Forum » Pomoč in nasveti » Težave z branjem CD-jev in disket v WinXP
Težave z branjem CD-jev in disket v WinXP
Jinxy ::
Na dveh (popolnoma različnih) računalnikih imam problem z branjem CD-jev in disket v WinXP Pro SP1.
CD-RW sicer zazna CD in ga prebere, vendar mi v windows pokažejo, kot da je CD prazen in ni nič na njem (čeprav seveda je). Problem 100% ni v sami CD-enoti ker sem jo zamenjal z dvema popolnoma novima in je problem ostal. Problem se pojavlja izključno v WinXP, če sistem zaženem z WinXP zagonskim CD-jem, dela popolnoma normalno.
Podobno se dogaja z disketno enoto, le da disketna enota sploh ne prebere diskete, ampak samo javlja, da disketa ni formatirana?! Poskusil sem tudi z menjavo disketnika, problem je še vedno isti. Tudi disketa v DOS-u deluje popolnoma normalno.
Je kdo od vas že imel podoben problem in kako ste ga rešili? Računalnik sem pregledal z AV programom in ni našel nobenih virusev, je pa 1000% problem v samam software-u.
že vnaprej hvala za odgovore!
LP, Jinxy
CD-RW sicer zazna CD in ga prebere, vendar mi v windows pokažejo, kot da je CD prazen in ni nič na njem (čeprav seveda je). Problem 100% ni v sami CD-enoti ker sem jo zamenjal z dvema popolnoma novima in je problem ostal. Problem se pojavlja izključno v WinXP, če sistem zaženem z WinXP zagonskim CD-jem, dela popolnoma normalno.
Podobno se dogaja z disketno enoto, le da disketna enota sploh ne prebere diskete, ampak samo javlja, da disketa ni formatirana?! Poskusil sem tudi z menjavo disketnika, problem je še vedno isti. Tudi disketa v DOS-u deluje popolnoma normalno.
Je kdo od vas že imel podoben problem in kako ste ga rešili? Računalnik sem pregledal z AV programom in ni našel nobenih virusev, je pa 1000% problem v samam software-u.
že vnaprej hvala za odgovore!
LP, Jinxy
mirkuma ::
Preveri IDE kable in IDE gonilnike, mozno je tudi, da je cip na plati hin ki skrbi za ide prenose.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Setup did not find any hard disk drives installed in your computerOddelek: Pomoč in nasveti | 657 (548) | Duhec |
» | Težave s formatiranjem in branjem disket in card readerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 758 (682) | SmeskoSnezak |
» | Zgodovina: Kako je Windows 95 izgubil detekcijo disketeOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 4849 (3410) | BigWhale |
» | sata drivers & biosOddelek: Strojna oprema | 4152 (3822) | jackorsen88 |
» | Kje dobiti 2DD diskete ??Oddelek: Strojna oprema | 1971 (1606) | Duhec |