarodnega prometaOddelek: Novice / Zasebnost | 5558 (4451) | redo |
» | Pipin odprti termin: Kako zavarovati elektronsko pošto pred prestrezanjem?Oddelek: Novice / Kiberpipa | 5568 (4306) | M.B. |