» »

Kako napeljati audio kable po steni iz sobe v sobo

Kako napeljati audio kable po steni iz sobe v sobo

umetnic ::

Pozdravljeni!

Morda malo neumno vprasanje, pa vseeno me zanima s cim si pomagate pri napeljavi kablov po kotih in stropu. Moram namrec priklopit se dva zvocnika na kakih 2x10m kabla, pa bi rad to cimbolj elegantno izpeljal...ker se pa s tem ukvarjam prvic, pa me zanima s cim lahko sploh kabel pritrjujem, ter kje se da to kupit?! Upam,d a nisem prevec zahteven :)

Hvala In Lep pozdrav!

Dejan
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.
  • spremenilo: umetnic ()

fr0sty ::

V Astri chemo(za bežigradom), se dobijo taki samolepilni kanali za kable. Mogoče obstaja kaka bolj elegantna rešitev, ampak jaz je ne poznam :)) . Je pa namestitev enostavna. Na spodnji strani odstraniš zaščitni trak in pritisneš na steno....drži :D obilico zabave želim

Poldi112 ::

Bolj enostavno je da imas zebelj s plastiko, ki pritisne kabel na steno. Pojma nimam kako se temu rece. Je rahlo manj estetsko kot kanal (sploh ce so temni kabli in jih je vec), ampak ce poklices v Merkur in jim poves kaj hoces bodo vedeli.

Pudding ::

Jaz dajem stvari vedno pod tla, ce gre. Lahko pa vzames kaksen drazji audio kabel, ki je ploscat, prozoren, se sveti... in ga z zebljicki pribijes na strop. Med sobami pa lukno zvrtej, potem pa z barvnim kitom ustrezne barve luknjo sfriziri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pudding ()

Phoebus ::

Vzameš flajš mašin in potehneš linijo po steni, daš noter žico in zagipsaš in preplekaš :)
Če se ti da, daš noter še cev.

Če rabiš za full žic vzemi eno malo KP.

Kawl6 ::

Kablne se da elegantno skriti za kotnimi letvicami na podu-če so montrirane.Obstajajo take z dokaj velikim kanalom(Mavrica trgovina).
Po zidu pa nik kanalček z pokrovom.SAamolepilc mora imeti dobro podlago in še ob demontaži nastopi problem trganje beleža iz zidu.
Jaz priporočam izvedbo z pormašino-štoflci in šraufi,luknje kasneje lahko pogipsaš.Da se tudi z fimo maso -uporabljajo kinderji pri likovnem.:)

lp

kmetsoft ::

zelo uporabna je pištola na vroče lepilo

umetnic ::

Pozdrav!

Kar precej idej se je nabralo.... :))

Flat kablov ne morem uporabiti, saj bom uporabil originalni zvocniski kabel, (mimogrede: v TERNI v LJ se dobijo zelo kvalitetni kabli po zelo nizkih cenah...)

Ideja s fleksarco mi je dala mislit, a mislim, da vzdrzevalcu samskega doma, kjer se trenutno nahajam, ne bi bila najbolj povseci... :D :D

Zadevo sem resil takole....

Na vidnih mestih sem uporabil samolepljive NIK kanalcke 10x10, za katere sem odstel v Bauhaus-u okoli 400 SIT za 2m. V OBIju stanejo se enkrat drazje, zato se pred nakupom splaca pogledat!!

Na manj vidnih mestih, pa sem uporabil tiste male nosilcke kablov, ki pridejo skupaj z zebljciki. Na voljo so v razlicnih Fi premerih, pa tudi za dvozilne kable...

V OBIju sem za njih odstel okoli 1100 SIT za 100 komadov....verjetno predrago...a nisem imel casa iti ponje v BauHaus...


P.S. Na splosno sem opazil, da je Bauhaus najcenejsi za vecino 'stvari' (Baumax je drazji...) :\

Hvala vsem za ideje in pomoc... :P

Keep up the good work! 8-)

dejan
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vtičnice, stikala za luči... (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5616375 (7753) marjan_h
»

PC v drugi sobi

Oddelek: Pomoč in nasveti
171851 (1311) Heavy
»

Štemanje kanala za kabel v betonsko steno

Oddelek: Loža
278425 (7154) Arctander
»

Soba - problem

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
325168 (4399) St235
»

Cenejša elektropnevmatska kladiva - primerjava in nasveti

Oddelek: Loža
2514886 (7944) barbarpapa1

Več podobnih tem