Forum » Izdelava spletišč » Povezava v Dreamweaver-ju MX
Povezava v Dreamweaver-ju MX
JOKER ::
Situacija je sledeča in lepo prosim za pomoč,ker bom ..... BUMMMM !
Zanima me, ali je možno narediti iz obstoječega gumba na strani na določeno mesto na isti strani povezavo ??Nekaj takšnega kot recimo v Wordu - Hyperlink .
Pritisneš gumb in takrat te vrže recimo 300 vrstic bolj dol v tem istem dokumentu.
Najlepša vam dala ..ups, hvala in lep pozdrav .
Zanima me, ali je možno narediti iz obstoječega gumba na strani na določeno mesto na isti strani povezavo ??Nekaj takšnega kot recimo v Wordu - Hyperlink .
Pritisneš gumb in takrat te vrže recimo 300 vrstic bolj dol v tem istem dokumentu.
Najlepša vam dala ..ups, hvala in lep pozdrav .
hm ja bi bilo dobr kake osnove hmtlja prebrat Ker sem dones zlobne volje in te bom mal muču če se kaka dobra duša ne bo najdla ti bom povedal samo da moreš delat z sidri anchore po angleško in še en hint: spustiš sidro nekje na strani in potem lahko hyperlinkaš na to sidro.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tody ()
Tody, tako lepo vreme je bilo danes ti pa takšne volje. No saj jaz sem tud malo raspi***n.
No s tvojo pomočjo mi je sedaj ratalo vreč sidro, tako da barka je zasidrana .
No res nisem vedel kako se to nardi, tako da hvala.Sedaj pa je nova frka tle.
Naredil sem Flash text in ko stisnem oziroma kliknem nanj bi me moral vreči, tja, kjer je sidrišče a nikakor mi ne rata.Daj mi prosim napiši kako to gre, da bom imel ponoči kaj delat.Ajde fajn se mej, pa daj se me usmili, imaš eno pivo v dobrem.
No s tvojo pomočjo mi je sedaj ratalo vreč sidro, tako da barka je zasidrana .
No res nisem vedel kako se to nardi, tako da hvala.Sedaj pa je nova frka tle.
Naredil sem Flash text in ko stisnem oziroma kliknem nanj bi me moral vreči, tja, kjer je sidrišče a nikakor mi ne rata.Daj mi prosim napiši kako to gre, da bom imel ponoči kaj delat.Ajde fajn se mej, pa daj se me usmili, imaš eno pivo v dobrem.
Hmmm....
Naredil sem dva okvirja, na sredini pa je dokument, ki se bo premikal z drsnim trakom.Okvir zgoraj in obstrani sta fiksna.Na okvirju obstrani sem naredil meni iz Flash texta in povezal bi jih z določenim mestom v dokumentu v sredini.Postavil sem sidro, ampak ne vem kam naj kam napišem, da bo delovalo, da ko bom stisnil recimo DOMOV, da me bo dalo na začetek dokumenta.
Prosim za nasvet oziroma za raskritje finte.
Naredil sem dva okvirja, na sredini pa je dokument, ki se bo premikal z drsnim trakom.Okvir zgoraj in obstrani sta fiksna.Na okvirju obstrani sem naredil meni iz Flash texta in povezal bi jih z določenim mestom v dokumentu v sredini.Postavil sem sidro, ampak ne vem kam naj kam napišem, da bo delovalo, da ko bom stisnil recimo DOMOV, da me bo dalo na začetek dokumenta.
Prosim za nasvet oziroma za raskritje finte.
Sidro ima neko ime.
Link samo usmeriš na tisto ime.
Sidro:
a name="moje_ sidro"
Link na sidro:
a href="#moje_sidro" Ime moje povezave /a
Če uporabljaš DW potem samo ikonico nišana pri polju za vnašanje povezav potegni na sidro v dokmentu
Link samo usmeriš na tisto ime.
Sidro:
a name="moje_ sidro"
Link na sidro:
a href="#moje_sidro" Ime moje povezave /a
Če uporabljaš DW potem samo ikonico nišana pri polju za vnašanje povezav potegni na sidro v dokmentu
Never trust a computer you can't throw out a window
Opažam, da sene razumemo.Jaz vem,kako se v dejanskem dokumentu naredi Hyperlink.Mene jezi nekaj druga.Poslušte oziroma berite.
začetna stran je sestavljena takole:
- index.htm
- zgoraj.htm
- sredina.htm
- levo.htm
- text1
TTEXT1 je na strani gumb "DOMOV"
Torej: jaz imam ta text1 napisan na : levo.htm in od tukaj bi rad naredil link na določeno točko v dokumentu sredina. Vsi tile zgoraj opisani pa tvorijo en dokument.
Hvaležen bom za mnenja. Hvala !
začetna stran je sestavljena takole:
- index.htm
- zgoraj.htm
- sredina.htm
- levo.htm
- text1
TTEXT1 je na strani gumb "DOMOV"
Torej: jaz imam ta text1 napisan na : levo.htm in od tukaj bi rad naredil link na določeno točko v dokumentu sredina. Vsi tile zgoraj opisani pa tvorijo en dokument.
Hvaležen bom za mnenja. Hvala !
Flash textu text1 dodaš naslednje:
1) Link: sredina.htm#blabla
2) Target: mainframe ali kaj pač je
Lp
1) Link: sredina.htm#blabla
2) Target: mainframe ali kaj pač je
Lp
Najlepša hvala vsem za pomoč, ampak sleepy_net ti si pa dodal totalni napotek in sem ti zelo hvaležen res.Dva dni me je to matralo.Predelal sem na googlu in na hrvaških straneh pa nič.Ja bili so podatki ampak za povezave v dejanskem dokumentu.
Meni je edino tisto mantralo TARGET. Sploh nisem vedel, da moram tukaj tud določit.
Res hvala vsem.
Meni je edino tisto mantralo TARGET. Sploh nisem vedel, da moram tukaj tud določit.
Res hvala vsem.
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hilti kemično sidranje - kje kupiti?Oddelek: Loža | 7705 (6318) | mat xxl |
» | Kaj dati pod sidro pri bordanju, da ne bo bolelo?Oddelek: Loža | 1104 (835) | vostok_1 |
» | Kamnita ladjica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Sedem umetnosti | 37248 (33623) | Thomas |
» | linkanje med div-i?Oddelek: Izdelava spletišč | 1633 (1451) | MrBrdo |
» | Linki do mesta v besediluOddelek: Izdelava spletišč | 903 (852) | osti1 |