» »

vgradnja novega cd roma???

vgradnja novega cd roma???

emc2 ::

doma imam na dveh računalnikih dva popolnoma ista cd roma (ista firma,isti model, vse isto...). cd rom na mojem comp že nakaj časa ni več znal prebrati vseh cdjev, tisti na drugem comp pa je to delal brez problema. zato sem se odločil da enote enostavno zamenjam. ugasnu sem računalnika in zamenjau enote. comp ki je dobil tisto , že malo pokvarjeno enoto dela normalno, na mojem comp pa mi takoj ob zagonu javi nekaj kao: reading from cd boot: no system, insert system disk...nekaj v tem smislu. v biosu sem naredil vse da ob zagonu nebi zaznal cd-ja pa ne pomaga. vsi kabli so povezani, nepoškodovani.
tudi če dam nazaj star cd-rom mi javlja isto napako.
hvala

lp jure

Daedalus ::

Kako je povezan? Na istem kablu kot disk, ali na svojem? Maš jumperje pravilno naštimane? Ga zazna ob zagonu? Več napiši o tem, kako si priklopo CD-ROM...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

povezan je popolnoma isto kot prejšnja enota. en kabel gre z diska na "interface", en na "analog audio", in en na "power". ničesar nisem spreminjal niti glede hardwera niti softwera. kadar je cd noter comp ne dela, kadar odstranim cd rom, vse dela normalno. iz tega sklepam da ob zagonu zazna kdaj je cd-rom not in kdaj ni.

......pozna kdo rešitev?

PrimozR ::

Zalaufi komp, počak da pride v OS, pol pa CD-ROM prklop>:D

Daedalus ::

>kadar je cd noter comp ne dela, kadar odstranim cd rom, vse dela normalno. iz tega sklepam da ob zagonu zazna kdaj je cd-rom not in kdaj ni.

ups... zgleda da sem malo kiksno. Daj napiši, če ob zagonu prepozna pogon... Pa resetiraj BIOS. Pa napiši točno - je pogon ma svojem kanalu, al je na istem kanalu kot disk?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Dr_M ::

pomoje mas narobe jumper nastiman.
pa v biosi nastimi da se ti boota iz diska in ne s cd-roma.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Scasi disk in boot

Oddelek: Strojna oprema
161409 (1183) Border
»

Drive not ready

Oddelek: Pomoč in nasveti
131158 (1020) Lucifix
»