Forum » Hlajenje in modifikacije » kako modificirati bios
kako modificirati bios
SodVina ::
mene pa zanima, kako modificirati bios od 8rda+ (v mislih sem imel bolj lepotne zadeve, npr. prepoznava mobilnega procesorja, ime rama, ipd.)
1.a obstaja kaksen bios editor?
2.kje se dobi izvorna koda, ter s cim se jo "skompajla"
thx,
lp
p.s.: mogoce nisem ravno zadel rubriko, saj bi to lahko spadalo tudi v programiranje ali strojno opremo. Ce je moja zmota ocitna, prosim premaknite temo.
1.a obstaja kaksen bios editor?
2.kje se dobi izvorna koda, ter s cim se jo "skompajla"
thx,
lp
p.s.: mogoce nisem ravno zadel rubriko, saj bi to lahko spadalo tudi v programiranje ali strojno opremo. Ce je moja zmota ocitna, prosim premaknite temo.
- spremenil: SodVina ()
Boki_ ::
Bios dobiš kot vsakega na spletni strani proizvajalca plate in pa v bazi. Če pa znaš, ga lah skompajlaš v UltraEdit32.
I'm back
VASkO ::
ne bo drzalo, Tom, ker sourca ti nobena firma ne bo dala, da bi ga potem lahko ti sam kompajlal.
SodVina, modifikacije BIOSov se predvsem vrtijo okoli HEX editiranja ze skompajlane kode, dodajanje in menjavanje raznih extension ROMov v obstojeco kodo npr. pri awardu s programom cbrom in podobno.
za prepoznavo mobilnega procesorja, bi moral dobiti pravi dodatek (mislim, d se rece CPU opcode tem za prepoznavo CPUjov), ki ga pol dodas v BIOS. sem se ze dosti sam igral s temi zadevami pa sem enkrat pri eni asuski naredil, da je zaznala tualatina s pravim imenom, sem pac od ene druge plate dodal to kodo za prepoznavo cpujev...
SodVina, modifikacije BIOSov se predvsem vrtijo okoli HEX editiranja ze skompajlane kode, dodajanje in menjavanje raznih extension ROMov v obstojeco kodo npr. pri awardu s programom cbrom in podobno.
za prepoznavo mobilnega procesorja, bi moral dobiti pravi dodatek (mislim, d se rece CPU opcode tem za prepoznavo CPUjov), ki ga pol dodas v BIOS. sem se ze dosti sam igral s temi zadevami pa sem enkrat pri eni asuski naredil, da je zaznala tualatina s pravim imenom, sem pac od ene druge plate dodal to kodo za prepoznavo cpujev...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SSD problemOddelek: Strojna oprema | 2064 (1649) | Machete |
» | Neprepoznava celotnega diska!Oddelek: Strojna oprema | 1376 (1303) | Yamal |
» | Intel napoveduje štirijedrne procesorjeOddelek: Novice / Procesorji | 3603 (2998) | OwcA |
» | IBM bo poklonil kodo za prepoznavo govoraOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2906 (2906) | Phoebus |
» | Ibm deskstar 120 GB diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1260 (964) | Heisenberg |