» »

Katera grafika je najhitrejsa v 2D vektorski grafiki

Katera grafika je najhitrejsa v 2D vektorski grafiki

3ton ::

Ojla, prjatli.
Imam problem, da iscem najhitrejso grafiko (beri graficno kartico) za poganjane 2D aplikacije tipa Corel DRAW. Uporabljam zelo podoben profi softwer FlexiSign in v njem risem velko z 2D vektorji, kateri imajo ogromno nodov(beri vozlov), kateri so pri osvezevanju slike blazno pozresni z casom.Sem poizkusil tak fajl spravit v Corel, kateri ga sploh ne odpre -> stekne preden nalozi in zajamra da je prevec podatkov. Ko objekt skopiram v Flexiju (obicajno risem drese z rastri) se moja ze mal "stara" masina zacne obnasat kot star 486. Imam namrec ABIT IC7 z
P4 2,6 GHz z dual chanel 1GB RAM, RAID SATA diska in grafiko ATI 9500PRO z 128 RAMa. Ker nic ne praska po disku, sklepam, da je pocasna grafika ali pa bi moral imeti dual proc masino?!? oziroma PCI Express grafiko.Sem razmisljal, da se vrnem k "ljubici" Matroxu in njihovi Parhelii, ki ima 512 biten GPU -ali bi to pomagalo, ne vem. Ne vem ali obstajajo taki testi, ki bi primerjal ATI, nVidia in Matrox, kot 2D aplikacijo. Ali mi lahko kdo pomaga, kako se obstojeci ATI 9500 nastavi, da kar najhitreje dela pod 2D grafiko?

SasoS ::

Močno dvomim da ti bo druga grafična pomagala...sploh če softver nima podpore za kakšno strojno pospeševanje. Tudi odvisno kaj sploh mašina dela v tistem času - računanje točk bo večalimanj vedno delo glavnega procesorja razen če imaš specialen softver in hardver. Dual proc bi mogoče pomagal, ampak spet odvisno od programa koliko lahko to dejansko izkoristi. Zaenkrat ti pomoje preostane samo še čakanje na dual core Pentium XX pri 10GHz...pa začni šparat;)

Tomay ::

Skoraj prepričan sem, da ni problem v grafiki. Ko boš kaj delal zalaufaj taskmanager pa glej kako se obnaša obremenitev procesorja. Če je ves čas na 100% pol je sigurno procesor in ne grafika.
Voodoo 4Ever

jlpktnst ::

Mislim da grafične kartice splošne rabe ne pospešujejo vektorskega izrisa

tntn3000 ::

kolko sem jaz seznanjen z 2D grafiko, je fora v driverjih, ki so bili vsaj včasih optimizirani za npr. Autocad in sicer pri starejših (namenskih) karticah tipa ELSA ERAZOR in NUMBER NINE REVOLUTION. kako je pa danes pa ne vem, sem bolj v 3D sferi...
samo ti pa priporočam katero drugo aplikacijo, ki ni coreldraw - npr. adobe illustrator, ker je vsaj zame danes corel pojem nestabilnosti (sicer od verzije do verzije različno...), sploh pri zahtevnih projektih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalo za CAD - kaj vzet (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
716159 (4255) cryptozaver
»

Kakšen komp za grafično dejavnost

Oddelek: Kaj kupiti
181213 (938) AndrewSmith
»

Delovna postaja za CAD aplikacije? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
506274 (5328) Person
»

Svetujte strokovnjaki!

Oddelek: Kaj kupiti
381433 (1047) nodes
»

Matrox vs. nVidia

Oddelek: Kaj kupiti
252043 (1699) Daishi

Več podobnih tem