» »

iPhone 5

««
4 / 11
»»

FireSnake ::

driver_x je izjavil:

Ravno toliko so dali notri, da so dva koraka pred ostalimi.


Nam lahko malo podrobneje razložiš, prosim?

Sicer ni nepristransko, a ne daleč od resnice:

Yesterday Apple launched its iPhone 5 to the usual hype and hyperbole, but this time something seems to have changed. In the past Apple could get away with issuing a polished turd with an Apple logo and the Tame Apple Press would have a collective orgasm. In the morning after, the Tame Apple Press is surprisingly quiet.

It is not hard to see why. The iPhone 5 is thinner and lighter and a bit faster, but most of the changes are in response to things done by Samsung. So we see a bigger screen but it is still a sub-720p job and the larger screen is not happy with the shedloads of existing apps. The operating system has not changed much since the iPhone 4 and there are lots of things like NFC which are still missing.

On the plus side, it places nice with the latest generation LTE and 4G technology. Tragically, the rest of the world has not really moved to that yet, although there will be moves towards that in the iPhone 5's life cycle. Siri is improved, but still will not work properly in the EU.

So why should an iPhone 4S user upgrade?

Well we can't see the point. In fact it is a moot point if an iPhone 4 or iPhone 3G user should upgrade particularly when the price difference is so great. When an iPhone 4S user thinks of upgrading they will have to be aware that their nice collection of accessories will suddenly become redundant as the new phone has different plugs. A lot of their apps will look rubbish as Apple does not allow them to use the bigger screen and just sticks them in a black lined box.

The new iPhone 5 shows that Apple is losing its touch. Once being a design and innovation leader, it is having to play catch up with the likes of Samsung. The iPhone 5 really had to be a cure for cancer to stop this slide, however it is fairly obvious, even amongst the legions of Apple fanboys out there who are rushing to defend their favourite brand, that it isn't.

No doubt we will be battered by hype and there will be those who queue to buy the thing. But I am fairly sure that people will start to say that the iPhone4S was the beginning of the end of Apple's glory days and the iPhone 5 proved that its time was over. Shareholders agree. After such an important launch Apple's share price usually rockets. However this morning they were only up one per cent. It looks like even Wall Street thinks that Apple is now as good as it is going to get, and everything else is downhill.



http://fudzilla.com/home/item/28738-iph...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

djordjevic ::

@algo: No, imo zdaj tule brezveze vlačiš ven karto nedostopnosti in posledično nevoščljivosti neimetnikov iphona. Prejšnje generacije so bile dejansko nek benchmark, letošnja pa, žal, vsaj imo, ni. Poleg tega mi je dejansko od vseh najbolj všeč 4S - ravno prav velik in dovolj zmogljiv ter ponuja veliko. Sem bil resno na tem, da si ga omislim, a mi je bil zaslon preprosto premajhen. Če bi petico še malo razširili in ne zgolj podaljšali, da deluje kot neki na silo razvlečen dolgin, bi še rekel, tako pa ... Dovolj pove vse, da mu komot parira, če ne že poseka One X, ki so ga izdali aprila, torej praktično pol leta nazaj (kar je dandanes, pri tej konkurenci, cela večnost). Skratka, ja, letos sta benchmarka SGSIII in One X.
No grave is deep enough to keep us in chains.

jlpktnst ::

modelno1 je izjavil:

kolikor se spomnim direktiva o polnilcih v eu pravi, da morajo imet telefoni omogočeno polnjenje preko standarda microusb, al z konektorjem al pa z adapterjem


Sem imel pa v glavi, da mora bit usb direkt na napravi? Očitno ne, torej useless direktiva... zanimivo pa da se je ostali držijo v smislu da imajo usb, apple pa še vedno forsira svoje. Fun.

Glede odzivnosti GUI je pa obvious, da je v android jedru nekaj narobe glede prioritet procesov.

mk818764 ::

JohanP ::

Zheegec je izjavil:

Micro-SIM na nano-SIM so samo sanje. Že tako ima večina SIM kartic prevelik čip, ki ga že lahko pri "konvertiranju" v micro-SIM uničiš. Pač nova SIM kartica, saj ne more biti draga stvar?


Rezanje zna biti štala ja, sploh ker gre nano SIM skoraj, ampak ne popolnoma, v živ rob čipa.
Mini v mikro je sicer malce drugačen problem, ker je mini čip zaokrožen, mikro pa ne.
Nova nano sim kartica bo verjetno poceni, ni pa nujno, da jo bo tvoj operater sploh imel, kar zna vsaj za določen čas zamakniti odklepanje telefonov na druga omrežja. Petka je prvi pametni telefon, ki ima nano SIM. Verjetno je tudi zato lahko malce tanjši.

floyd1 ::

djordjevic je izjavil:

@algo: No, imo zdaj tule brezveze vlačiš ven karto nedostopnosti in posledično nevoščljivosti neimetnikov iphona. Prejšnje generacije so bile dejansko nek benchmark, letošnja pa, žal, vsaj imo, ni.
...
Dovolj pove vse, da mu komot parira, če ne že poseka One X, ki so ga izdali aprila, torej praktično pol leta nazaj (kar je dandanes, pri tej konkurenci, cela večnost). Skratka, ja, letos sta benchmarka SGSIII in One X.


Točno tako. Mimogrede - ko sem bral o črnih robovih v (starih) aplikacijah, sem se le nasmehnil. In potem nekateri še pišejo o dveh korakih pred konkurenco ;((. Pred kakim SGS-2 že mogoče, ampak piše se september 2012... ;)

Mimogrede, je to res ali se je nekdo malo pohecal?

amacar ::

Simobil že ponuja nano-sim. http://www.blog.uporabnastran.si/2012/0...

FlyingBee ::

no, mogoče pa je le nekaj, kar je bilo značilno za nove iphone, da imajo vedno nekaj (HW) kar konkurenca nima, in sicer cortex A15 procesor

http://www.phonearena.com/news/Is-Apple...

tomipirc ::

Meni osebno je iPhone5 čudovit - predvsem črn.
28.septembra bo že verjetno v SLO in TAKOJ ga vzamem.Funkcij je 100X preveč. Tak da brezveze vsa ta debata. Kupiš si to kar tebi osebno najbolj ustreza. Mi je pa včasih smešno, ko poslušam nekoga, ki še NIKOLI ni orenk probal iPhona, kako kritizira to, kar sploh ne pozna.
Očitno Apple že nekaj prav dela, da je trenutno najbolj vredno podjetje v zgodovini.

Predlog - kritiziraj tisto, kar poznaš ;)

bojsi ::

djordjevic je izjavil:

Sem bil resno na tem, da si ga omislim, a mi je bil zaslon preprosto premajhen.
Če bi petico še malo razširili in ne zgolj podaljšali, da deluje kot neki na silo razvlečen dolgin, bi še rekel, tako pa ...
Dovolj pove vse, da mu komot parira, če ne že poseka One X, ki so ga izdali aprila, torej praktično pol leta nazaj (kar je dandanes, pri tej konkurenci, cela večnost). Skratka, ja, letos sta benchmarka SGSIII in One X.


Velikost zaslona je torej glavni benchmark, če te prav razumem?

djordjevic ::

Ne, je pa, vsaj zame, 4", danes, minus. Poleg tega sem iskal futureproof napravo za nadaljnji dve, mogoče tri leta, in tega pogoja 4S pač ni več izpolnjeval.
No grave is deep enough to keep us in chains.

tomipirc ::

Ne po mojem ni fora, kateri telefon je boljši. Določeni se morajo mal spucat in ga serjejo tle po forumih. :)
Ali pa so kupili telefon, ki ni Apple-ov, sedaj pa si morajo malo olajšati slabo vest, in se znašajo nad ljudmi, ki so ga.

amacar ::

Za marsikoga je pa ravno to +, tako da ne moreš rečti, da ga htc oneX poseka, na podlagi velikosti ekrana.
Nekih realnih primerjav še ni med telefoni, ampak po videu sodeč deluje zelo hitro in tekoče, tako da bomo videli, če ga tu sgs3 in oneX posekata...

FlyingBee ::

odvisno od velikosti dlani, recimo meni je Note prevelik, 4,7" od one x, sg3 ali optimus 4x pa ravno na maksimumu za upravljanje z eno roko, tako da ne vidim problema za WIDE zaslone do 4,8"

djordjevic ::

@amacar: Ni problema. Počakajmo na benchmarke - sej bodo v roku par dni na engadgetu in vergeu. Osebno pač nisem 'blown away', no. Ne vem, ali je krivo dosti natančno objavljanje leakov ali kaj drugega, vendar me je predstavitev pustila bolj hladnega. So me dosti bolj navdušili novi touch, nano in stari touch 16 GB za 199$.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

amacar ::

Tudi sam nisem niti malo navdušen, potihem sem upal, da bodo predstavili kaj drugačnega, kot daljinec obliko. Sem pa 4s že izdatno testiral napram sgs3 in lahko rečem, da sta enakovredna v hitrosti delovanja, ter odpiranja aplikacij, tako v svežem zagonu kot odpiranje iz rama, tako da je sgs3 bolj pohitritev napram sgs2 kot 4s. Na benchmarke se pa bolj malo oziram, ampak dobro tudi to je nek pokazatelj, če ne drugega vsaj vgrajenih komponent. Še vedno pa sem mnenja, da je potrebno vsakega uporabljati vsaj kak teden, da vidiš vse prednosti in slabosti.

djordjevic ::

Vsekakor, se strinjam. Pa da ne bo pomote - vsi aparati o katerih se pogovarjamo, so dejansko vrhunski. Tu gre bolj samo za to, ali so dejansko tako revolucionarni, kot bi nas proizvajalci radi prepričali, da so. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

bojsi ::

djordjevic je izjavil:

@amacar: Ni problema. Počakajmo na benchmarke - sej bodo v roku par dni na engadgetu in vergeu. Osebno pač nisem 'blown away', no. Ne vem, ali je krivo dosti natančno objavljanje leakov ali kaj drugega, vendar me je predstavitev pustila bolj hladnega. So me dosti bolj navdušili novi touch, nano in stari touch 16 GB za 199$.

Saj je pri vseh predstavitvah vedno ista pesem. Vsem se zdi, da ni praktično nič novega, čeprav je novo praktično vse :) Ampak, ker je zunanji izgled enak ali vsaj precej podoben, so nekateri"razočarani". Če že na prvi pogled ni videt kaj drugače, to avtomatsko pomeni, da ni nič novega.

Apple pa seveda ne bo delal sprememb designa samo zaradi sprememb samih. Ta design so ljudje sprejeli in ga seveda ne bodo drastično spreminjali, če za to ni nobene potrebe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bojsi ()

floyd1 ::

Dejansko po mojem Apple s to novo 5-ko le lovi konkurenco. Večji ekran pa je gotovo velik plus, čeprav so eni trdili, da bo iphone večno na 3.5", ker več menda ne rabi.

Ali pa so kupili telefon, ki ni Apple-ov, sedaj pa si morajo malo olajšati slabo vest, in se znašajo nad ljudmi, ki so ga.

Daj to malo razloži :)). Umiram od radovednosti (in smeha).

Vsekakor, se strinjam. Pa da ne bo pomote - vsi aparati o katerih se pogovarjamo, so dejansko vrhunski. Tu gre bolj samo za to, ali so dejansko tako revolucionarni, kot bi nas proizvajalci radi prepričali, da so. ;)


Še enkrat lahko rečem - točno tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: floyd1 ()

smash ::

djordjevic je izjavil:

Vsekakor, se strinjam. Pa da ne bo pomote - vsi aparati o katerih se pogovarjamo, so dejansko vrhunski. Tu gre bolj samo za to, ali so dejansko tako revolucionarni, kot bi nas proizvajalci radi prepričali, da so. ;)


nebi se strinjal...večina je vrhunskih, iphone5 pa je tokrat samo lep

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Urc ()

FlyingBee ::

ja, lovi jo in to je dobro za nas (bodo morali spet kaj revolucionarnega narediti), ker poglejte kaj vse je prinesel prvi iphone, ne vem če bi imeli zdaj sg3 pa onex

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

To pa drži kot pribito. In enako je s tablicami.

(če je še kdo, ki si tega noče priznati) :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

IceIceBaby ::

Vsekakor, se strinjam. Pa da ne bo pomote - vsi aparati o katerih se pogovarjamo, so dejansko vrhunski. Tu gre bolj samo za to, ali so dejansko tako revolucionarni, kot bi nas proizvajalci radi prepričali, da so. ;)


5 let nazaj je bilo precej bolj enostavno narediti revolucijo. Smartphoni so bili še v povojih. Danes je ta kategorija že precej bolj odrasla in vedno manj bo revolucij.

nebi se strinjal...večina je vrhunskih, iphone5 pa je tokrat samo lep


Glede na hardware je trenutno zadeva top. Tudi ohišje je glede na prve odzive odlično, kot vedno. Fotoaparat bo verjetno spet v vrhu itd.

bdoxx ::

jap, ima celo možnost panoramske fotografije.

floyd1 ::

djordjevic je izjavil:

To pa drži kot pribito. In enako je s tablicami.
(če je še kdo, ki si tega noče priznati) :D

Jp. Kaj je torej zdaj z mini Ipadom? (da nexusu7 še malo ceno spustijo ;))
Mimogrede - Ipad je super mašinca (kot mi je tudi Ipod touch, ki ga še vedno imam za poslušanje glasbe na poti) ampak jaz in Itunes nisva kompatibilna. Sem se RES trudil, pa ni šlo :|.

mcgeek ::

iPhone 10?

floyd1 ::

Kdo je že rekel, da bi rad imel design daljinca? :))

smash ::

IceIceBaby je izjavil:

Vsekakor, se strinjam. Pa da ne bo pomote - vsi aparati o katerih se pogovarjamo, so dejansko vrhunski. Tu gre bolj samo za to, ali so dejansko tako revolucionarni, kot bi nas proizvajalci radi prepričali, da so. ;)


5 let nazaj je bilo precej bolj enostavno narediti revolucijo. Smartphoni so bili še v povojih. Danes je ta kategorija že precej bolj odrasla in vedno manj bo revolucij.

nebi se strinjal...večina je vrhunskih, iphone5 pa je tokrat samo lep


Glede na hardware je trenutno zadeva top. Tudi ohišje je glede na prve odzive odlično, kot vedno. Fotoaparat bo verjetno spet v vrhu itd.


jp fotoaparat je res v vrhu..baje so pohitrili fotkanje....moj ZERO shutter speed na S3 se lohk skrije pred to pohitritvijo

eieieie1 ::

Kaj je finta da se pod vsako applovo novico na katerikoli internetni strani usipa toliko hate postov? :D

Hm, tudi kopiranje lumie je vprašanje, kdo je koga kopiral :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: eieieie1 ()

techfreak :) ::

@eieieie1: Glede na povzetek teme bi rekel, da so hate posti zaradi revežev s SGS3, ki sovražijo bogataše ker si lahko privoščijo iPhone.

freesty ::

Saj sgs3 stane isto kot iphone?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

djordjevic ::

Sarkazem, my friend, sarkazem. 8-)
No grave is deep enough to keep us in chains.

amacar ::

@smash, je že zgoraj nekdo prilepil video, kjer se vidi tudi kako hitro se da slikati
@freesty sarkazem :)

Pa še enkrat, slikanje je nekje od minute naprej:

floyd1 ::

Saj ni treba vedno povedati, ko se vklopi "sarkazem mode". Ali pač?

djordjevic ::

Ja, enim neja cukne drugač. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

IceIceBaby ::

jp fotoaparat je res v vrhu..baje so pohitrili fotkanje....moj ZERO shutter speed na S3 se lohk skrije pred to pohitritvijo


4s dela lepše fotke kot sgs3 in kot večina ostalih telefonov. Tega ne trdim jaz ampak en kup testov na netu.

Magic1 ::

Cene so znane za EU: 660&#8364-680EUR;
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_5_...
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

RazzorX ::

IceIceBaby je izjavil:

jp fotoaparat je res v vrhu..baje so pohitrili fotkanje....moj ZERO shutter speed na S3 se lohk skrije pred to pohitritvijo


4s dela lepše fotke kot sgs3 in kot večina ostalih telefonov. Tega ne trdim jaz ampak en kup testov na netu.


Tole je res, le kakšna Nokia s PureView tehnologijo prekaša 4s.

smash ::

IceIceBaby je izjavil:

jp fotoaparat je res v vrhu..baje so pohitrili fotkanje....moj ZERO shutter speed na S3 se lohk skrije pred to pohitritvijo


4s dela lepše fotke kot sgs3 in kot večina ostalih telefonov. Tega ne trdim jaz ampak en kup testov na netu.


4s se skrije pred nokio glede kvalitete fotk, pred S3 pa glede hitrosti fotkanja 8-)

preber še kak bolj objektiven review

žal se era apple telefonov izteka..4s je bil prelom, 5 je pa potop

je pa lep, to pa ja, kot moj phillips daljinc za tv..sam moj daljinca ma več vrstic, ene 10

IceIceBaby ::

4s se skrije pred nokio glede kvalitete fotk, pred S3 pa glede hitrosti fotkanja 8-)


Daj preberi še enkrat, kaj sem napisal. 4s dela lepše fotke kot VEČINA telefonov. Sicer ne vem kako si predstavljaš tole. Boš v žepu nosil nokio in samsunga. Pa boš fokusiral s SGS, kliknil pa z nokio?

Btw...4s je eno generacijo star telefon. Sicer bomo videli kako se obnese iPhone 5, ampak dvomim, da bi upali naredili slabši fotoaparat.

floyd1 ::

Vgraditi. Naredil ga je Sony.

M-XXXX ::

floyd1 je izjavil:

Vgraditi. Naredil ga je Sony.

Vgradil ga je Foxconn :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M-XXXX ()

floyd1 ::

Ja, še res je ;).
Šalo na stran, odločitev za Sony modul je tu zelo dobra. Ravno oni so naredili revolucijo pri malih senzorjih (google "exmor R" in "back-illuminated"), ki so ji potem sledili vsi.

kpkp ::

-tako kot je touch v display vgradil (predvidoma) LG
-CDMA in LTE v en chip Qualcomm

Samo če so pa res v A6 spacali A15, svaka čast, call me surprised.

FlyingBee ::

verjetno je delno A15 (S4 krait), samo glede na to, da je pri 1 Ghz kao 2x hitrejši od A9 iz 4s, potem sumijo, da je mogoče čistokrvni A15 ... je pa tudi vprašanje v čem je 2x hitrejši

Zgodovina sprememb…

kpkp ::

Apple dizajnira svoj SoC, nekako dvomim da bi požrli ta njihov ponos in priznali superiornost Qualcomm-a.
Iz kje pa ti info, da teče na 1GHz (link)?

šernk ::

IceIceBaby je izjavil:

jp fotoaparat je res v vrhu..baje so pohitrili fotkanje....moj ZERO shutter speed na S3 se lohk skrije pred to pohitritvijo


4s dela lepše fotke kot sgs3 in kot večina ostalih telefonov. Tega ne trdim jaz ampak en kup testov na netu.


SE k810i najbrž poseka vse te po fotkah in najbrž tudi iphone 5. tako, da delat te primerjave, 6 years too late... :P
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

CaqKa ::

BosKo je izjavil:

šernk je izjavil:

Cook pri tem, da mu "ni jasno, kaj točno počno lastniki konkurenčnih tablic", saj naj bi iPad doprispeval kar 91% spletnih obiskov s tablic, namigujoč, da Androidi bolj ko ne ležijo na mizi, nabirajoč prah. Ampak imetniki iOS naprav imajo še kaj drugega za počet razen brskanja po spletu


če obrneš besede v prodajalca konkurenčnih tablic: ni jasno zakaj točno preplačujejo ipada za srfanje po netu, kar zmore že vsaka tablica za 50$, naše tablice se pa dejansko uporabljajo v profesionalne namene :P


Kere so vaše tablice, da si še jaz eno omislim, pa kaj tak profesionalnega delate ?

če že provuciraš: http://tv.adobe.com/watch/adobe-touch-a...

kmalu pa bomo na tablicah delali vse kar delamo na pcjih:

razvoj tablic gre iz "consumer product" v "producer and consumer product".

JayKay ::

http://www.theverge.com/2012/8/29/32772...
temu jaz ne bi rekel producing device, se posebaj v desktop mode ne

FlyingBee ::

nič, počakajmo na teste in teardown-e pa se bo videlo, izgleda hiter in všečen telefon ... predvideno pa bosta Microsoft in Intel na koncu te zgodbe prevladovala
««
4 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22796466 (85564) amacar
»

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12436832 (31224) Lonsarg
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219186 (7792) zee
»

Apple je po pričakovanjih predstavil iPad 2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
19253441 (45683) malix

Več podobnih tem