Forum » Pomoč in nasveti » pomagajte, kaj je narobe s HDD (da ni konec z njim?)
pomagajte, kaj je narobe s HDD (da ni konec z njim?)
OmaDesala ::
Kolega ima en star PC z WIN98 in se mu nenadoma sistem noce vec zagnati. Vedno izpise:
Ko sem poskusil z instalacijskim CD za WIN2000 "naloziti" W2K mi je sistem med detekcijo padel v blue screen:
V BIOSU lepo vidim kateri diskje in kje je prikljucen. Ko poskusam z bootable CDjem (ali floppijem) na particijo C ne morem priti (pri tem disk malenkostno skrta, za kar pa ne morem reci ce ni to njegovo znacilno skrtanje, ker diska v delujocem stanju se nisem slisal). Poskusil sem tudi s Hirenovim boot CDjem in na njem Partition magicom, pa mi je zagnal ven error, ter famozni abort/retry/ignore..skratka ne razpozna diska. Sumim da je HDD fuc.
Kaj menite?
BTW: Disk je Quantumov Fireball.
Disk I/O error, replace and hit any key
Ko sem poskusil z instalacijskim CD za WIN2000 "naloziti" W2K mi je sistem med detekcijo padel v blue screen:
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
*** STOP: 0x00000050 (0xFC7464AB, 0X00000000, 0XFC7464AB, 0X00000000)
*** partmgr.sys - address FC7464AB base at FC74400, DateStamp 00000000
V BIOSU lepo vidim kateri diskje in kje je prikljucen. Ko poskusam z bootable CDjem (ali floppijem) na particijo C ne morem priti (pri tem disk malenkostno skrta, za kar pa ne morem reci ce ni to njegovo znacilno skrtanje, ker diska v delujocem stanju se nisem slisal). Poskusil sem tudi s Hirenovim boot CDjem in na njem Partition magicom, pa mi je zagnal ven error, ter famozni abort/retry/ignore..skratka ne razpozna diska. Sumim da je HDD fuc.
Kaj menite?
BTW: Disk je Quantumov Fireball.
Dragi ::
kaj ma kolega kej navit pc.K jst navijem svojga mi isto napiše tisto sranje z nonpaged_file pa še neki.Nej odvije na default, pa napiš pol, če mu bo delal.
Matjazy ::
Bom kr tuki vprašu, kako je možno, da moje mbratu disk trese? Mu tak strokovno na kablih visi iz ohišja, pa je zadnč mal brenčal, pa sem se ga dotaknu, pa me je stresl
A je možno da zato ker nima stika z ohišjem, pa da masa ni dobr prem molexa al kaj???
A je možno da zato ker nima stika z ohišjem, pa da masa ni dobr prem molexa al kaj???
Ma prvič slišm, da disk trese.Probej ga res povezat na ohišje prek ene žičke, da bo ozemljen prek napajalnika.
Probej ide kabl zamenat,al pa kontakte spucat, če pa je značiln zvok za disk, pa nej ti kolega pove.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z diskom : 0x0000007B errorOddelek: Pomoč in nasveti | 2458 (1507) | crayz43 |
» | IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL napakaOddelek: Pomoč in nasveti | 2714 (2377) | 1309976 |
» | Sesuvanje winsov ali blue screen n-tičOddelek: Pomoč in nasveti | 2346 (2135) | fictionel |
» | sesuvanje xpjevOddelek: Pomoč in nasveti | 1979 (1786) | JP |
» | Plav ekran v XP-problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1533 (1388) | AngelOfDeath |