Forum » Operacijski sistemi » Linux: kako določiti quota na /home od uporabnika
Linux: kako določiti quota na /home od uporabnika
pirx ::
V Linuxu imam za potrebe Sambe (ki služi kot PDC) kreiranih okoli 100 uporabnikov, vsak pa ima svoj /home direktorij.
Zanima me, če kod ve, kako določiti "quota" za vsakega uporabnika? Quota bi bila 50 MB.
Tenks!
Zanima me, če kod ve, kako določiti "quota" za vsakega uporabnika? Quota bi bila 50 MB.
Tenks!
pirx ::
Upal sem, da je kakšno GUI orodje za to :) V Winsih enostavno izkljukaš quoto, določiš vrednost in basta Ampak OK, bom si spet par uric zapravil in poskušal to in ono... Tenks za link.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pirx ()
borchi ::
Kakšen hvala bogu ???
ja, zgleda da ne spremlaš debat v katerih je prevladujoče mnenje dela forumašev (99,9% od tega dela je takih, ki jim "uname -r" v konzoli izpljune "command not found"), da je linux "varen" samo zato, ker ga nihče ne uporablja. in BigWhale je pač hotu povedat, da je linux tk zaštrikano naret, da ni preveč razširjen med butalci ;-)
ja, zgleda da ne spremlaš debat v katerih je prevladujoče mnenje dela forumašev (99,9% od tega dela je takih, ki jim "uname -r" v konzoli izpljune "command not found"), da je linux "varen" samo zato, ker ga nihče ne uporablja. in BigWhale je pač hotu povedat, da je linux tk zaštrikano naret, da ni preveč razširjen med butalci ;-)
l'jga
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 8 že poleti 2011? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 12362 (9095) | BoLhCa |
» | [Linux] Ubuntu serveOddelek: Operacijski sistemi | 1231 (1043) | tx-z |
» | Slackware Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4418 (3335) | tx-z |
» | Linux prehitel Windows!Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 2633 (2633) | CaqKa |
» | Peanut linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1160 (1038) | sasox |