» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1396 / 1396
»
»»

nejc_nejc ::

iKst_ je izjavil:

V čem je problem? A je kdo trdil, da sta Golf in Octavia premium?

ne
ti trdiš, da avto, ki kuri "dinozavre" ne more biti premium.

endelin ::

Da vidimo ali se bo bolje prodajal dizelski bmw x5 ali elektro ix5:D

iKst_ ::

ti trdiš, da avto, ki kuri "dinozavre" ne more biti premium.

Ja, to je res. Ropotanje, tresenje, zabijanje časa na smrdljivih črpalkah itd. Nič od tega ni premium izkušnja.

jernejl ::

iKst_ je izjavil:

Ne drži.
VW je prodal 5x toliko avtov kot Tesla. In kaj zdaj? To pomeni, da so Teslini servisi zanič?

Wait what? Kje si pa VW našel v mojem zapisu :)
Ni pomembno katere znamke si omenjal, samo ti hočeš povedat, da kdor več proda, ima boljše servise. Pa sem ti s tvojo logiko pokazal, da ima VW najboljše.

Daj malo spremljaj debato in preberi vsaj tisto kar sam napišeš pa nehaj premikati vratnice.

Tvoja trditev: "Zate je to sicer non-issue, za ostale ne. Tebe očitno bolj zanima kvaliteta opleska zidov servisnih delavnic, za večino normalnih ljudi je pa lokacija eden izmed najpomembnejših faktorjev."

In potem, ko sem vprašal kdo so ti ostali: "Za vse razen zate."

Prejšnji mesec za vsaj cca. 10% kupcev novih avtomobilov oddaljenost od servisa ni bila težava.

jernejl ::

iKst_ je izjavil:

Daj malo spremljaj debato in preberi vsaj tisto kar sam napišeš pa nehaj premikati vratnice.
Eden od naju premika vratnice, in to nisem jaz. Najprej sprašuješ druge po tem, v čem so drugi servisi boljši, ko ti nekdo to servira na pladnju, pa premikaš vratnice, da prednosti drugih niso prednosti. Ne vem zakaj sploh sprašuješ, če si se že v startu odločil, da se boš motil, da nihče nima boljših servisov od Tesle.

Prejšnji mesec za vsaj cca. 10% kupcev novih avtomobilov oddaljenost od servisa ni bila težava.
Seveda ne, saj imajo servis v Ljubljani.

endelin ::

Ikst: vsak bencinski šestak deluje super premium in ekskluzivno proti keremkoli eV :) šestak ti naježi kožo, ev ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

enavlaka ::

Tankaj šestaka 100 oktanov na AC petrolu pa boš še zašvicu ful

Utk ::

Zaboga nehaj kupovat nemce pa ti bližina servisa ne bo več noben faktor.

alekskac ::

enavlaka je izjavil:

Tankaj šestaka 100 oktanov na AC petrolu pa boš še zašvicu ful

Če ti, kot kupcu šestaka, 10 eur razlike na pumpi dvigne prtisk: si naredu neki narobe ....

Gambino ::

Kebo je izjavil:

Fantje, je tukaj kak poznavalec ali pa šlogar s kroglo, ki bi mi znal povedat kakšna bo politika subvencij v prihodnjih parih letih. Pri hiši bo še en EV, sam mudi se nam pa ne (upam).

Z začetkom septembra se bo subvencija za EVje spremenila. Vozila nad 45kE ne bodo več subvencionirana, ostalo do 45kE ostane enako.
Dejstvo pa je, da se bodo subvencije znižale oziroma ukinile, ko bo prodaja začela rasti do te meje, da da pomoč proizvajalcem in prodajalcem ne bo več potrebna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gambino ()

deepsick ::

Glede na gneče in tudi forumsko moderatorsko aktivacijo, se očitno zelo dosti kupcem dvigne pritisk že 1 dodaten € za rezervoar... Tudi da nikomur ne bi dvignilo pritiska, če bi, recimo, 5x (skoraj) zapored podražil za 10€, bi pa mogoče subvencije kopnele še velikooo hitreje. Torej pač, eno je forumsko budaljenje z aktivistično podporo moderatorjev, drugo pa je drugo forumsko budaljenje brez aktivistične podpore moderatorjev. Katero je slabše?

Utk ::

Kako se zdaj kaj počutijo dizelaši, ko plačujejo 30 centov več za liter. Kako se dizel komu sploh še splača.

endelin je izjavil:

Ikst: vsak bencinski šestak deluje super premium in ekskluzivno proti keremkoli eV :) šestak ti naježi kožo, ev ne.

Jp, nič ni bolj premium od hrupa, vibracij, cukanja in zanič voznih lastnosti :)

Utk je izjavil:

Kako se zdaj kaj počutijo dizelaši, ko plačujejo 30 centov več za liter. Kako se dizel komu sploh še splača.

Kolega se večkrat na mesec vozi v Nemčijo, 1000km+ v enem kosu in potem še po nemčiji nabija shitload kilometrov. Za njega je dizel edina smiselna izbira že zaradi dosega.

Pa jaz na terencu, ki je namenjan kampiranju in daljšim potovanjem tudi ne bi imel drugega kot dizla.

Izven takšnih niš in tovornih vozil, moraš biti pa malo čuden, da kupiš karkoli drugega kot EV v teh časih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

pegasus ::

iKst_ je izjavil:

Kolega se večkrat na mesec vozi v Nemčijo, 1000km+ v enem kosu in potem še po nemčiji nabija shitload kilometrov. Za njega je dizel edina smiselna izbira že zaradi dosega.
Jaz enako, minuli mesec sem za ionity štrom dal 120eur. Dizel na noben način ni smisela izbira.

billy ::

1000km+ je delal v enem kosu od onega kolega?...to je več kot...7ur+ vožnje brez pavze?

karafeka ::

pegasus je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Jaz enako, minuli mesec sem za ionity štrom dal 120eur. Dizel na noben način ni smisela izbira.

Ob takih oderuških cenah že ne. Kje si so časi, ko je bil bencin orenk dražji od dizla...

Zgodovina sprememb…

Ja je. Z Dizlom prihraniš kar nekaj časa, še posebej, če po autobahnu pičiš 250, kjer je možno.

karafeka ::

Zaradi takih je vožnja po nemških cestah nenormalno stresna.

karafeka je izjavil:

Ob takih oderuških cenah že ne. Kje si so časi, ko je bil bencin orenk dražji od dizla...

Zadnjih 4-5 let najbrž ne, kolikor na hitrico preletim - mogoče se pogleda kakšne arhive? Pst, pa ne okoli govorit, moderatoriat je alergičen na to tabelo, da kar račun onemogoči, naslednjega pa PNGajo. Ampak jebiga, nismo vsi Ales78 :D

At a continuous high speed of 250 km/h on the Autobahn, an Audi A8 typically consumes between 16 to 25+ liters per 100 kilometers

hm...torej to je cenovno med 35 in 53€ na 100km...mislim da se tukaj menimo o nekih normalnih uporabnikih avtov in ne extremih ki tankajo na firmo in jim je vseeno?

In, v čem točno je problem? Lepo sem napisal, da gre za nišo, kjer ima dizel smisel. Če greš na dopust, ti je vseeno, če izgubiš uro ali 2. Če se redno voziš na take relacije je pa to hitro 15-20 ur več.

15 ur več bi porabil za vožnjo, recimo na čisti sever nemčije, z EV napram dizlom?

karafeka je izjavil:

Zaradi takih je vožnja po nemških cestah nenormalno stresna.

Možno, meni se ne zdi, ampak vsak zadeve dojema drugače. Če te moti, da se drugi vozijo po predpisih, se boš moral pač ti prilagoditi.

billy je izjavil:

15 ur več bi porabil za vožnjo, recimo na čisti sever nemčije, z EV napram dizlom?

Z EVjem si iz Slovenije do Frankfurta vsaj 2 uri počasnejši v eno smer. 4 ure na pot, 4x do 5x na mesec. 15-20 ur, čez palec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Res je, in 1800 ur v 10 letih. Nekdo bi rekel, da raje ta čas preživi drugače, kot v plehu.

BigWhale ::

Ce se mors vec kot enkrat na teden peljat z avtom v Frankfurt, pol itak necesa ne delas optimalno. In spet pridemo do tega, da so vsi taksni namisljeni scenariji resnicno butasti.

Sicer pa si ne morem predstavljat stresa vožnje pri 250kmh, nekaj ur...

150kmh in teslin AP...FTW.

BigWhale ::

Jaz za daljse poti nastavim 120 km/h in vklopim autosteer, nalozim kak podcast ali audiobook in to je to.

Grimnir3 ::

Tesla ima po novem omejitev za AP na 145km/h. Včasih je bilo 150.

Ampak je to true 145...in ne 135-140 kot drugi ki jim lažejo števci za 10kmh?

Baje Vactual = 0.97 x Vindicated :D

billy je izjavil:

Res je, in 1800 ur v 10 letih. Nekdo bi rekel, da raje ta čas preživi drugače, kot v plehu.

Sicer si povsem off topic, ampak, povprečen Slovenec v enem letu opravi okrog 2000 delovnih ur. Če greš zaradi tega samo 1 leto prej v penzijo, si v plusu. Marsikdo bi z veseljem zaslužil par 100k na leto v zameno za tak urnik.

Osebno nisem fan, ampak tvoj argument je pa brezvezen. To, da se tebi ne da, še ne pomeni, da takšen način uporabe ni realnost za koga drugega.

Meni bi se ravno dalo, ampak z EV.

Hočem rečt, da se po neki logiki to ne izplača, razen za nekaj izjem, zato tudi je verjetno tako zelo malo takšnih...
««
1396 / 1396
»
»»