» »

Kolosej MB

Kolosej MB

]ViRiana[ ::

Je bil kdo že v mariborskem Koloseju? Kakšen se vam zdi? So parkirni prostori zastonj? Kje je vhod v kegljišče?

Lp! 8-)
Vsi se rodimo blazni. Nekateri takšni ostanejo. (Samuel Beckett: Čakajoč na Godota)

KraP ::

Jaz sem bil vceraj tam sel sem v jae pa parking sploh ne deluje,so komet neke senzore montirali,od zunaj skatla od znotraj nic posebnega,kolega je bil na odtvoritvi so gledali nek film,je rekel da je ob efektih hrescalo8-O pac se en kino.

LP KraP

sash ::

Kar se tiče tega koloseja imam pa jaz sledeče občutke, ko sem bil tam v ponedeljek, prvo nisem imel kje parkirati, ker garaž še sploh ni končanih in po mojem mnenju jih še nekaj časa ne bo, saj še naveliko neki betonirajo. Notranjost je vsa prašna od betonskega prahu (verjetno posledica vrtanja ali brušenja), pravtako me je presenetila v notrajosti CELA PALETA OPEKE 8-O in to ne sam ena, saj bi ji verjetno bilo dolgčas ;) . PA tudi okolica je še zelooooooo neurejena, tako da je moje skromno mnenje da je bila zadeva odpra precej nasilo in vsaj 2 meseca prehitro. Kar se pa kinodvoran tiče, ti nemorem nič povedat, ker ni nobenga zanimivega filma.

Keglišče je pa pri vhodu takoj na desno - vsat ak piše na vratih :8)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

|KoRn| ::

Kegljišče je takoj pod glavnih vhodom, seveda v garaži... in če še ni garaža končana, dvomim da je tu kegljišče. Čudno se mi pa zdi, da se še garaže nise odprte oz. končaee, saj so bile prva stvar v gradnji na koloseju.

choxter ::

Garaže so odprte in sem imel čast parkirati v njih, pa mi je kar žal. To je tak neumno narejeno, ker sploh ni nobene organizacije, pa tak na ozko je vse skupaj. Potem pa da bi bilo večje veselje bojo za to še kasirali :| Kolegu pa se je zgodilo, da ko je hotel parkirat, mu je tip na vhodu zatežil, kje ma karto za kino, ker drugač ne more parkirat zastonj! Svashta :D

Sicer pa kar se tiče koloseja v celoti..sploh mi ni všeč, kot je nekdo pred mano omenil..zadeva je očitno na silo skupaj skrampana in rezultat je dobro viden.

Nestrpno pričakujem Planet TUŠ...;)

Ziga Dolhar ::

Malo offtopic sicer, ampak če že govorimo o "odpiranju na silo" ...

Pred kakšne pol leta je bil na 24ur "prispevek" o tem, da bodo otvoritev onega novega hotela pri WTCju (Grand Media al neki takega) preložili za par dni, saj morajo še "izpiliti nekaj podrobnosti".

No, nekako pol leta po tem sem videl, kako so nanj "že" nameščali napis "Hotel" :-))))) [Prej je pa pol leta vsako jutro okol letala cela armada delavcev.]
https://dolhar.si/

Longinus ::

Mi smo parkirali v evrotu :D tam saj ni problema s parkiranjem.
V kolosej pa smo si mislili it pogledat kak je kaj keglanje .Žal še ni bil odprt kdo te ve da ga komaj ob 16.00 odprejo .Vhod pa smo tudi komaj našli če imajo taki mali zapis bowling da ga res komaj najdeš.No pa da se moraš odpravit v garažo kje še res delavci delajo pa je seveda razred zase.
Drugače pa mi je bila notranjost kar všeč nažalost pa nevem kaj imajo zgoraj ?!

Se pa še vedno sprašujem če res MB potrebuje tak objekt ?!

NoUse4AName ::

Ja baje koloseju primankuje denarja. Zato so verjetno zadevo odprli preden je v bistvu priravljena.
Drugace pa, stavba sama je kriminalno grda. Sramota, da so jim sploh dali dovoljenje za to.
Ce gradijo tus, potem dvomim da bom kdaj sel v kolosej.

freserovski ::

hja, jaz sem tudi bil v petek tam..., kinodvorana je ok, ozvočenje je bilo vredu, pravtako sedeži (udobni, ok postavljeni...) ampak to so res zaje...., da so tak hitro odprli. Vse je do polovice narejeno, barva na stropu in na zidu tak čudna, da je človeka strah it 1 m blizu:D, tista parkirna hiša je pa tudi krneki, se zgubiš notri, utesnjeno, .... Nenazadnje pa še objekt kot tak nekako ne spada v center Maribora, mogoče bo lepše, ko bodo zglancali tako kot je treba.
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

drgre ::

se strinjam s cobro. jst sm gledu the day after tomorrow - zvok, udobje zakon pr samem objektu se pa neha. takoj ko sem stopu v koloseja sm vidu, da se jim je zlo mudil...

Dusan_HD ::

V kateri dvorani ste pa gledali Dan po jutrišnjem??
S punco sem gledal ta film v dvorani 8. Da o efektih ne govorim preveč, sem bil razočaran. Sem sidel v sredini dvorane, pa se zvok od zadaj do mene ni glih prebil. 2-3x sem "začutil" sorround.


[ Malo se umiri s komentarji in prekomerno uporabo smilijev.. ;) -- BigW ]
raY_

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

sinko999 ::

Edina svetla točka koleseja Jae je prišel v maribor, garaža je tak tak avto naj ti ne bi bil daljši od 4metrov pa niti pretirano širki, potem na črte boš moral točno parkirat pa še potem se boš čisto na ozko vrata oprl pa ven potegnil v kino pa bom tja šel čez kakih 6 mesecev ko bo vse končano. In loleki kako naj najprej kupim vstopnico potem se naj vsedem v avto pa jo doli pokažem da bom zastonj parkiral.

LP
Ni? ni ve?no !

BigWhale ::

Ja, parkiranje je v mariboru problem povsod. Predvsem zato, ker so ljudje barvno slepi in ne locijo bele od asfaltne. Procent mimo parkiranih avtomobilov je neverjeten, ko sem prisel sem, sem prvi dan mislil da mam samo tako 'sreco' ko na celem parkiriscu skoraj ni bilo avta, ki bi bil prav parkiran. Potem se mi je pa ze zdelo cudno nakljucje, da se to dogaja tako, redno, vsak dan...

;)

Popaj ::

NoUse4aName kolko je meni znano sploh nimajo dovoljenj za gradnjo.

CaqKa ::

>>> 2-3x sem "začutil" sorround.


surround (ne soround) NI BAS ampak je obkrožajoči zvok! nevem zakaj folk suround sound takoj označuje z dosti basa in treskanjem in nevem še čem...
surounding sound oziroma obkrožajoči zvok.. to pomeni to da je avion priletel od recimo zadaj desno na naprej levo... in tega v filmih ni...
filmi bi morali bit stereo + bas, ker za pravi suround so v studiih itak preleni.

>>> Edina svetla točka koleseja Jae je prišel v maribor,

zakaj imam tak pretiran občutek da je to za nas računalničare čisto prav zaresna resnica? aja treba še je omenit, da bo nam v prid tudi 515tem :)

BW od kje si pa sicer?

popaj.. kolkor vem so to samo govorice...
z sigurnostjo pa vem da reciklažni center na teznu v mariboru nima dovoljenj.

ČIP 008 ::

Edina svetla točka koloseja, da je Jae prišel v Maribor se strinjam. Ampak zgleda, tudi Jae ni več to kar je bil.

BigWhale ::

Hm, tudi jaz sem si vceraj ogledal kolosej... Pa je hecno... Lahko bi se 'srednji' del, torej tisti nad garazami in pod dvoranami tako napol naredili, bi imel cel center en tak 'retro industrijski' look. Pa bi zgledalo zanimivo, sedaj pa zgleda napol narejeno... Garaze so pa hecne ja... ;) Preozki dvosmerni klanci, prehodov za pesce ni, zato ljudje hodijo kot kure brez glave po garazi in precej tako malo na random postavljenih semaforjev, ki nekateri ne delajo, nekateri imajo prizgano rdeco luc, nekateri pa zeleno... Zakaj so tam, ne vem... ;)

PS: Caqka, sicer sem bil iz Ljubljane. :)

CaqKa ::

kolkor sem jaz ugotavlja so tisti semafori zato, ker so kot si že sam ugotovil klanci premaozki.. torej so mišljeni za enosmerni promet.. in ko vključiš semafore lahko imaš dvosmerni izmenični promet po tistih klancih... bedasto.
aja semafori so statični in se ne sprožajo preko senzorja (kot sem sam najprej mislil)

bw in kaj delaš v mbju?

BigWhale ::

Hm, zivim :P

CaqKa ::

jazt tud :)
hmm.. si iz ljubljane živiš pa v mb? čudno to.. daj kaj več povej :)

BigWhale ::

To je tle off-topic, je pa precej povezano z dejstvom, da je Gaby iz Slovenske Bistrice ;)

CaqKa ::

[/offtopic]

Dusan_HD ::

eh CaqKa:
jaz: 2-3x sem "začutil" sorround.
ti: surround (ne soround) NI BAS ampak je obkrožajoči zvok! .......

Ni me treba učiti ;)
raY_

Avian ::

khm CaqKa glede tvoje trditve da so v studijih preleni glede uporabe surrounda. ne klobasaj takih neumnosti ok. uporablja se vse (vcasi se celo prevec :D) ce pa pac v kinu ni v redu nastavljeno potem to ni problem studia ampak kinov kjer se to vrti. morm rect da v slo sm bi samo z enim kinom do sedaj zadovoljen. to je kino komuna v lj, povsod drugod sem pa gledal film tako kot si rekel v 2.1 z obcasnim prihodom surrounda.

lp Avi

Dusan_HD ::

Avian: se popolnoma strinjam s tabo.

P.S.: itak so preko študenta iskali delavce ... sem mislil iti, bi vsaj vi ostali gledali filme v več kot pa 2.1 sistemu, ni se mi pa izšlo ... škoda za vas in zame (če bom še kdaj šel v kolosej)
raY_

japanskabuba ::

Svinjarija ta Kolosej, drugače moraš graditi objekte ki spadajo v izgled okolice, vendar ne v primeru ko ima Medvedova veze na urbanističnem. Objekt je nenormalno grd in tudi na nepravem mestu stoji. Komaj čakam da TUŠ dobi tožbo in bo lahko začel z gradnjo Planeta TUŠ na Poljanah. Do takrat pa se bomo s kolegi še vedno vozili v kino v Celje. E, pa da vidimo ali si upa Medvedova kandidirati na naslednjih volitvah, verjetno ne, saj so vse njene prevare prišle v javnost. Drugače pa predlagam poskusite si ogledati kakšen film v bližnjem Gradcu in boste videli kaj so efekti (še ko sem prišel iz kinodvorane so me tresli mravljinci). Vendar za Maribor je vse dobro, saj so vsi obupali nad nami.

Tilen ::

OK, da se jaz pristavim nekaj kar me ZELO moti. Torej, ce smo ze sli v gradnjo nekega novega obejkta z nekimi kakopak "novimi" tehnologijami in oh in sploh me zanima WHY THE F*** niso v tem Koloseju nardili vsaj 1 kinodvorano kjer bi lahko si pogledali kaksno 3D predstavo ! Sam sem namrec v Münchnu v IMAX teatru si pogledal 1x samo neke DEMO predstaveker za kaj vec ni bilo casa ... in to je NORO! Tisti ki so si ze ogledali kaksno predstavo v taksni kinodvorani vejo o cem govorim. Res skoda! Jaz naprimer ne grem tak pogosto v kino ker si rajse kak film pogledam doma, ce pa bi ze sel kdaj pa bi hotel res uzivat in 3D kino bi bila BOMBA!

Vasa mnenja?

lp,

Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

NoUse4AName ::

dvomim da imajo denar za kaj takega...

BigWhale ::

V Grazu, v pristni nemscini?

CaqKa ::

khm CaqKa glede tvoje trditve da so v studijih preleni glede uporabe surrounda. ne klobasaj takih neumnosti ok. uporablja se vse (vcasi se celo prevec :D) ce pa pac v kinu ni v redu nastavljeno potem to ni problem studia ampak kinov kjer se to vrti.


če na dvdju piše 5.1 dolby digital, to še zdaleč ne pomeni da so se v studiu potrudli in res uporabili vsaj polovico potenciala 5.1 sistema... to kar večina studiov pojmuje kot surround je:
- šumska muzika v ozadju
- dialog na center zvočniku
- občasni tresljali na basu
za tako zadevo ne potrebuješ več kot pa 2.1 sistema, bas na 0.1, dialoge daš z enako jakostjo na 2.0 šumsko muziko pa znižaš za določene decibele spet na 2.0 ozvočenju.
halooo? kje so pa ostali efekti? filmov, ki dejansko izkoriščajo potencial 5.1 je zelo malo!
iji enkrat špilat recimo halflife z vklopljenim eaxom in 4.1 zvočniki... pa boš videl kaj je to, ko te beštija naskoči od zadaj ali pa ko nekdo s kladivom seka 135°za tabo... to je SURROUND.

verjetno sploh nisi opazil da stereo standard na radiu in v pesmih zelo malo ljudi uporablja... a si si kdaj predstavljal kako bi se slišal intervju z neko osebo, ko bi imel moderatorja na levem kanalu, intervjuvanca pa na desnem? a si kdaj slišal pesmi metallice, lennyja kravitza, jimi hendrixa ipd, kjer solaže fejdajo iz enega kanala na drugega?
to je stereo!
za ostalo (kot so recimo pesmi kake kristince vodince, in britni) je mono DOVOLJ.

spodbijaj če zmoreš!

Tilen ::

V Grazu, v pristni nemscini?

Gledal sem samo DEMOTE oz predstavitve IMAX teata se pravi da nekak ni blo ljudi ki bi nekaj govorili pa bi ful spodaj bli nemski prevodi =) nek carovnik nekaj caral pa ful neke explozije pa skale metalo v ekran pa potem neki zelezni pajki ko so kljuvali not v ekran folk je pa limalo na sedeze ... to je filing ... ko cujes kak se folk dere pa ko se folk nazaj nagiba da nebi koga kaj ruknilo lol... si das ocala dol pa pogledas po dvorani - smeh zagarantiran :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

BigWhale ::

> za ostalo (kot so recimo pesmi kake kristince vodince, in
> britni) je mono DOVOLJ.

> spodbijaj če zmoreš!

Prehajanje solaze iz enega kanala na drugega je IMO mal trapast... ;)

Preklopi enkrat na mono in poslusaj zadeve, bos videl, da je razlika ocitna. Vecina izvajalcev dandanes uporablja stereo. Precejkrat je zadeva tako narejena, da je en instrument na enem kanalu, vendar ga je 'nekaj' tudi na drugem kanalu...

CaqKa ::

bigwhale.. tega je premalo... čeprav po drugi strani je pa tako izrazit stereo kot ga jaz želim .. lahko na slušalkah že precej anojing..

>>> Prehajanje solaze iz enega kanala na drugega je IMO mal trapast... ;)

morebiti.. čeprav bi bilo zelo kul da slišiš live posnetek z takim enhancmentom.. torej da bi v bistvu z stereo efektom dobival informacijo kje se je solist nahajal ob izvajanju...

BigWhale ::

Sej mu das GPS receiver, ki ga preko BlueTootha povezes s kompjuterjem, potem pa na HugeDisplayTM lahko sproti rises pozicijo gor... ;)

shortygfx ::

Bolj ali manj samo kurcanje tegale Koloseja ... in ja, se STRINJAM ! Sam delam tukaj in ko vidim iz dneva v dan, kaj se dogaja, se samo se vprasam, kako dolgo bom tukaj vzdrzal. Sedaj se poznajo posledice prehitrega odprtja ... od priteka vode v kinodvorane ... do zasilnih popravljalnih del ( vceraj so ves dan skakali elektricarji in ostala bosanska drhal tukaj okoli ). Vsi, ki jih tukaj srecam, spoznam ... samo kurcajo ... in Kolosej, kakor tudi Medvedovo ... bolj antipaticne zenske ( sem jo imel cast spoznat ) se nisem videl. Zal, moje mnenje je, da nima pojma o promociji, vodenju, organiziranosti in motivaciji svojih zaposlenih. Vso delo v bistvu opravljajo zanjo drugi ( kar je danes globalni standard ). Cakam, da se tale Kolosej porusi sam od sebe ( upam, da ne takrat, ko bom jaz tukaj :) ) in da grem koncno nekam drugam.

Ave Kolosej ! ( ... )

CaqKa ::

>>>Sej mu das GPS receiver, ki ga preko BlueTootha povezes s kompjuterjem, potem pa na
>>>HugeDisplayTM lahko sproti rises pozicijo gor... ;)

pa v real time še mu lahko frizuro spreminjaš iz gobice na irokezo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvorana slovenskega filma - Kolosej

Oddelek: Sedem umetnosti
494913 (3393) kjut
»

Maribox

Oddelek: Sedem umetnosti
193088 (2467) Zmajc
»

Bomo imeli v Sloveniji kvalitetnejše kino dvorane? (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8522113 (18015) Engineer_
»

Koolosej! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
625060 (4418) OrlyTM

Več podobnih tem