Forum » Operacijski sistemi » NTLDR is missing (boot problem)
NTLDR is missing (boot problem)
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
mazy ::
situacija je taka. v racunalniku imam dva diska. 160gb sata in 80 gb ide. system je na 80 in 160. ker gre 80 v server sem dal na 160 windowse medtem ko so na 80ki tudi prisotni. vse se je lepo instaliralo le potem ko sem dal first boot device sata je takoj napisalo NTLDR is missing. dam nazaj cdrom in ne dela. probam dat noter cd od windows xp in zacuda dela. pokaže se boot meni.
torej rad bi da mi svetujete kaj narediti glede NTLDRja in boot menija. rad bi da se mi sistem avtomatsko zaganja iz 160gb sata diska.
probal sem tudi formatirati 80gb disk v windowsih. ena particija gre (pac nesistemska) druga pa ne, napiše da ne more zbrisati sistemske particije.
lepo vas prosim da mi pomagate pri teh dveh problemih
torej rad bi da mi svetujete kaj narediti glede NTLDRja in boot menija. rad bi da se mi sistem avtomatsko zaganja iz 160gb sata diska.
probal sem tudi formatirati 80gb disk v windowsih. ena particija gre (pac nesistemska) druga pa ne, napiše da ne more zbrisati sistemske particije.
lepo vas prosim da mi pomagate pri teh dveh problemih
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjava elektronike na diskuOddelek: Strojna oprema | 1834 (1575) | Azrael |
» | Nov računalnik do 150kOddelek: Kaj kupiti | 5142 (1225) | mtosev |
» | WD 200GB - WinXP ne prepoznaOddelek: Strojna oprema | 1373 (1089) | Goldee |
» | nakup računalnika za igreOddelek: Kaj kupiti | 3681 (3340) | r98 |
» | Katerega izmed teh treh HDD-jev?Oddelek: Kaj kupiti | 1163 (901) | PhotoBlaz |