Forum » Programiranje » c++ neznanje
c++ neznanje
Zzzzzzz ::
Torej, programerji v C++, a mi lahko kdo od vas razloži, kaj pomenita spodnji dve vrstici kode oz. napišete kaj ekvivalentnega v npr. javi, php-ju, ipd.
var1 = var1 << 20;
var1 += var1 << 10;
OwcA ::
V Javi:
V PHP-ju
Prva pomeni, pa da bitno vrednost, ki jo predstavlja var1 premakneš za 20 mest v levo in jo prirediš spremenljivki var1, drgua pa, da var1 prišteješ bitno vrednost ki jo predstavlja var1 premaknejno za 10 mest v levo.
Naj spremenljivka a predstvlja tevilo 2. To je dvojiškem sistemu zapisano kot 10. Podatkovni tip naj bo velik 1 bajt (8 bitov):
00000010
a to prestavimo za 3 mesta v levo, dobimo
00010000.
var1 = var1 << 20; var1 += var1 << 10;
V PHP-ju
$var1 = $var1 << 20; $var1 += $var1 << 10;
Prva pomeni, pa da bitno vrednost, ki jo predstavlja var1 premakneš za 20 mest v levo in jo prirediš spremenljivki var1, drgua pa, da var1 prišteješ bitno vrednost ki jo predstavlja var1 premaknejno za 10 mest v levo.
Naj spremenljivka a predstvlja tevilo 2. To je dvojiškem sistemu zapisano kot 10. Podatkovni tip naj bo velik 1 bajt (8 bitov):
00000010
a to prestavimo za 3 mesta v levo, dobimo
00010000.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
Vesoljc ::
sam to bi resil marsikateri problem
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Zzzzzzz ::
D......
Shiftanje za N bitov v levo... Mislm, ej, taka simpl stvar...
Ampak bite shiftam ponavadi na kakmu mikrokontrolerju in to v assemblerju... tko da mi to v tem kontekstu sploh na pamet ni padlo...
Shiftanje za N bitov v levo... Mislm, ej, taka simpl stvar...
Ampak bite shiftam ponavadi na kakmu mikrokontrolerju in to v assemblerju... tko da mi to v tem kontekstu sploh na pamet ni padlo...
Vesoljc ::
no ja, bit flagi so nadvse uporabna zadeva, da o pakiranju manjsih zadevc v vecje zadevce ne omenjam ;)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
KoReNJe ::
ce nebi bla ta skripta tko slabo spisanja za slo-tech forum, bi dal dober odgovor. sam kva ka ne morem pisat \>\> pa ??? kako vam to uspe?
OwcA ::
Skripta je spisana že čisto dobro, celo tako, da skrbi za XHTML 1.1 veljavnost vnešene kode. Če hočeš dodati kakšen izsek programske kode, uporabi oznako (brez presledka med [ in st)
[ st.koda jezik]
...
[ /st.koda]
V kolikor nam, nesposobnim programerjem, ne zaupaš lahko uporabiš standardne HTML oznake. > je >, < je <
[ st.koda jezik]
...
[ /st.koda]
V kolikor nam, nesposobnim programerjem, ne zaupaš lahko uporabiš standardne HTML oznake. > je >, < je <
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Nox ::
< = <
> = >
ups mal pozn sm..
offtopic: se da pobrisat zadnji post?
[da, če nimaš več te možnosti, do 2h po oddaji odgovora, lahko to stori moderator na tvojo željo -OwcA]
> = >
ups mal pozn sm..
offtopic: se da pobrisat zadnji post?
[da, če nimaš več te možnosti, do 2h po oddaji odgovora, lahko to stori moderator na tvojo željo -OwcA]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uporaba spremenjivke iz JavaScript v PHPOddelek: Programiranje | 1430 (1069) | direstrait |
» | Problem s PHPOddelek: Programiranje | 1336 (1040) | *ziga* |
» | Visual Studio C++ MessageBox izpis večih spremenljivkOddelek: Programiranje | 1716 (1457) | spinner |
» | C++ prevajalnikOddelek: Programiranje | 1546 (1369) | Jean-Paul |
» | Javascript in phpOddelek: Izdelava spletišč | 1951 (1640) | rokpok |