Forum » Pomoč in nasveti » Pri zagonu vidi samo en sistem!
Pri zagonu vidi samo en sistem!
kix ::
Prej sem imel win xp in win 2000 ločeno na dveh različnih diskih!
Xpje na c: sem formatiral in na novo naložil! Zdaj pa ob zagonu noče pokazat win 2000 (ki so na drugem disku) opcije in mi kar zažene XPje. V Sistem\Advanced\Startup and Recovery je viden samo XP. WIn2000 pa sploh ni! Kaj mi je storiti?!
Hvala!
Xpje na c: sem formatiral in na novo naložil! Zdaj pa ob zagonu noče pokazat win 2000 (ki so na drugem disku) opcije in mi kar zažene XPje. V Sistem\Advanced\Startup and Recovery je viden samo XP. WIn2000 pa sploh ni! Kaj mi je storiti?!
Hvala!
Equinoxe ::
Vse skup ti ne dela, ker si s formatiranjem C:-ja pobrisal tudi boot.ini fajl na root-u od C:-ja.
Ko imaš le en OS na kompu je vse ok.... Ko pa instaliraš drugega, ti ta spozna, da ni edini na tem compu in ti v boot.ini dopiše svoje lasnosti.
Kaj ti preostane? Da še enkrat instaliraš W2K (in se ti doot.ini primerno dopolni z še enim OS), si pošček kak programček na netu (google pa to) ki to naredi tudi v tvoji situaciji ali pa popraviš boot.ini fajl. To zadnje ne vem kako se dela, ker jaz si vedno boot.ini prej shranim
Ti pa pošiljam vsebino mojega, če ti kaj pomaga (imam Win98 na C:-ju in WinXP na D:-ju).
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
C:\ = "Microsoft Windows"
Ko imaš le en OS na kompu je vse ok.... Ko pa instaliraš drugega, ti ta spozna, da ni edini na tem compu in ti v boot.ini dopiše svoje lasnosti.
Kaj ti preostane? Da še enkrat instaliraš W2K (in se ti doot.ini primerno dopolni z še enim OS), si pošček kak programček na netu (google pa to) ki to naredi tudi v tvoji situaciji ali pa popraviš boot.ini fajl. To zadnje ne vem kako se dela, ker jaz si vedno boot.ini prej shranim
Ti pa pošiljam vsebino mojega, če ti kaj pomaga (imam Win98 na C:-ju in WinXP na D:-ju).
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
C:\ = "Microsoft Windows"
ToniT ::
Če boš inštaliral win2000 za winxp, boš imel probleme!
Popravi boot.ini tako, da bo zgledal približno takole:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect
oz. pustiš vrstice, kjer piše windows xp pri miru in dodaš samo vrstico za windows 2000.
Kaj pomenijo oznake:
multi(0) - vrsta kontrolerja (pusti pri miru)
disk(0) - pri IDE diskih je zmeraj 0 (pusti pri miru)
rdisk(0) - zaporedna številka diska na kontrolerju (0 je prvi disk, 1 je drugi disk)
partition(1) - zaporedna številka particije na disku (začne se z 1)
\windows - direkttorij, na katerem so inštalirani winsi
Popravi boot.ini tako, da bo zgledal približno takole:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect
oz. pustiš vrstice, kjer piše windows xp pri miru in dodaš samo vrstico za windows 2000.
Kaj pomenijo oznake:
multi(0) - vrsta kontrolerja (pusti pri miru)
disk(0) - pri IDE diskih je zmeraj 0 (pusti pri miru)
rdisk(0) - zaporedna številka diska na kontrolerju (0 je prvi disk, 1 je drugi disk)
partition(1) - zaporedna številka particije na disku (začne se z 1)
\windows - direkttorij, na katerem so inštalirani winsi
cortez ::
Equinoxe
js bi ti bil full hvaležen, če bi mi ti to poslal, kr jst mam tud win 98 na c in win xp na d.
prosim pošlji mi na cortez@primorska.com
Še enkrat H_VA_LA!!!
p.s. pa kaj je s tem email-lom. Nikoli ne dela!!!
js bi ti bil full hvaležen, če bi mi ti to poslal, kr jst mam tud win 98 na c in win xp na d.
prosim pošlji mi na cortez@primorska.com
Še enkrat H_VA_LA!!!
p.s. pa kaj je s tem email-lom. Nikoli ne dela!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | boot.ini vprašanjeOddelek: Operacijski sistemi | 2088 (1442) | ta_ki_tke |
» | en problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1130 (1047) | Good Guy |
» | Lilo v Win2000Oddelek: Pomoč in nasveti | 1070 (1017) | BogyX |
» | Kako naj dobim nazaj XP paricijo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2113 (1948) | ToniT |
» | Help 2xOddelek: Operacijski sistemi | 1307 (1199) | Ikarus |