» »

Program za izstavljanje računov

Program za izstavljanje računov

K0K0 ::

Torej kolega nuca program ki ga bo uporabljov izključno za izstavljanje računov knijge pa mu vodimo mi tko da ne nuca nobenih dodatnih funkcij. Sam sicer uporabljam pantheona sam se mi zdi mal predrag za njegove potrebe. Torej če mogoče kdo ve za kakšno cenejšo varijanto kar na plan.

Brane2 ::

Folk to dela v Wordu, po moznosti s kakimi templatei. Ni avtomatsko, z malo pozornosti pa lahko deluje.

Pazit bo moral na zaporedne stevilke racunov in na ime racuna, koga bo shranil na disk.

Ce bi hotel stvar objeti kompletno, bi rabil tudi nastavitev srtiklov, storitev, davcnih stopenj itd, to je pa kar nekaj programov...

Lith ::

sem točno to iskal za prijateljico ki ima eno trgovinico, pa ko sem ji kazal neke demote, je na www.celtic.si še najbolj zgledalo, zdej pa itak da se kdaj pa kdaj kr sesuje itd... ampak tisto 1x na 14dni še gre, ker pač printa 2 računa, če se kaj zgodi da še enkrat vnese.

Yohan del Sud ::

Kdor rabi mu lahko pošljem enostaven brezplačen knjigovodski program SBB Books imenovan, ki zmore tudi lepo printati račune in tudi vodi knjigo prejetih in izdanih računov. V originalu je to izdelal in prodajal (okleščena verzija, ki jo imam je zastojn) neki privatnik iz Metlike in je se mi zdi potem propadel. Dela od win98 dalje, je pa up to date. Pustite svoj e-naslov na ZS. Pa cca. 4MB rabiš free na predalu.

K0K0 ::

Najlepša hvala fantje bom mal sprobov da vidm kak se kej obnese. Drgač pa a se da mogoče v wordu al pa v exelu narest tako da bi si lohka poslovne partnerje notr shranu in bi jih pol sam še iz seznama izbirov?

Redkvica ::

Lahko si seveda nardiš v accessu. Moraš znat pravilno postavit tabele in relacije med tabelami. V osnovi rabiš šifrant artiklov (cene imaš lahk kar tu notri, če ti zgodovina spreminjanja cen ni pomembna, sicer bi blo pa treba še cenike vzpostavit, to sta na oko dve dodatni tabeli), pa šifrant partnerjev, pa parametrsko tabelo (not maš davčno številko pa ime firme pa še kako tako reč, da jih pol reporti kar od tu jemljejo, pa ko se kaj spremeni, sam tu popraviš parametre, če imaš srečo, uporabniki to kar sami nardijo), pa eno tabelo za glave računov, pa eno tabelo za postavke računov. Pol pa rabiš formo za vnos računa, pa dobro je da forma vnos kontrolira na šifrante, a ne, zato jih imaš. Pa še par enostavnih form za urejat vsebine šifrantov. Pa seveda report za izpis računa. Pa ne smeš pozabit, da ko izpisuješ star račun, moraš izpisat takratne cene, zato moraš imet cene na tak način spravljene. Pa seveda je treba omogočiti še zaračunavanje stvari, ki jih ni v ceniku. Pa čez kak mesec se bodo spomnili še kak report za izpis cenika. Pa pol še kak query za izvedbo podražitve, recimo, da ne bodo peš računali za vsako reč nove cene. Meni so se pa potem spomnili še, da je fino imet cenik še v evrih, pa možnost izpisa računa v evrih ali v SIT, kokr je pač potreba.

Hočem povedat, da iz malega hitro zraste veliko.In mogoče exel ne bo trajna rešitev. Jaz ne bi šla še enkrat delat to v accessu, če bi takrat vedela kar danes vem, bi jim priporočala kar komercialno rešitev. Je še najceneje, če vse sešteješ. Tole moje je zdaj že tehnološko čist zastarelo, pa skoz je treba neki dograjevat, čeprav je narjeno po meri. Ni majhnih aplikacij, kot pravijo.

K0K0 ::

Maš prov redkviaca. Sem gledov se dobi eno oskubljeno verzijo pantheona že za 100k če se ne motim.

Yohan del Sud ::

Modri, si snel dol SBB? Kak zdi?

K0K0 ::

@ johan del sud
nisem ga dubu :(
a si mi ga poslov?

Yohan del Sud ::

Malo sčekiraj emaile. Poslal sem username in geslo do FTP-ja. Ima le več mb, kot sem mislil (10)...

K0K0 ::

U pa res :8) ma tolk enga spama dobivam antispam mi pa neki ne dela.
Hvala ti sm že dol potegnu sam zdele nimam časa probat ga bom prot večeru mal pogledu.

BigWhale ::

V razvoju je tudi ena taksna zadeva, ki bo GPL in bo free. Prvi release pa je tam nekje septembra...

Uporabno bo pa za osnovno knjigovodstvo. Izdaja racunov/dobavnic/predracunov. Skladisce, prevzem in izdaja blaga, osnovna sredstva (zaenkrat brez izracuna amortizacije)...

Skoraj sem pozabi omeniti tudi blagajno.

Poleg tega bo pa za neprofitne organizacije tudi podpora za clanstvo in clanarine.

Ko bo pa kaka beta release na voljo, pa sporocim kaj vec.

Zadnje case pa precej razmisljam o izracunu osebnih dohodkov...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davčna blagajna za društvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6224294 (8658) Kosek1
»

Program za izdelavo računa, fakture (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
5832894 (14471) krneki0001
»

DOS program za trgovino in izpisovanje predpone SIT

Oddelek: Programska oprema
121844 (1632) krneki0001
»

Nekdaj glede MySQL podatkovne baze

Oddelek: Izdelava spletišč
141847 (1614) zdravc
»

Excel pomoco prosim

Oddelek: Programiranje
92714 (2559) Mercier

Več podobnih tem