Forum » Pomoč in nasveti » Plata spušča čuden zvok??
Plata spušča čuden zvok??
RC14 ::
Lep pozdrav. Odpru sem novo temo,ker se mi zdi da ni take teme na tem forumu.Namreč, moja plata (oz od punce) spušča čudne zvoke in to samo ko obremenim procesor npr (prime95,gledanje filma...).Ta zvok prihaja blizu procesorja.. Zvok je podoben kot bi cd-rom bral iz spraskanega cd-ja. Tk ko neko sikanje (sk sk sk) . Sej mal se mogočne smešno čuje oz vidi to kar pišem sam pri nobeni plati še nisem tega slišal. Sej ne da bi blo full moteče (mal že), sam da ni kej narobe to me zanima,ker rač je še v garanciji.Sem klical v Agt tam je bil kupljen pa noben nič ne ve za kaj podobnega. .Nebi pa rad brezveze nosil rač v Lj (100km) , pa 1 teden čaku na njega ( da mal pregledajo če je kak xx. na disku) ,če slučajno ni nič narobe.
Če je kdo od vas mogoče imel podobne zdihljaje plate oz procesorja ali da ve za ta problem , bi lepo prosil da mi pomaga. Plata pa je Gigabyte GA-7N400L Nforce 2 chipset. Procesor barton 2500+.
Hvala za odgovore
Lp
Če je kdo od vas mogoče imel podobne zdihljaje plate oz procesorja ali da ve za ta problem , bi lepo prosil da mi pomaga. Plata pa je Gigabyte GA-7N400L Nforce 2 chipset. Procesor barton 2500+.
Hvala za odgovore
Lp
kajzer ::
Imam isto plato in meni tudi piska, in tudi ne samo men, vsem, tko da ni panike. Mal se pa res sliši, vendar mene ne moti, ker mam itak skoz muzko tko da sloh ne slišim.
kajzer hvala za odgovor.
Če tko praviš pol pa res ni panike.Zdej jo pa še sam nahecam,da bo moja plata pa proc pa juhu navijat, mal sem probu gre bp na 210*11.sam hladilnik bo treba menjat.
Pa mogoče veš slučajno kaj to sika oz piska ? Sem pač radoveden,ker druge plate tega ne spuščajo,pa so vse narejene pa istem principu?
Lp
Če tko praviš pol pa res ni panike.Zdej jo pa še sam nahecam,da bo moja plata pa proc pa juhu navijat, mal sem probu gre bp na 210*11.sam hladilnik bo treba menjat.
Pa mogoče veš slučajno kaj to sika oz piska ? Sem pač radoveden,ker druge plate tega ne spuščajo,pa so vse narejene pa istem principu?
Lp
Sm že spraševal na forumu pa mi je eden celo znal povedat, vendar se več ne spolnem kaj.
Poročej do kolk si navil. Js ga mam trenutno na 2300MHz pri 1,8V in temp do 50C load. Mam pa tunel od stranice do hladilnika in še vent na stranici, zato je temp tako nizka za box cooler in takšno voltažo.
Če boš hladilnik menjal naredi mod za 1,85V voltažo in jo še nato lahko večaš iz biosa za 10%. Aja, ker bios maš gor?
PS: za mod ti lahk pošljem slike. Nardiš ga pa na socketu, zato moreš proc dol vzet.
Poročej do kolk si navil. Js ga mam trenutno na 2300MHz pri 1,8V in temp do 50C load. Mam pa tunel od stranice do hladilnika in še vent na stranici, zato je temp tako nizka za box cooler in takšno voltažo.
Če boš hladilnik menjal naredi mod za 1,85V voltažo in jo še nato lahko večaš iz biosa za 10%. Aja, ker bios maš gor?
PS: za mod ti lahk pošljem slike. Nardiš ga pa na socketu, zato moreš proc dol vzet.
Ja navil sem ga na 11*210=2310Mhz pri ,hm mislim da je kazalo v speedfun-u 1.84V. V biosu pa sem mel na +7,5% (večanje Vcore mam v procentih),pa tud na +10% sem probal. Sej bi se še več ukvarjal sam zaenkrat ne morem, ker še ni moje upam da bo kmalu (se bo treba mal bolj okrog nje sukat) . Pol pa bom mal bolj orng probu navijat.Rame ma neke no name 400mhz. Uglavnem prvo morem ta coler dol dat ker ma full visoke tem v load tud čez 70 stopinj( tk kaže v biosu in speedfun,hladilnik pa je ful vroč)in to pri odprti kišti . tk da se ni za igrat, hladilnik ma nek artic cooler silent.
Do kake temp. je še varno procesor gnat,da ne pogine? Res pa je da nima nič prepiha,haha sej ga bom pol js naredu,dva venta ob strani not, zadaj en ven in na procesor mislim pol dat Thermalright ALX800 in YS-Tech NFD 1281259B-2F, Crystal - Blue, 80mm ventilator.16-83 m3/h zmogljivost.
Ali mogoče priporočaš kaj drugega glede trenutnih visokih temp.Več kot 10k ne mislim dajat za hlajenje,rad bi pa tud imel dokaj tiho hlajenje. Za bios ne vem bom pogledu,pa juter napisu.Ja bi mel slike za mod. mail : rc142004@yahoo.com.
Lp
Do kake temp. je še varno procesor gnat,da ne pogine? Res pa je da nima nič prepiha,haha sej ga bom pol js naredu,dva venta ob strani not, zadaj en ven in na procesor mislim pol dat Thermalright ALX800 in YS-Tech NFD 1281259B-2F, Crystal - Blue, 80mm ventilator.16-83 m3/h zmogljivost.
Ali mogoče priporočaš kaj drugega glede trenutnih visokih temp.Več kot 10k ne mislim dajat za hlajenje,rad bi pa tud imel dokaj tiho hlajenje. Za bios ne vem bom pogledu,pa juter napisu.Ja bi mel slike za mod. mail : rc142004@yahoo.com.
Lp
Kot prvo da ti povem. Če ma bios gor kakšen drug kot F1, kaže bios cca. 17C višjo temp kot z biosem F1. Se mi zdi da so z F1 biosem kar realne temp., saj mi kaže na idle cca 35-37C in na otip je hladilnik malo mlačen. če pa dam kak novejši bios gor pa kaže takoj cca 50C, hladilnik je pa še vedno malo hlačen, zato so te temp (z novejšim biosem) veliko previsoke.
Glede ventov in hlajenja: En 120mm vent daj na vrh ohišja (na 5 ali 7V) ali pa na zadnjo stran enega 80mm. hladilnik kupi ALX800 in vent na njega, pa še en 80mm vent, ki je lahk kak bolj poceni (na 5 ali 7V) (po možnosti plav ali rdeč ali...) in ga daj na stranico tako da bo pihal na proc. to se ZELO pozna pri temp. proca. Temp so celo nižje kot pri odprti stranici za cca 3C, če pa ta vent ugasnem se pa temp poveča za 8-10C.
Slike pa dobiš.
Glede ventov in hlajenja: En 120mm vent daj na vrh ohišja (na 5 ali 7V) ali pa na zadnjo stran enega 80mm. hladilnik kupi ALX800 in vent na njega, pa še en 80mm vent, ki je lahk kak bolj poceni (na 5 ali 7V) (po možnosti plav ali rdeč ali...) in ga daj na stranico tako da bo pihal na proc. to se ZELO pozna pri temp. proca. Temp so celo nižje kot pri odprti stranici za cca 3C, če pa ta vent ugasnem se pa temp poveča za 8-10C.
Slike pa dobiš.
TheJack ::
Ista plata, isto piskanje (sem že pisal o tem). Večinoma piska zelo potihem (tako da se pri zaprtem ohišju ne sliši nič), ampak včasih je pa vsaj pri meni znalo pošteno zaružiti. Recimo pri začetnih filmčkih pri Halo, skozi celotno igranje Vice Cityja, od load zaslonih pri 3D Marku 2001...itd. Slišalo se je po celi sobi in je preglasilo sicer dokaj glasen disk.
Kakorkoli že - ti glasnejši piski so, odkar sem naložil F9 bios, prenehali.
Kakorkoli že - ti glasnejši piski so, odkar sem naložil F9 bios, prenehali.
TribesMan ::
Piskajo tuljave in kondenzatorji nameščeni v napajalnem delu CPUja. Dokaj standardna zadeva... Pač kvaliteta proizvodov niha...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Hvala vsem.
bios ma gor verzijo F3.
The jack: ja pol bom pa res mogoče probal dat gor tazadnji bios (F9),btw pri verziji F8 piše ( Fix Quamtum HDD delay too much time before boot OS ) če prav razumem (angleščina bolj v k.... ), da se zaradi spoznavanja diska preveč zavlačuje,preden gre v vindowse,ker pri men res rabi pol ure da gre naprej.Ima Maxtorja 120 gb.Upam da ta F9 verzija to res odpravi !?
Thejack a je pri teb tud tk dolgo rabu,pred namestitvijo novega biosa?
Ja hladilnik bo po mojem najboljš za ta denar Thermalright ALX800. A ventilator je ok ta ko sem ga zgoraj omenil,a je kak boljši predvsem da je tih?
Še neki me zanima,če zdej js dobim od nje to plato in procesor in dam v moj comp. a bom moral na novo instalirat windowse na mojem disku, in če ja, ali obstaja kaka druga lažja rešitev?
Kajzer hvala za slike: bom kej vprašu ko bom to delu
Lp
bios ma gor verzijo F3.
The jack: ja pol bom pa res mogoče probal dat gor tazadnji bios (F9),btw pri verziji F8 piše ( Fix Quamtum HDD delay too much time before boot OS ) če prav razumem (angleščina bolj v k.... ), da se zaradi spoznavanja diska preveč zavlačuje,preden gre v vindowse,ker pri men res rabi pol ure da gre naprej.Ima Maxtorja 120 gb.Upam da ta F9 verzija to res odpravi !?
Ja hladilnik bo po mojem najboljš za ta denar Thermalright ALX800. A ventilator je ok ta ko sem ga zgoraj omenil,a je kak boljši predvsem da je tih?
Še neki me zanima,če zdej js dobim od nje to plato in procesor in dam v moj comp. a bom moral na novo instalirat windowse na mojem disku, in če ja, ali obstaja kaka druga lažja rešitev?
Kajzer hvala za slike: bom kej vprašu ko bom to delu
Lp
delfinus ::
YS-Tech venti so cool. Zbral si si pa tako top spico od Ys-Techa, si ga lahko posljubno nastavis kako ucinkovit oz glasen bo. Kater sistem imas trenutno gor? Ce imas VIA chipset je vse kar je potrebno, da predhodno (pred instalacijo) odinstaliras VIA 4in1 driverje in potem gres z Windows XP CDjem cez obstojeco instalacijo - izberes system repair. Vse nastavitve ti bodo ostale. Sem sam naredil prehod iz VIA KT600 na NForce2 brez najmanjsega poroblema.
lp, D.
lp, D.
Ja mam via KT400 chipset. Kje pa se odinstalira VIA 4in1 driverje ??
Kaj pa ko bo ona dobila mojo plato: iz nforce2 na KT400 chipset? a je ista fora?
hja je hudič,ko človek nekaj prvič dela ane?
Lp
Kaj pa ko bo ona dobila mojo plato: iz nforce2 na KT400 chipset? a je ista fora?
hja je hudič,ko človek nekaj prvič dela ane?
Lp
TheJack ::
Ne, že od vsega začetka dela vse normalno (razen pisanja in še nekaterih malenkosti). Je pa res, da sem jaz na plati dobil, če se ne motim, F5 bios.
Še majhna pripomba, ki sem jo včeraj pozabil... Imel sem že dosti plat, večinoma precej neznanih firm (ECS, Lucky Star...). Ampak piskala ni niti ena. Tudi potihem ne. Piskanje po mojem kaže na cenenost sestavnih delov, kar je nekdo že omenil. Glede na to, da nas je tukajle kar nekaj, ki jim piska plata enake firme, je jasno, da sloveča firma še ne pomeni kvalitete. Za vas ne vem, ampak jaz Gigabytovih plat ne bom več kupoval.
delfinus ::
RC14. VIA 4in1 bos indintaliral tako, da bos pognal instaler od gonilnikov samih. Torej potegni si dol driverje in namesto, da bos tam dal install drivers bos dal un-install drivers. Isto pa pri prehodu obratno. Tu pa je lazje, saj jih bos lahko preprosto odinstaliral iz ADD-Remove programs. Priporocam pa tudi, da odstranis iz System properties\Device manager\System devices vse System Device. Ob novi plosci, ti jih bo tako naslo ponovno. Ob system repair bos ponovno moral instalirat se SP1 za podporo USB 2.0 .
lp, D.
lp, D.
delfincek in The Jack vidva sta pa hitra z odgovori. Res pohvalno. Ja za uninstall se pa res nisem spomnu,da se tk odstrani.
Ja te gigabytke so res tk tk, sam sem kr vesel da se da navijat,ker sem na začetku pričakoval da se ne bo. 2310mhz pa še mogoče več niti ni tako slabo za nenavijalsko plato in brez kakšnih dodatnih predelav.
Za tisto sikanje plate se bom pa že navadu (vato v ušesa pa bo)
A če updatam bios, a je možno da se pol slabše navija plata?
Lp
Ja te gigabytke so res tk tk, sam sem kr vesel da se da navijat,ker sem na začetku pričakoval da se ne bo. 2310mhz pa še mogoče več niti ni tako slabo za nenavijalsko plato in brez kakšnih dodatnih predelav.
Za tisto sikanje plate se bom pa že navadu (vato v ušesa pa bo)
A če updatam bios, a je možno da se pol slabše navija plata?
Lp
Men se tole piskanje sploh nič ne sliši, samo če stranico odprem in dam glavo k računalniku. Pri zaprti pa popolnoma nič, čeprav mam vente na 7V. Če je piskanje tako glasno pol je res nekaj narobe.
Js bi jo pa kr mal pohvalu (mama plato), saj še nisem nikol imel prolemov s stabilnostjo, kompatibilnostjo, voltažami, nihanji,... Čeprav imam samo 300W noname nap. Tko da men se kr dopade. Pa še grafo mam gigabytovo pa tut nimam nobenih problemov z njo in verjamem da jih tut ne bom mel. Tko da...Gigabyte rules. Aja npr. a-data 3200 rame laufam na 245MHz v singlu na 2,7V. Tko da za mene je kr vredu, sploh za tako smešno nizko ceno.
Sm pa že tut mel Asusko v delu, pa ni bla za nikamor (slabo se je navijala).
Js bi jo pa kr mal pohvalu (mama plato), saj še nisem nikol imel prolemov s stabilnostjo, kompatibilnostjo, voltažami, nihanji,... Čeprav imam samo 300W noname nap. Tko da men se kr dopade. Pa še grafo mam gigabytovo pa tut nimam nobenih problemov z njo in verjamem da jih tut ne bom mel. Tko da...Gigabyte rules. Aja npr. a-data 3200 rame laufam na 245MHz v singlu na 2,7V. Tko da za mene je kr vredu, sploh za tako smešno nizko ceno.
Sm pa že tut mel Asusko v delu, pa ni bla za nikamor (slabo se je navijala).
rkb2 ::
Ja tudi, ko sem štimal en poceni računalnik se je pojavil isti problem - ista plata, isto nadležno piskanje (ob obremenjenem sistemu). Slišno tudi ob ne ravno tihem računalniku. Ker so bile še default voltaže proca nekam čudne (~1.725V namesto 1.65V) sem stvar nesel zamenjat, za A7N8X - ta tudi piska (vendar zelo rahlo) in samo če na procesor daš 1.85V in ga obremeniš 100%. Zgleda da pri nekaterih ploščah malo varčujejo pri izvedbi&komponentah napajalnega modula.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje ->uničenje?Oddelek: Navijanje | 1357 (1021) | delfinus |
» | Tt Volcano 12 vs. Silent BoostOddelek: Kaj kupiti | 2208 (1525) | G@MER |
» | Procesor..Oddelek: Kaj kupiti | 1411 (1091) | Sumo |
» | Navijanje AMD 2500+ BartonOddelek: Navijanje | 2997 (2268) | c3R4R |
» | ThermalRight ALX 800Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2640 (1535) | boštjan |