» »

gentoo brez mreže, kako inštaliram

gentoo brez mreže, kako inštaliram

ajagodnik ::

živjo,

sam imam slabo povezavo, pa bi prosil prijatelja, da mi zloada "najnovejši" gentoo.
se pravi, da bi ga inštaliral tako, da imam že vse stejdže na cd-jih, prav tako pakete?!? oziroma to boste bolj vi vedeli.

katere fajle/direktorije moram zloadat,
če mi lahko navedete linke, bi bil zelo hvaležen (bilo kateri server)

razen če bo morda 2004.1 kmalu izšel?!?

hvala

MasterMind ::

Hmmm. Najbolš d si zvlečš use CD-je s potrebnimi paketi. (če nimaš neta). Kar se tiče Stagov... Če maš malo časa uporabi Stage 3. Če maš pa veliko časa in veš veliko o svoji hardware opremi (arhitektura CPU-ja itd.) pa uporabi stage 1 (Stage 1 bo najbol optimiziran sistem...)

Upam, d to kej pomaga...

moj_nick ::

Naredi GRP installation. Piše vse v handbooku (kaj downloadat, kako inštalirat...)
110111001001010001010000

navodila sem prebral,
vem da rabim live cd (ta normalen) in cd z paketi, to je pod releases 2004.0
live: http://gentoo.inode.at/releases/x86/200...
paketi: http://gentoo.inode.at/releases/x86/200...

zanima pa me, kako bi pa najnovejše pakete stegnil dol, ker pač ne morem updejtat 2004.0 prek dialupa

ne vem katere imenike naj snamem:

distfiles/ Tue Apr 27 00:00:18 2004 471040 bytes
experimental/ Wed Apr 21 17:55:41 2004 4096 bytes
grp/ Tue Apr 20 22:08:47 2004 4096 bytes
releases/ Sat Mar 6 14:42:26 2004 4096 bytes
snapshots/ Mon Apr 26 03:56:01 2004 4096 bytes

live cd je verjetno isti ne? http://gentoo.inode.at/releases/x86/200...

Kako pa naprej?
saj če se ne da, se pa pač ne da ;)

LP

borchi ::

distfiles lahko vlečeš dol z mirrorjev pa jih daješ v /usr/portage/distfiles. sam še vedno boš rabu update-an portage, poleg tega pa včasih z distfiles ne boš vedno zadel pravega paketa (boš mogu met prej zadnji portage, da boš lahko pogledal v .ebuild in download-al pravi paket). problem boš mel tut tam, kjer je kak source patchan in boš mogu dobit še patch-e. torej brez portage-a ne boš daleč prišu.

predlagam ti, da na enem sistemu, ki ima gentoo in hiter internet narediš --prefetch (emerge --prefetch XXX) in ti do zdownload-al vse potrebne pakete za XXX. pa seveda takrat si tudi nared sliko portage in jo prenesi k sebi.
l'jga

Nardiš emerge sync in pol še emerge -f world (to ti bo fetchal čist use pakete... Mislim da...)

moj_nick ::

On misli verjetno, kako bi nove programe inštaliral, ko bi že imel postavljen sistem (s pomočjo GRP)

Prijatelj naredi emerge sync in emerge --fetchonly imeprograma, ti potem posnameš na svoj računalnik v /usr/portage/distfiles source datoteko, v /usr/local/portage/imeprograma/ pa ebuild imeprograma.ebuild. V direktoriju /usr/local/portage/imeprograma potem poženeš ebuild imeprograma.ebuild digest.

Preostane ti le še emerge imeprograma
110111001001010001010000

Zgodovina sprememb…

• spremenil: moj_nick ()

ravno prav, 2004.1 je zunaj

za zdaj bo to več kot dovolj,

haha,
lep pozdrav iz gentooja!! :D

je pa to totalno orto, inštalacija mislim :))

uspelo mi je vzpostavit kernel 2.6.5, X, kde, gnome, xfce, dialup, programe takšne ali drugačne,
samo s printerjem (brother 1440) mi ne gre najbolje, saj na cd-jih ni paketov za foomatic, da bi sploh lahko delal po gentoojevem howto
pa usb disk/kljuc moram zgruntak kako v gentoo-ju, ker sem razvajen s suse, kjer ga sam zazna

je pa pomojem stage3 nič lažji kot stage2 ali stage1, saj večina konfiguriranja vseeno preostane, so pa 1 in 2 časovno potratna.

je pa res, da vse laufa 2x hitreje, tako po občutku, dosti bolj odzivno vse skupaj

pogrešam pa gimp2 na cdjih, je še vedno stara verzija, kaj čmo

je pa sigurno res, da brez kabla/adsl gentoo nima takšne moči, kot bi jo lahko imel, ker pač ne moreš kar tako emergat stvari z dialupom.

mojnick: ja prav imaš, zdaj ko imam malo izkušenj vidim, kako bi lahko zadevo izpeljal

LP

Zgodovina sprememb…

samo še nekaj me zanima

če bi zdaj NALOŽIL najnovejši PORTAGE iz snaphots imenika na zrcalnem strežniku + CELOTEN DISTFILES

in potem portage odzipal v /usr/portage imenik
distfiles pa v /usr/portage/distfiles

A BI LAHKO POTEM UPDEJTAL/INŠTALIRAL KATERI KOLI PAKET (s prevajanjem seveda)?
raje bi tako naredil, da ne bi potem hodil loadat za vsak paket, ki bi ga še dodatno rabil

kolk cd-jev pa bi prišlo približno, na distfiles mislim? 3,4?

LP

Zgodovina sprememb…

Mogl bi delat...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gentoo kaj se dogaja?

Oddelek: Operacijski sistemi
462309 (1597) Pithlit
»