Forum » Programiranje » funkcija deljenja mi vrže celo število (c++)
funkcija deljenja mi vrže celo število (c++)
MasterMind ::
Jst hočm, d bi mi deljenje vrglo vn necelo število (z decimalkami). (lahko, da taka tema že obstaja ampak Slo-Techov iskalnik ne deluje... Tako, da se oproščam vnaprej)
Moja koda zgleda nekako takole...
float a, b;
float k;
k = a / b;
printf("Kolicnik stevil %f in %f znasa %f.", a, b, k);
PS: To je samo majhen delček kode (in v resnici rabm daljenje za nekaj drugega).
Se vam iskreno zahvalujem vnaprej.
Moja koda zgleda nekako takole...
float a, b;
float k;
k = a / b;
printf("Kolicnik stevil %f in %f znasa %f.", a, b, k);
PS: To je samo majhen delček kode (in v resnici rabm daljenje za nekaj drugega).
Se vam iskreno zahvalujem vnaprej.
Vesoljc ::
res ne vem kje je tezava!
namrec zgornja koda vrze vn tole:
Kolicnik stevil 102.330002 in 9.270000 znasa 11.038835.
ce ti uporabis operator deljenja nad dvema float-oma bo tudi rezultat float. kako pa ti ta rezultat izpises je pa druga zgodba...
#include <iostream> #include <stdlib.h> int main() { float a, b; float k; a = 102.33f; b = 9.27f; k = a / b; printf("Kolicnik stevil %f in %f znasa %f.", a, b, k); system("pause"); return 1; }
namrec zgornja koda vrze vn tole:
Kolicnik stevil 102.330002 in 9.270000 znasa 11.038835.
ce ti uporabis operator deljenja nad dvema float-oma bo tudi rezultat float. kako pa ti ta rezultat izpises je pa druga zgodba...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
CCfly ::
Tole bi moralo delati, poskusi le pri deklaraciji spremenljivk še f dodat na koncu:
float a = 1.0f;
Aja saj ti je že Vesolj napisal.
float a = 1.0f;
Aja saj ti je že Vesolj napisal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CCfly ()
MasterMind ::
To mi je zdej uspel narest... A se da tut, d bi izpisal kot ulomek? (recimo za računanje enačbo premice bi bilo lepš, d bi enačba zgledala y=3/5x + 7/5 kakor pa kakšne douge decimalke...)
OwcA ::
Da seveda se, ni pa že vdelanega operatorja ali vsaj fukncije, ki bi to storila. Namesto, da deliš, poiščeš največji skupni delitel in potem izpišeš okrajšane vrednosti.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Implementacija kompleksnih števil za FTOddelek: Programiranje | 1322 (894) | Randomness |
» | C programiranje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 27777 (18073) | amacar |
» | Največje računalniške napake v zgodoviniOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 16027 (12654) | MrStein |
» | [C] bitni operator (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 5566 (4399) | Thomas |
» | [c] char zadevaOddelek: Programiranje | 2258 (2056) | TheCyborg |