» »

BlackBerry Messenger prihaja čez vikend

BlackBerry Messenger prihaja čez vikend

Android Central - Pekel je zamrznil, BlackBerry Messenger ne bo več ekskluziven zgolj za robidaste telefone. Poleg funkcije potisnih sporočil, uporabnih predvsem za elektronsko pošto, je BlackBerry Messenger ena izmed ključnih alinej platforme BlackBerry. Zaradi sodelavcev in poslovnih kontaktov, ki so uporabljali ta servis za hitro sporočanje, je prenekateri poslovni uporabnik tudi sam prešel na oz. nadaljeval uporabo BlackBerryjev, tudi ko niso bili več tako konkurenčni iOS-u, Androidu, Windows Phone, itd. (potisna elektronska pošta dandanes ni več nič posebnega). Zadnja trdnjava je bil tako BlackBerry Messenger, a tudi to se končuje.


Jutri, v soboto, bo javnosti na voljo za prenos različica za Android, kjer je pogoj, da uporabniki na telefonu poganjajo vsaj Android 4.0 (namenoma piše telefon, saj tablice očitno ne bodo podprte). Dan kasneje, v nedeljo torej, bo na Applovi trgovini App Store na voljo še različica za iOS, ki bo tudi tokrat na voljo le uporabnikom iPhonov. Tukaj je omejitev vsaj iOS 6, seveda pa bo BBM tekel tudi na iOS 7. V kratkem naj bi obe različici nadgradili še s podporo za BBM Channels, ki je nekakšno interno socialno omrežje, in podporo za glasovne ter video klice.

18 komentarjev

axee ::

Preprosto ne razumem. BBM je bil pomemben, ko ni bilo alternativ. Sedaj pa imamo Viber, WhatsApp, Hangoutse, Facebook Chat (najbolj popularno), skype itd..

PrimozR ::

Facebook chat? V enterprise/business okoljih? Rly? o.O

axee ::

Aha, torej je BBM namenjem tem okoljem? No sej tega ne razumem, katero luknjo bo zapolnil?

The dog ::

To je super. Za ios in android bo to zastojn in za bery uporabnike bo pa 12/4 eu na mesc. Super :)
Johnny

PrimozR ::

axee pa saj ti piše, da so se poslovni uporabniki še vedno odločali za Blackberryje, čeprav je platforma slabša od konkurence. Zaradi BBMa. Če ti ves tvoj lokalni svet uporablja BBM, valda ne boš gnilo jajce?

axee ::

Povdarek na "so se". Preteklik. Mene zanima, kam pašejo sedaj. Ker na prvi pogled izgleda, kot da je njihov ciljni uporabnik povprečni uporabnik pametnega telefona.

Engineer_ ::

zanimiva odločitev, ki bo dala samo še 1 razlog nekomu zakaj ni treba kupit Blackberrija ampak lahko konkurenco. Nevem če je to ravno pametno. In zelo čudno, da ne bo aplikacije za Windows phone, glede na to da ima vseeno večji trg kot bb, če se ne motim.

illion ::

@Engineer_ a naj bi čakal, da počasi zgubijo vse uporabnike bbjev, si ti najdejo alternativne msg sisteme in potem propade vse skupi? mislm da je to odprtje logična poteza, na področju mobitelov itak nimajo več nobene besede..

Engineer_ ::

hja, trg mobitelov so izgubili, vsaj messenger bodo obdržali.

vesolc ::

dokler ne pridejo kaki papirji od NSA pa da majo že skoz backdore... :) mislim da marsikateri kupec tud na to gleda, glede na to da gre vse čez njihove serverje...

ahac ::

Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Hayabusa ::

vesolc je izjavil:

dokler ne pridejo kaki papirji od NSA pa da majo že skoz backdore... :) mislim da marsikateri kupec tud na to gleda, glede na to da gre vse čez njihove serverje...

Jaz sploh ne dvomim da gre celotna vsebina še na NSA serverje, je namreč preveč lepa priložnost za poslovno vohunjenje s strani Amerov.

techfreak :) ::

BBM deluje preko BES in je to ena izmed glavnih prednosti za business okolja - vsi podatki so sifrirani in ostanejo v podjetju. Cetudi ima NSA kaksne prste vmes, je zadeva vseeno boljsa kot FB, Skype in podobne tehnologije.

poweroff ::

Pa slabša kot SilentCircle recimo. Prepozno so se odprli. Namesto, da bi se na začetku, so tole videli kot izhod v sili. Po moje prepozno.
sudo poweroff

Hayabusa ::

SilentCircle je offline.
http://techcrunch.com/2013/08/08/silent...

Lahko imaš bes server, samo če si tujini gre promet preko bis serverjev ?
Katero kodiranje se uporablja ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

poweroff ::

Email je offline, ostalo ne. BTW, kaj ti preprečuje postavit PGP/GPG mail sistem? Razen nesposobnost lastnega IT kadra?
sudo poweroff

Mavrik ::

Neprenosljivost.
The truth is rarely pure and never simple.

poweroff ::

To govoriš o BlackBerryu?>:D

Zadeva do danes ni delala z ničemer drugim kot sama s sabo.

Za PGP obstaja celo nek gateway, ki zna šifrirati neopazno v ozadju, plugini so za večino mail clientov, celo za webmail, itd.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BlackBerry lani z ogromno izgubo, a boljšimi obeti

Oddelek: Novice / Rezultati
3013203 (10616) klinker
»

BBM za Android in iOS je na voljo

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
73852 (3200) CyberPunk
»

BlackBerry 10 izšel, nova telefona, RIM ni več RIM (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
5518696 (14205) bluefish
»

RIM z izgubo in brez fokusa

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
3317245 (15445) Pier
»

Protestniki v Londonu za komunikacijo uporabljajo blackberryje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5824555 (21823) SomethingEls

Več podobnih tem