Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kako napeljati audio kable po steni iz sobe v sobo
Kako napeljati audio kable po steni iz sobe v sobo
umetnic ::
Pozdravljeni!
Morda malo neumno vprasanje, pa vseeno me zanima s cim si pomagate pri napeljavi kablov po kotih in stropu. Moram namrec priklopit se dva zvocnika na kakih 2x10m kabla, pa bi rad to cimbolj elegantno izpeljal...ker se pa s tem ukvarjam prvic, pa me zanima s cim lahko sploh kabel pritrjujem, ter kje se da to kupit?! Upam,d a nisem prevec zahteven :)
Hvala In Lep pozdrav!
Dejan
Morda malo neumno vprasanje, pa vseeno me zanima s cim si pomagate pri napeljavi kablov po kotih in stropu. Moram namrec priklopit se dva zvocnika na kakih 2x10m kabla, pa bi rad to cimbolj elegantno izpeljal...ker se pa s tem ukvarjam prvic, pa me zanima s cim lahko sploh kabel pritrjujem, ter kje se da to kupit?! Upam,d a nisem prevec zahteven :)
Hvala In Lep pozdrav!
Dejan
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.
- spremenilo: umetnic ()
fr0sty ::
V Astri chemo(za bežigradom), se dobijo taki samolepilni kanali za kable. Mogoče obstaja kaka bolj elegantna rešitev, ampak jaz je ne poznam . Je pa namestitev enostavna. Na spodnji strani odstraniš zaščitni trak in pritisneš na steno....drži obilico zabave želim
Poldi112 ::
Bolj enostavno je da imas zebelj s plastiko, ki pritisne kabel na steno. Pojma nimam kako se temu rece. Je rahlo manj estetsko kot kanal (sploh ce so temni kabli in jih je vec), ampak ce poklices v Merkur in jim poves kaj hoces bodo vedeli.
Pudding ::
Jaz dajem stvari vedno pod tla, ce gre. Lahko pa vzames kaksen drazji audio kabel, ki je ploscat, prozoren, se sveti... in ga z zebljicki pribijes na strop. Med sobami pa lukno zvrtej, potem pa z barvnim kitom ustrezne barve luknjo sfriziri.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pudding ()
Phoebus ::
Vzameš flajš mašin in potehneš linijo po steni, daš noter žico in zagipsaš in preplekaš :)
Če se ti da, daš noter še cev.
Če rabiš za full žic vzemi eno malo KP.
Če se ti da, daš noter še cev.
Če rabiš za full žic vzemi eno malo KP.
Kawl6 ::
Kablne se da elegantno skriti za kotnimi letvicami na podu-če so montrirane.Obstajajo take z dokaj velikim kanalom(Mavrica trgovina).
Po zidu pa nik kanalček z pokrovom.SAamolepilc mora imeti dobro podlago in še ob demontaži nastopi problem trganje beleža iz zidu.
Jaz priporočam izvedbo z pormašino-štoflci in šraufi,luknje kasneje lahko pogipsaš.Da se tudi z fimo maso -uporabljajo kinderji pri likovnem.
lp
Po zidu pa nik kanalček z pokrovom.SAamolepilc mora imeti dobro podlago in še ob demontaži nastopi problem trganje beleža iz zidu.
Jaz priporočam izvedbo z pormašino-štoflci in šraufi,luknje kasneje lahko pogipsaš.Da se tudi z fimo maso -uporabljajo kinderji pri likovnem.
lp
umetnic ::
Pozdrav!
Kar precej idej se je nabralo....
Flat kablov ne morem uporabiti, saj bom uporabil originalni zvocniski kabel, (mimogrede: v TERNI v LJ se dobijo zelo kvalitetni kabli po zelo nizkih cenah...)
Ideja s fleksarco mi je dala mislit, a mislim, da vzdrzevalcu samskega doma, kjer se trenutno nahajam, ne bi bila najbolj povseci...
Zadevo sem resil takole....
Na vidnih mestih sem uporabil samolepljive NIK kanalcke 10x10, za katere sem odstel v Bauhaus-u okoli 400 SIT za 2m. V OBIju stanejo se enkrat drazje, zato se pred nakupom splaca pogledat!!
Na manj vidnih mestih, pa sem uporabil tiste male nosilcke kablov, ki pridejo skupaj z zebljciki. Na voljo so v razlicnih Fi premerih, pa tudi za dvozilne kable...
V OBIju sem za njih odstel okoli 1100 SIT za 100 komadov....verjetno predrago...a nisem imel casa iti ponje v BauHaus...
P.S. Na splosno sem opazil, da je Bauhaus najcenejsi za vecino 'stvari' (Baumax je drazji...)
Hvala vsem za ideje in pomoc...
Keep up the good work!
dejan
Kar precej idej se je nabralo....
Flat kablov ne morem uporabiti, saj bom uporabil originalni zvocniski kabel, (mimogrede: v TERNI v LJ se dobijo zelo kvalitetni kabli po zelo nizkih cenah...)
Ideja s fleksarco mi je dala mislit, a mislim, da vzdrzevalcu samskega doma, kjer se trenutno nahajam, ne bi bila najbolj povseci...
Zadevo sem resil takole....
Na vidnih mestih sem uporabil samolepljive NIK kanalcke 10x10, za katere sem odstel v Bauhaus-u okoli 400 SIT za 2m. V OBIju stanejo se enkrat drazje, zato se pred nakupom splaca pogledat!!
Na manj vidnih mestih, pa sem uporabil tiste male nosilcke kablov, ki pridejo skupaj z zebljciki. Na voljo so v razlicnih Fi premerih, pa tudi za dvozilne kable...
V OBIju sem za njih odstel okoli 1100 SIT za 100 komadov....verjetno predrago...a nisem imel casa iti ponje v BauHaus...
P.S. Na splosno sem opazil, da je Bauhaus najcenejsi za vecino 'stvari' (Baumax je drazji...)
Hvala vsem za ideje in pomoc...
Keep up the good work!
dejan
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vtičnice, stikala za luči... (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 17437 (8815) | marjan_h |
» | PC v drugi sobiOddelek: Pomoč in nasveti | 1963 (1423) | Heavy |
» | Štemanje kanala za kabel v betonsko stenoOddelek: Loža | 8931 (7660) | Arctander |
» | Soba - problemOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5451 (4682) | St235 |
» | Cenejša elektropnevmatska kladiva - primerjava in nasvetiOddelek: Loža | 15124 (8182) | barbarpapa1 |