» »

Pri zagonu vidi samo en sistem!

Pri zagonu vidi samo en sistem!

kix ::

Prej sem imel win xp in win 2000 ločeno na dveh različnih diskih!
Xpje na c: sem formatiral in na novo naložil! Zdaj pa ob zagonu noče pokazat win 2000 (ki so na drugem disku) opcije in mi kar zažene XPje. V Sistem\Advanced\Startup and Recovery je viden samo XP. WIn2000 pa sploh ni! Kaj mi je storiti?!
Hvala!

Equinoxe ::

Vse skup ti ne dela, ker si s formatiranjem C:-ja pobrisal tudi boot.ini fajl na root-u od C:-ja.

Ko imaš le en OS na kompu je vse ok.... Ko pa instaliraš drugega, ti ta spozna, da ni edini na tem compu in ti v boot.ini dopiše svoje lasnosti.

Kaj ti preostane? Da še enkrat instaliraš W2K (in se ti doot.ini primerno dopolni z še enim OS), si pošček kak programček na netu (google pa to) ki to naredi tudi v tvoji situaciji ali pa popraviš boot.ini fajl. To zadnje ne vem kako se dela, ker jaz si vedno boot.ini prej shranim :D

Ti pa pošiljam vsebino mojega, če ti kaj pomaga (imam Win98 na C:-ju in WinXP na D:-ju).
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
C:\ = "Microsoft Windows"

ToniT ::

Če boš inštaliral win2000 za winxp, boš imel probleme!

Popravi boot.ini tako, da bo zgledal približno takole:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect

oz. pustiš vrstice, kjer piše windows xp pri miru in dodaš samo vrstico za windows 2000.
Kaj pomenijo oznake:
multi(0) - vrsta kontrolerja (pusti pri miru)
disk(0) - pri IDE diskih je zmeraj 0 (pusti pri miru)
rdisk(0) - zaporedna številka diska na kontrolerju (0 je prvi disk, 1 je drugi disk)
partition(1) - zaporedna številka particije na disku (začne se z 1)
\windows - direkttorij, na katerem so inštalirani winsi

cortez ::

Equinoxe

js bi ti bil full hvaležen, če bi mi ti to poslal, kr jst mam tud win 98 na c in win xp na d.

prosim pošlji mi na cortez@primorska.com

Še enkrat H_VA_LA!!!

p.s. pa kaj je s tem email-lom. Nikoli ne dela!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

boot.ini vprašanje

Oddelek: Operacijski sistemi
262088 (1442) ta_ki_tke
»

en problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
61130 (1047) Good Guy
»