» »

Čudno obnašanje diska WD 800Jb

Čudno obnašanje diska WD 800Jb

urosh ::

Halo.

Mam (spet) en problem. In sicer sem nabavil nov comp (rabljen) pa sem želel dodati svoj disk. Plošča je Asrock model nekaj. Prej je bil not en 4 Gb disk, pa Win Me, jaz pa sem želel zamenjati disk in dati svojega 80 Gb not in Win XP. Nisem začetnik na tem področju, ampak tega še vseeno nisem videl. Ko želim dati gor win, mi vse lepo naredi, ko pa mi naloži vse potrebne podatke, pa bi se zadeva morala bootati z diska pa mi napiše "reading disk error" ali nekaj v tem stilu. Sem probal dati nazaj oni prvi disk, pa sploh več ne dela, nakar sem dal not še enega svojega 2gb (ki sigurno dela) pa spet nič. Ko mi je dojadilo, sem zamenjal ploščo in dal noter svojo drugo Epox 8rda+, ki sigurno deluje, saj jo je do pred nekaj dnevi uporabljal en kolega. Spet ista zgodba. Ko priključim WDja na svoj komp, pa preko spustim nortona (vse od disk doctorja do ...) mi ne javi nobenih erorjev. Dela pa ne. Lahko gor kopiram, brišem, vse ok. Že delal in brisal particije pa nič.

Se komu kaj sanja zakaj in kje in sploh?

Tnx

borchi ::

problem z boot sektorjem?
l'jga

urosh ::

Verjetno, ja.

ampak pravim, norton disk doctor mi ne javi nobenega erorja. Pišem lahko, brišem lahko vse. Samo bootat se noče. Je možno, da ima to kakšno povezavo z plato? Kako rešit problem?

Tnx

borchi ::

lahko probaš nastavit v bios-u različne režime: LBA, auto, CHS in probaš bootat. js vem, da sem enkrat po instalaciji ene linux distribucije samo tako lahko zbootal računalnik (windows - druge linux distribucije lahko zbootaš tako da daš ustrezne kernel parametre s pravo geometrijo diska).
l'jga

urosh ::

Med drugim sem poizkušal namestiti tudi linux im win me. Pa je zmeraj prišlo do enakega problema. Se da kako popravit ta doot sektor?

Lp

borchi ::

maš kak linux pri roki? pobriš vse particije, nared eno particijo čez cel disk, jo formatiraj na en linux native format (to sicer ni nujno za boot sektor ampak lahko da boš mel take težave kot jaz, ko sem hotel potem na disk, ki je zgledal čisto ok instalirat win in ga le ta ni znal formatirat). dob si bootstar disketo in v njem zbriš linux particijo in nared fat32, formatiraj, zapiši njegov bootsektor (ki ga boš potem lahko spet z njim prepisal z kakim windowsovskim).

če to ne reši - low-level format?
l'jga

urosh ::

Se pravi, da bi Low Level Format zadevo rešil? Kako ga izvesti?

Lp

PS: ko sem nameščal suse linuxx 9 sem tako ali tako moral formatirati za linux. Brisanje in ustvarjanje, ter formatiranje je potekalo normalno, pri namestitvi pa je spet prišlo do nekega erorja, zato se linux ni namestil.

Še živčni zlom bom dobil zraven tega. Kako pa je sploh lahko prišlo do tega? Disk je bil v drugem pcju, v delovanju, tam sem ga vzel ven, in v 3 min vtaknil na tega nakar se je zgodilo to. Kako, zakaj, kje... Ni mi jasno...



Lp

Lith ::

presnami si disketo in jo zaženi (nakar ti naredi zagonsko disketo) pa potem 'LOW level' formatiraj itd... vse kar si zaželiš, pa lahko potem tud novo particijo narediš...

bobby ::

zagonska win98,
ukaz: fdisk /mbr
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

borchi ::

a si probal v BIOSu spremenit razne režime oz. geometrijo?
l'jga

urosh ::

Sen včeraj dal Low level format, sedaj pa dela. Sicer samo po pogojem, da nimam vstavljenega jumperja za master/slave. Drugače ne dela. Ampak boota pa se. V glavnem ta low level format je rešil zadevo, je pa res, da je trajalo 8 ur...

Tnx vsem, ki ste mi pomagali.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formatiranje - kdaj pognat antivirus?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141850 (1651) Mamaplata
»

od 160gb diska prikaže le 32, prvo mi je v partition magic prikazalo 160...

Oddelek: Strojna oprema
201845 (1521) sirotka
»

Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsow

Oddelek: Operacijski sistemi
443034 (2272) xpozed
»

Karseda neboleča reinštalacija OS WinXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
171557 (1284) @ljash
»

Disk in Bad sectorji!!??

Oddelek: Strojna oprema
222912 (2613) XtX

Več podobnih tem