» »

Resna problema [GENIJI PROSIM REŠITE ME]

Resna problema [GENIJI PROSIM REŠITE ME]

dablyx ::

I. Problem je v tem da imam na računalniku inštaliranega Pro Engineerja, ki sm ga dobil s tem da je fotr nekoga poklical in mu plačal da ga je instaliru. In fora je da sam nimam cd-jev pa tud, če bi jih imeu neb znou inštalirat. In ker imam XP-je že 2 leti naložene mi rač dela počasi in bi ga rad formatiral bi rad to zaščitil.
Zdej pa lepo prosim povejte, če se ta program, ki je inštaliran na disku in je na D particiji da nekako zaščititi pred tem da bi ga izbrisal s formatiranjem le-te particije?.
Ga kopirati na drugo paritijo ali na CD-je in po tem nazaj? Može?
Samo zaščititi?
Nekaj uporabnega in postopek.
Če pa se ne da pa vseeno hvala.


2.Obstaja kakšen program, da ,,počedi'' register? Da kar ni uporabno zbriše?
Nasplošno ga uredi ne zbriše ampak uredi?
Hvala

Primoz78 ::

Za pocistiti register obstaja mnogo programov...sam uporabljam System mechanic, ki ga najdes tuki. Za kopiranje programa pa ti ne znam pomagat...nekateri programi namestijo datoteke tudi v windows/system in drugod...tako, da tudi ce jih skopiras ne delajo...probi na kakem drugem PC-ju pol bos videl...

Lp Primoz

p.s....nism genij ma upam, da sem bil vseeno v pomoc:8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

T(he) Boss ::

Za register se strinjam z predhodnikom, meni je ze lepo stevilo vnosov zbrisal, pa windowsi se vedno delajo :D. Kaj pa se pro enginera tice, pa bi nekak moral ugotovit katere vse fajle uporablja, pa se ce bi se tiste ohranil ni nujno, da bi delal. Navadno pa tak vedno recem, da se instalacijskih programov ne da ohranit, ce windowse zbrises.

Primoz78 ::

...nekatere igre pa delajo tudi ce samo datoteko kjer je instalirana skopiras...primer Q3, Q2,...sam za programe je to mal drugace :\

Lp Primoz

Lith ::

če lahko poenostaviš tako da preskusiš na drugem rač. če deluje (zapeči na CD mapo s programom in jo prekopiraj na drug računalnik in zaženi)

Gandalfar ::

ne pozabi registry izvozit .. posci .reg branch od Pro Eng.. in tisto izvozi in potem na racunalniku kamor bos kopiral Program files mapco se ta .reg uvozi. Sam pomojem bos zlo srecen, ce ti bo delalo. Se ti bolj splaca se enkrat dobit te cdje..

dablyx ::

Se pravi, da se ne da.
Hvala vsem za odgovore
(Tist program je dobr ja)
Se enkrat hvlala vsem.:)

Highlag ::

Program se inštalira v željeno mapo in ne svinja po drugih mapah.

Glede registra pa tako. Poizkusi mapo z programom prekopirat na drugi disk če ga imaš. Potem pa je stvar odvisna od licence. Če imaš fiksno licenco moraš kopirat še licenco (en kratek file) Za fiksno licenco verjetno nimaš inštaliranega Flexlm serverja za licence. Če imaš potem verjetno res rabiš CD. Drugače pa mislim, da bi delovalo tudi brez. V bin direktoriju imaš prosetup.bat, ki ga moraš zagnati. Ker datoteke že obstajajo bi moral samo na novo nastaviti pot do licence, skonfigurirat štartne ikone in delavni direktorij. Pabi zadeva skoraj morala delovati. Vsaj pri starejših verzijah smo pri nas v firmi naredili "distribucijo" kar z kopiranjem direktorija programa.

Če ne veš kako nastavit si lahko na obstoječi lokaciji zaženeš prosetup bat in samo slediš čarovniku, ter si prepisuješ vrednosti, ki so napisane v poljih. Potem moraš pač ustrezna popraviti.
Never trust a computer you can't throw out a window

dablyx ::

Evo. Bom probu.
Aja kwa pa je z registram? Dej se to povej.
Ce je se kej pametnga share with me please.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dablyx ()

Gandalfar ::

Pa sej sem ti ze jzt povedu kaj nared z registrom.

d0rK ::

Za register uporabi RegSupreme. Perfekten programcek, ki svoje delo opravi fenomenalno.


Lep pozdrav,

d0rK


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pa vi vzdržujete računalnik

Oddelek: Strojna oprema
281951 (1282) Tomay
»

Bootable CD

Oddelek: Operacijski sistemi
171333 (1217) Aspirinix
»

Zgubljeni prostor na disku

Oddelek: Programska oprema
151445 (1253) ArchNemesis
»

Premikanje avi datotek v explorerju

Oddelek: Pomoč in nasveti
211172 (921) Jose
»

Kako ohraniti podatke??

Oddelek: Pomoč in nasveti
12928 (833) Koci

Več podobnih tem