Forum » Strojna oprema » RAID za začetnike
RAID za začetnike
Poldy ::
Premišljujem da bi kupil še en disk in bi mi delala skupaj s starim v raid načinu.
Ali obstaja kje kakšna stran, kjer je vse lepo razloženo in po možnosti v slovenščini?
Zanima me predvsem, kako je s harddiski - ali morajo imeti isto hitrost, isto velikost in kakšne so bistvene razlike med raid 0,1,2,3,5
In navsezadnje, ali se mi to sploh izplača - glede na pridobljeno hitrost?
Ali obstaja kje kakšna stran, kjer je vse lepo razloženo in po možnosti v slovenščini?
Zanima me predvsem, kako je s harddiski - ali morajo imeti isto hitrost, isto velikost in kakšne so bistvene razlike med raid 0,1,2,3,5
In navsezadnje, ali se mi to sploh izplača - glede na pridobljeno hitrost?
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Zheegec ::
Diski morajo imeti isto velikost, priporočeno je da so popolnoma enaki.
Izplača se po mojem samo za RAID 0, za ostalo se pomoje ne, ampak če rabiš varnost in malo večjo hitrost so pa tudi ostale verzije dobre, kar se tiče price/performance pa ne.
Izplača se po mojem samo za RAID 0, za ostalo se pomoje ne, ampak če rabiš varnost in malo večjo hitrost so pa tudi ostale verzije dobre, kar se tiče price/performance pa ne.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dva trda diska kot edenOddelek: Strojna oprema | 1260 (1071) | klemen22 |
» | Namestitev OS na SATA RAID 0Oddelek: Operacijski sistemi | 1045 (962) | BogyX |
» | WD Raptor 74GBOddelek: Strojna oprema | 1360 (1054) | frenk |
» | Trdi disk! Tist prej me neki jebe k sm popravlu :(Oddelek: Strojna oprema | 1181 (1103) | gfighter |
» | Intel vs. AMDOddelek: Kaj kupiti | 1228 (1062) | OrlyTM |