»

Stack Overflow odpustil četrtino zaposlenih

Slo-Tech - Stack Overflow, ki ga je Prosus za 1,8 milijarde dolarjev prevzel leta 2021, je v tem letu odpustil že dobro četrtino zaposlenih. Izvršni direktor Prashanth Chandrasekar je ob tem danes dejal, da želijo podjetje narediti vitkejše, da bi se vrnili k dobičkonosnosti. Lanska širitev je bila očitno pretirana.

Lani so v podjetju podvojili število zaposlenih in presegli število 500. Približno polovica novih zaposlitev je bila v oddelku marketinga, kjer so se ukvarjali s trženjem. Sedaj bodo najbolj krčili prav ta oddelek, a ni edini, ki ga bodo doleteli rezi. Odpuščali bodo tudi v podporni službah in drugod. Odpustili bodo več kot 100 zaposlenih oziroma približno 28 odstotkov.

Ob tem v Stack Overflowu niso pojasnili, zakaj odpuščajo. Zanimivo pa je, da se je lansko množično zaposlovanje začelo, ko je eksplodirala uporaba umetne inteligence v pisanju kode. To je vsekakor tveganje Stack Overflow in podobne forume, saj uporabniki za nasvet lahko vprašajo kar ChatGPT ali Barda, zato ne...

12 komentarjev

Minecraft presegel 300 milijonov prodanih izvodov

Slo-Tech - Najbolj popularna igra vseh časov Minecraft je presegla še en rekord, s čimer se je še bolj oddaljila od zasledovalcev. V skoraj 15 letih, odkar je na voljo, so prodali že 300 milijonov izvodov, čemur se noben drugi naslov ni niti približal. To velja tako za igre kakor druge digitalne izdelke. Najbolje prodajani album vseh časov je Thriller, ki je zbral 70 milijonov prodanih izvodov. Najbolje prodajana konzola je bila Sonyjev PlayStation 2, ki se je prodala v 155 milijonih izvodov. Na drugem mestu med igrami pa je Grand Theft Auto V, ki so ga prodali v 185 milijonih izvodov.

Novi rekord je razkrila Helen Chiang
, vodja Mojang Studios, med dogodkom Minecraft Live 2023. Poudarila je, da pred 15 leti ni nihče niti sanjal o takšni popularnosti. Igra je izšla leta 2009, napisana je bila v programskem jeziku Java, končna verzija pa je bila nared šele leta 2011. Hitro je postala najbolje prodajana igra vseh časov, čemur se ni nikoli izneverila. Premisa je sicer sila preprosta. Igralci iz...

19 komentarjev