» »

Microsoftov prevzem LinkedIna uradno zaključen

Microsoftov prevzem LinkedIna uradno zaključen

Microsoft - Kot smo predvidevali, je tudi Evropska komisija Microsotu prižgala zeleno luč za prevzem LinkedIna, za katerega bo odštel 26,2 milijarde dolarjev. S tem je po ZDA, Kanadi, Braziliji in Južni Afriki še EU kot zadnja dala privoljenje za prevzem. LinkedIn ni izgubljal časa in je hitro sporočil, da je prevzem zaključen.

A Evropa je od Microsofta zahtevala največ zavez v zameno za zeleno luč. Tako se je moral Microsoft zavezati, da bo vsaj še pet let Office Add-in na voljo zunanjim partnerjem (ostalim družabnim omrežjem). Administratorji v podjetjih bodo imeli možnosti izbrati, ali naj v okolju Office v uporabniškem vmesniku prikazujejo profila z LinkedIna ali ne. Na območju evropskega gospodarskega prostora (razširjena EU) bodo imeli proizvajalci možnost ne namestiti orodij, ki bi jih Microsoft razvil za LinkedIn in integriral v svoj operacijski sistem. Tudi uporabniki jih bodo lahko v celoti odstranili, če bodo tako želeli. Prav tako ne bodo sklepali nobenih pogodb, ki bi proizvajalcem dajale ugodnosti v zameno za namestitev aplikacij LinkedIn na naprave z Microsoftovim sistemom.

V prihodnosti namreč pričakujemo večjo integracijo LinkedIna v Windows. Kot je v internem sporočilu zaposlenim zapisal LinkedInov izvršni direktor Jeff Weiner, bo mogoče profil z LinkedIna uporabljati v Outlooku in Officeu, dobiti obvestila z LinkedIna v Windows Notification Center in še na druge načine integrirati LinkedIn v namizni sistem.

Ne bo pa LinkedIna v Rusijo, kjer so ga prepovedali. Roskomnadzor je namreč ocenil, da LinkedIn ne spoštuje zakonodaje, ki predpisuje hranjenje osebnih podatkov ruskih državljanov v Rusiji.

3 komentarji

carota ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: carota ()

ZigaZiga ::

carota je izjavil:

Še ena zgodba o uspehu, tako kot Nokia. >:D


Jop, žal.

Saj razumem, da hoče Microsoft priti tudi na druga tržišča (ne samo Windows in Office). Ampak počasi ugotavljam, da zaradi slabega slovesa nekaterih različic Windowsa propadejo segmenti, kamor se MS širi (podjetja, ki jih je kupil). Windows oddelek pa ostane neprizadet. Ni ravno fer.

zavajon ::

Upam da bo zdaj Linkedin nehal pošiljati avtomatske maile vsem iz address booka :(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft kupil LinkedIn (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5820829 (12709) Malajlo
»

Microsoftu bržkone tudi evropska zelena luč za prevzem LinkedIna

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
267728 (6359) FTad
»

LinkedIn spam?

Oddelek: Loža
112424 (1856) kunigunda
»

Dobičkonosen LinkedIn kupuje SlideShare

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
186578 (5540) Iatromantis
»

LinkedIn želi s kotacijo prehiteti Facebook

Oddelek: Novice / Ostale najave
66690 (5578) Matevžk

Več podobnih tem