» »

CentraIprom

CentraIprom

milosm ::

Zanima me, če je še kdo, ki je gostitelj oglasov preko iproma, prejem za klike manj denarja, kot je bilo napisano na statistikah.

čudno se mi zdi, da piše, da sm zaslužu tulk pa tulk, dobim pa pol malo manj, kje je štos?
  • spremenil: milosm ()

#13 ::

ja jaz ne vem samo mogoče je davek...
http://www.si-lige.com
SLOVENSKA ŠPORTNA STRAN

R0K ::

mogoče ti odštejejo poštnino:\

milosm ::

sm se že pozanimu.
tko je kot je rekel #13, torej davek.

rok: ja če dobiš plačilo preko nakaznice je potem menda tudi nekaj poštnine

#13 ::

kok so pa ti odbil,...?
http://www.si-lige.com
SLOVENSKA ŠPORTNA STRAN

milosm ::

ne vem točn, ne velik, tulk ko je blo treba, davek je davek...

Misak ::

Hmm..mene pa zanima neki druzga... njihov counter za clicke nepravilno deluje..ker sem sam peveril iz 4 razlicnih ip-ov pa niti po dveh dveh ni kazal pravilno.
Poleg tega imam pa se eno vprasanje: glede ip bloka je po vsej verjetnosti eno mesecni? ker kot sem bral naj bi bil na 24h, kar pa sploh ne drzi.

In se eno vprasanje:
Kok povprecno dobite denarja na mesec in koliko imate povprecno obiska? Zasluzite vsak mesec nad 5k?
Koliko pri tem gioljufate (da sami klikate na reklamo iz razlicnih compov -npr. solskih?
Hvala za odgovore
:D
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

MUC ::

Fora je v tem, da vsak obiskovalec doprinese klik le, če tega oglasa prej še ni videl., ne glede kakšen IP ima.

Elemen_T ::

Central Ipromu vedno manj zaupam.
Zdi se mi da statistike niso prave. Statistiko sem preveril s tremi banner rotatorji in vsi so kazali tudi 7% RPK (Unique clicks) medtem ko je Central Iprom zabeležil 10x manj!!! (tam okoli 0.7-1.1%).
Zelo čudno se mi zdi tudi naslednje:
Sistem ki so ga uporabljali prej, se mi je zdel veliko bolj natančen, to kaže tudi zaslužek. Prej sem namreč dobil en mesec celo 17.000 SIT. Zdaj, ko ima CI nov sistem beleženja in ima moj portal (vse strani) tudi 2000 obiskov dnevno pa zaslužim manj kot 6000 mesečno...
:|
Sicer pa...HTTpool vabi, tak da se sploh ne sekiram 8-)

Misak ::

Elemen_T: hehe, tudi sam sem postavil banner rotatorja, pa so bli rezultati cisto drugacni:'(
BTW: a te bodo sprejel v HTTpool?
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

lordgreg ::

o super.. samo še to mi je falilo.. iskat hudiča sponzorskega po netu.. bom šel kar na doubleclick ali pa advertising

milosm ::

misak: js ti na tvoja vprašanja ne znam odgovorit, najbolš bo, da jim kak mail pošleš pa tut njih kej vprašaš

Misak ::

Quickfire: mail ne zaleze, ker oni pravijo da njihov programcic deluje 100% dobro :D
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

luni ::

Element hehe Httpool nam sploh ni odgovoril na vec mejlov. Jebes ti to :). Sploh pa: tisti, ki ze sodelujejo s Httpoolom so mi zadevo zaenkrat odsvetovali, ker trenutno nimajo niti enega oglasevalca, temvec oglasujejo kar Httpoolove strani. Seveda za nic kesha...
Artificial Intelligentia

zwone99 ::

Ja jst mam tud stran pri Centralu, samo se mi zdi pa vse cisto kul... Fora je v tem, da zdej majo neke narocnike, ki oglasujejo samo na vecjih straneh. Porajtu sem na oloplan.com, da imajo neke oglase narejene v flashu, imajo pa tudi renault in podobne. Pri meni je se pa ze pol leta vrti skos isti oglas za recrec. Sem jih ze vprasal kako je s tem pa so mi rekli da naj malo spremenim svojo stran ker za oglasevalce ni zanimiva. Denar dobivam priblizno na vsake dva meseca ker mi ne znese zmeri dobit 5000 sit, samo zmeri mam pa vsaj okol 4500 sit s tem da mam okol 800 obiskov na dan.

Sem pa tudi meril z banner rotatorjem, samo to malo drugace kaze ker se kliki na dolocene oglase sploh ne stejejo. Sem klical kako je s tem pa so mi razlozili, da v pravilih ki sem jih moral sprejeti ob prijavi pise da se kliki na bannerje od omrezja ne stejejo, ampak samo kliki na oglase njihovih oglasevalcev. Goljufanje pa vam odsvetujem ker so me ze enkrat ven vrgli ker sem se malo z javascripto igral. Majo pomoje tam par folka k skos sam srfajo pa vse nase strani cekirajo ker to sem jst dal javascripto gor, cez pol ure sem pa ze mel nek banner k je pisal Napaka pa ne vem kaj se vse in dobil sem mail da sem goljufal. Pol sem jih lepo prosil in se opravicil tko da smo se nekak zmenli da mi dajo se eno moznost, sam sem pa zgubil skor 2 cuka ki sem jih zasluzil tist mesec zato.

Sranje je tudi to ker jim Telemach blokira njihove oglase. Ne vem zakaj sam vsi kolegi k so prek Telemacha na netu so mi rekli da ne vidijo oglasov na moji strani. Pomoje je tudi zaradi tega kej manj klikov.

Drgac pa se mi zdi da majo zadeve ful dobr zrihtane posebi statistike so mi vsec k je vse lepo pregledno. Itak me pa nic ne stane ce mam tisto kodo gor sam tko za kaksno gajbo od casa do casa zasluzim za nic dela tko da se je itak brez veze pritozevat ker se ne bojo z nami obremenjeval ker jim kaksne vecje strani itak vec dnarja prinesejo tko da jih posvoje cisto stekam. Kar se tice pa Httpoola je pa tist bl bad. Sej je kul zadeva pa vse sam k itak nimajo nobenih oglasevalcev. Kolkr sem videl se jim skos samo bannerji od strani na katerih so njihovi oglasi prikazujejo.
Ne vem no sam men je CI cist kul vglavnem

:)

Elemen_T ::

yeah: luni trenutno je itak vsa oglaševalska scena v Slo v popolnem kolapsu ampak meni verjem da se bo v naslednjih letih obrnilo na bolje. Važno je samo to...da pač trenutno sodeluješ oz da si vsaj v neko resno agencijo vključen in da imaš neko prihodnost. Jaz sem s Httpool stopil v kontakt preko telefona. Z eMailom pa imajo, kot so rekli oni neke težave...or sth ;) (!)
Koga pa si vprašal? Možno je da so oni pač odgovorili da ni kaj dosti $$$ iz tega sran*a...ampak za njih 50-100k na mesec res ni veliko, za vas pa bi nekaj bilo...vsaj nekaj.
btw - zakaj ste se odlopili iz sistema Central Iprom?

lp

Iprom ::

Lepo pozdravljeni vsi sodelujoči v tej temi.

Opazili smo, da se je razvnela celotna razprava glede omrežja Central Iprom. Lahko rečem, da nekaj vaših ugotovitev popolnoma drži, vendar pa ste pri RPKjih (Razmerje med Prikazi in Kliki) nekoliko napačno podučeni (razlaga sledi).

Tako imenovani "banner rotatorji" delujejo po principu različnih IP številk, medtem ko omrežje Central Iprom gleda tako pri prikazih kot pri klikih točno različne uporabnike interneta. Kot sem zasledil, je nekdo omenil, da mu Centralove statistike kažejo RPK okoli 1%, medtem ko je njegov "banner rotator" nameril 7%.
Lahko rečem, da je to lahko popolnoma možno. Pa ste morda primerjali tudi število različnih prikazov ter število različnih klikov? Prepričan sem, da je bilo število različnih prikazov dosti manjše kot vam je to izmeril Central Iprom. Tukaj gre predvsem za vplive različnih lokalnih omrežij v večjih podjetjih, ki so vezana na le eno IP številko, ter pa seveda za vpliv Proxy strežnikov. V dolgoletnih izkušnjah namreč še nisem opazil nobenega brezplačnega "banner rotatorja", ki bi se tem vplivom znal uspešno izogniti. Nekateri sicer znajo delovati s prvo težavo, vendar pa rotatorjev, ki bi bili zmožni spoprijeti se s Proxy strežniki še nisem videl.
Po vseh meritvah lahko mirno rečem, da so ti vplivi večji kot si vas to večina predstavlja, saj stojijo vsa večja podjetja, ki imajo zaposlenih tudi nekaj sto uporabnikov interneta, v praksi vedno za požarnimi zidovi (Firewall) ter Proxy strežniki.

Upam da sedaj bolje razumete zakaj prihaja do teh razlik v statističnih poročilih, v kolikor imate pa še kakšna tehnična vprašanja pa jih lahko objavite kar v tem forumu, saj ga bom odslej redno spremljal in vam odgovarjal na vse kar vas bo zanimalo, lahko pa nam tudi pišete na naslov info@centraliprom.com

Lep pozdrav,

Jaka Čertanc, vodja tehnično-razvojnega oddelka
Iprom d.o.o., Ljubljana

Elemen_T ::

No, če ne drugega ste vsaj tako pošteni, da komentirate tudi take, bolj kočljive zadeve :)

Zanima pa me naslednje:
Kako ocenite, katera stran dobi določene oglaševalce? Ali gledate izključno obisk, ali poleg tega tudi kvaliteto, željo oglaševalcev...itd. Veliko vaših uporabnikov bi bilo veselih če bi to razložili na dolgo in široko, saj na vaših Iprom straneh ne piše nič o tem...

Hvala.
Lep pozdrav!

freejack ::

Hehe,..zanimivo kako so ljudje naivni,..kar se tiče ip bla bla bla (Misak) ipd. Menja se x-krat na dan ob xx in xx uri.. (lahko me razumete da ne bi raje povedal kdaj),..je pa natrikana zadeva tale števc ja,.. sam če si hočeš sam kaj gor nabijat al pa kdo drug,..se ne splača,..ko se iz statistik skripte (beri: ne te ki jo vi vidite) takoj vidi.
Itd,..ipd..pa tk naprej... Centralprom morš jemat kot inovatorja in ne iskat zanesljivosti,..računalništvo je še mlada veda,..preden bo vse delovalo, kot bi moralo, bo preteklo še mnogo let. :P

luni ::

Element hehe ne zdi se mi posteno da ti povem s kom sem se to pogovarjal, ker ni slo ravno za javne zadeve. Recimo le, da je ena izmed najbolj popularnih in znanih slovenskih strani ;)

Iz Iproma pa smo izstopili enostavno zato, ker ni blo ucinka. Stevilo velikih bannerjev je pri nas omejeno na 5 in izkoristiti en plac za Iprom, pri katerem bi zaradi tega dobili ene 5K mesecno se enostavno ni izplacalo. Poleg tega pa se nam njihovo stetje ni zdelo pravicno (kot marsikomu drugemu)...
Artificial Intelligentia

Misak ::

Iprom: pohvalno da ste spregovorili o teh zadevah tudi na forumu. Vesel sem vase razlage in se z vami popolnoma strinjam.
Imam pa sledeče vprasanje:
Vse strani ki "delujejo" pod okriljem vasih bannerjev, imajo seveda razlicno stevilo obiskovalcev. Mene zanima koliko denarja na mesec ste dosedaj izplacali kot rekordno vsoto? (ce le ni skrivnost).
Pohvalno je tudi to, da imate toliko razlicnih oglasevalcev (ceprav sam vidim samo nekatere). Mislim da je vas nacin oglasevanja dostopen vsakomur, ki ima "dobro" stran z dolocenim stevilom obiskovalcem. Veliko strani se je razvilo prav na vas racun, tako da ste pripomogli k vecji kvaliteti slovenskih strani. Tako je moje mnenje, za ostale pa ne vem.

Kar se pa tice freejack-a. Mislim da nisi na tekocem glede ip blokade. Zagotovo sem preprican, da se ne obnovi x-ktat na dan, kot sam pravis. Kot drugo: sploh nisem naiven, vendar bi rad izkoristil maksimalen izkoristek, ce je le-ta na voljo. Seveda ne mislim na to, da bom z Centraliprom obogatel - se zdalec ne, vendar pa je nekaksna osnova in vzpodbuda za nadaljni razvoj strani!
Lahko bi rekel tako: Centraliprom je prvi korak, ki mi bo omogocil boljso in kvalitetnejso stran, ki bo razveseljevala druge.
Ce sem pa kaj pozabil, se oproscam, ker se mi mudi v mesto
:D
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

freejack ::

Misak,..imaš popolnoma prav,..se opravičujem,..malce nerodno sem se izrazil, da si naiven,..drugače,..če si pa bral kar sem naprej pisal,..se pa tko strinjaš,..da mormo t jemat, kot dobro,..nekje je namreč treba začet,..kar se pa ip-jev tiče,.. ne mi zamerit,.sam o tem ne bi razglabljal na forumu,..če te pa zanima mi pa pošlji mail, ti lahko podrobno vse razložim. :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ipromovih 10

Oddelek: Izdelava spletišč
91308 (1105) Elemen_T
»

kako je z oglasi na s-t

Oddelek: Slo-Tech
212459 (2100) Primoz
»

Hočen zaslužit s bannerji!

Oddelek: Omrežja in internet
261658 (1347) rc-car
»

Bannerji?

Oddelek: Omrežja in internet
241779 (1507) Misak
»

Oglasi na internetu

Oddelek: Omrežja in internet
141641 (1504) ahac

Več podobnih tem