» »

Siemens cx65 vs Nokia 6610i

Siemens cx65 vs Nokia 6610i

Poldy ::

Bi kupil nov telefon pa se ne morem odločiti med tema dvema modeloma. Na samo firmo ne dam toliko. So mi Siemensi do sedaj dobro služili, pa tudi Nokia ni slaba.

Pri siemensu se veliko govori o enodnevni bateriji in o samodejnem ugašanju. Zanima me vzdržljivost baterije pri normalni uporabi (skoraj nič slikanja in igranja igric). Ali se telefon resnično na vsake toliko časa ugasne 8-O. Sem v neki temi prebral, da to piše celo v navodilih :( samo tega skoraj ne morem verjet.

Pri Nokii me moti predvsem majhen ekran in malo barv. Pa baje tudi ta telefon kar "zmrzuje". Pač večji OS več hroščev. Kakšna je povezava z računalnikom, če sploh je?

Prosim za nasvete.

Hvala

rhabdo ::

Ja, mene tudi ista stvar zanima! Se mi pa zdi, da je Siemens boljsa izbira ta trenutek. Glede baterije in hroscev pa prosim, da to napise kaksen, ki ima ta telefon! Drugace so mi pa na mobitelu rekli, da konec tega tedna (verjetno danes) pride nova posiljka Siemensov z novim softwareom!
Lp!

andper ::

Zivjo,

primerjave ti ne morem podat, ker nimam izkusenj z Nokio. Lahko ti pa povem tole.

Zadnja dva tedna sem se odločal "Siemens ja? Siemens ne?". Sam sem si ga zelo želel, a prekleto sem se bal tistih nekaj sto negativnih mnenj z Mobisuxa. In sedaj se mi zdi, da sem se še kako prav odločil. ;)

Za baterijo ti težko kej povem, ker sem se včerej vsaj nekje 6 ur zapored igral z njim in ga nato nekako v 24 urah iztrošil, kar pa se mi zdi fino, ker pričakujem ob normalni uporabi vsaj kake 3 dni. To ti lahko sporočim enkrat naslednji teden recimo.

Kar se tiče samodejnega ugašanja omenjenega v tej debati in še kje drugje, to je le možnost, ki jo sam izbereš skupaj z uro, ob kateri bi rad videl telefon ugasnjen. Meni sicer to nič ne pomeni, tko da imam to nastavitev izklopljeno in telefon se seveda NE ugaša, kar tako sam od sebe. (Čeprav so nekateri tako pisali po forumih - mislim totaln bulls*it. :\)

Telefon mi še ni zmrznil, nasploh sem zelo zadovoljen z mnooogimi uporabnimi funkcijami. Verjetno pa je en razlog za to tudi verzija softwarea, ki je pri meni v06. Prvotni Siemensi so imeli namreč v02, ta teden pa se kao posodabljajo na v06. Tko da sem jest predvčerajšnjim pred nakupom vprašal prodajalca o verziji in nato telefon kupil, ker so mi pač zatrdili, da je posodobljen (mel so pa sam še dva -> MC na Vilharjevi v LJ).

Na Nokio pa jest niti pomislil nisem, ko sem slišal, da vsem nekaj šumi v slušalki, poleg tega pa mi deluje zelo antipatično na pogled (ekran je tud slab).

Kaj več o Siemensu pa verjetno v naslednjih dneh.. če pa koga še kaj konkretno zanima, kar na dan z besedo. LP :)

P.S.: Meni se dejansko ne sanja, kaj ljudje delajo s tem telefonom, da imajo potem take probleme. Zdej me je dokončno izučilo, da je treba bit res močno kritičen do vseh teh mnenj in se na koncu odločiti čisto po svoji lastni volji. Vsaj meni se je tokrat resnično izplačalo. ;)

Luc ::

Sem bil v isti dilemi...

Odločil se za Siemens.. tisti mali zaslon pri Nokii me ni prepričal (samo 4K barv ??).

Siemens ma odličen zaslon, 11 Mb spomina, ogromno funkcij..še kr soliden foto, čeprav je to meni brezveze na telefonih. Tud dizajn je zlo lep, čista 10ka.

Nimam nobenih problemov kot so na mobisuxu..

rhabdo ::

Ja ta folk na mobisuxu je malo ruknjen! Saj skor vse telefone pluvajo in kar nekaj nabijajo, pa sploh ne vedo za kaj gre!
Hvala vidva nad mano, da sta malo opisala zadevo in me se bolj navdusila nad tem siemensom! Mislim da je res dobra izbira, sploh z novim softwerom ki naj bi bil boljsi!
Eno vprasanje se:
Kako je s tipkami? A smse se da v redu kucat?:D Ker jaz jih kar dost napisem in upam da se da nemoteno, hitro tipkat smse!

Hvala za odgovore!

Lp!

Luc ::

Ja tipke so meni zlo všeč, tud tipkam veliko in hitro ( SMSje pišem celo ko vozim avto :D ).

Ja Software je pri začetnih menda res nagajal..

Sprobal tudi že IR povezavo in deluje super , si dal že gor neki slikc , melodij in tetris java game.

M-man ::

Glede ugašanja je bil joke.:D

Jaz sem kupil siemensa dan po začetku akcije in imam sw verzijo 02, vendar nimam nobenih večjih problemov (ni zvoka v igrah). Gre le za manjše programske napake. Ko bom imel čas, bom za tisto uro nesel mobitel na servis in to je to. Pomembno je le, da je hw kakovosten. Z nekaj improvizacije (lepilni trak v vodilu) se še zadnji pokrovček da fiksirati. Čričke pa najdeš res samo če jih iščeš.:D

Ob precejšnji uporabi in znižani osvetlitvi na 60% mi baterija zdrži 2 dni.

Kako je s tipkami? Jaz sem imel prej Ericssona T65 in sem vajen na nizko postavljeno tipkovnico. Z eno roko je pisanje v začetku malo komplicirano, vendar se navadiš. V primerjavi z nokiami so tipke trše, vendar meni povsem ustrezajo - ni potrebe po zaklepanju tipkovnice.

LP
M

PS: Na mobisuxu res ne vem kaj delajo z mobiteli. Ali pa ima tisti folj res smolo z izbranimi aparati.:D
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Poldy ::

Najprej hvala za odgovore. Sem se že skoraj odločil za siemensa.

Sem bil danes malo po trgovinah.

Hja, Nokia ima zelo majhen ekran in sploh ne vem v čem je boljša od ostalih (starejših) telefonov. Povsem klasičen telefon oz. že malo zastarel. Prodaja pa se na veliko, precej bolje od siemensa. Upam, da bo kakšen lastnik še njo pohvalil.

Če ne slišim nobene dobre pohvale za Nokio jo 100% ne vzamem.

Hm, siemens - tipke se malo majejo, me sicer ne moti, vendar daje vtis slabše kvalitete. Ne vem v čem je fora, vendar imam občutek, da so vsi tehnični artikli tja do 60k sit "plastik fantastik"


Oblikovalci so nesposobni - kako lahko naredijo premajhen (prevelik) pokrovček za baterijo, da potem skače. Danes ima tak pokrovček vsak drugi artikel (sploh mp3 predvajalniki).

Najbolj me moti baterija. Če že nova zdrži samo dva dni, kako bo šele čez eno leto. Je pa res, da ko kupiš nov telefon, sigurno čez dan vsaj cca. 6h brskaš po menijih, slikaš, poslušaš melodije in potem se čudiš, da je baterija izpraznjena v enem dnevu. Ko sem dobil digitalni fotoaparat, sem 2100 mAh baterije izpraznil prej kot v pol ure :( , sedaj pa zdržijo 3 tedne.

Tisti, ki vam baterija zdrži dva dni - ali telefon čez noč ugašate?

Pa tisti joystick komaj čaka da odpade, vsaj tak je občutek. Ali dobro opravlja svojo nalogo? Ali je natančen?

Koliko seva Nokia? Siemens ima 0.59W/Kg kar niti ni veliko.

M-man ::

Do sedaj še nisem videl mobitela, ki mu ne bi nekaj škripalo, se premikalo... Še T65, ki je zvijačen skupaj je škripal. Da o nokiah sploh ne govorim. Ampak za te zadeve se vedno najde rešitev. Bolj te moti, hitreje se kaj najde. (Sploh nisem vedel, da imajo v Merkurju take izvijače.)

Ne vem kje si gledal, ampak v mobitelu v City parku so imeli res povsem uničenega. Ko sem ga gledal, sem se spraševal ali je joystick palčka ali kroglica. Najbolje, da najdeš nekoga, ki ga ima oz. greš v neko zakotno prodajalno.

Meni se zdi precej kompakten, tipke so mi všeč, joystick pa je natančen in ima dober oprijem.

Telefona sicer ne ugašam, drugače bi bilo pa tako ali tako vseeno, če bi ga, ker me polifonične melodije nikoli ne zbudijo.

LP
M
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kakšne mobilne telefone uporabljate (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14810447 (6433) zolja
»

kolko mobitelov ste dali skoz? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12512785 (8954) Azrael
»

Siemens CX65

Oddelek: Mobilne tehnologije
453709 (1879) CubiX
»

A ma kdo izkušnje s Siemens ST60

Oddelek: Mobilne tehnologije
221862 (1605) boogoo
»

Folk, kake mobitele ste imeli in kakega imate zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13612626 (10802) atubbuta

Več podobnih tem