» »

Sapphire-ov Boter

Sapphire-ov Boter

"The Godfather" v akciji

Daily Tech - Sapphire je predstavil grafično kartico z imenom The Godfather (boter), srce katere predstavljata dve grafični jedri Radeona X1950 Pro. Po besedah proizvajalca naj bi bila zmogljivost omenjene grafične kartice podobna zmogljivosti dveh Radeonov X1950 Pro v CrossFire načinu.

Frekvenca jeder in pomnilnika za zdaj ni znana, verjetno pa gre za enake frekvence kot pri X1950, torej 575 in 700 MHz. Po CrossFire priključku na kartici sodeč bo dve tovrstni grafični kartici možno uporabiti v CrossFire , oziroma v tem primeru Quad-Crossfire načinu. Kupcem naj bi bila omenjena grafična kartica na voljo predvidoma v začetku prihodnjega leta.

Več o tem na Daily Tech-u.

17 komentarjev

C_maniak ::

8-O maticna na graficni...

asus ::

bedarija,saj jo dobro navita 7900gto,kar pošteno dohiteva>:D

ricola78 ::

Njabrž bi se dobro počutila v Quad FX sistemu, samo še crossfire matično je treba zrihtat. Najbrž ne gre tuki za podiranje rekorov, temveč za "tipanje" trga kako se bo odzval pri takem produktu. GF 7950 GX2 so šle baje za med, pa še vedno se dobro prodajajo. Če bo odziv pozitiven in če se bodo inžinirji potrudili naredili spodoben produkt, se lahko mogoče nadejamo R600 x2 oz. kakšno od oskubljenih različic RV620 x2.

Mr.B ::

Suprca, za kosilo jih bo pomalcala, če bo trg sprejel.
Sicer pa 8800 serija, še vedno tava, verjetno zaradi procesorske zahteve. Čakamo R600, drugače pa zaceno kar dober nakup, samo kak konkreten test bi bil dober
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

boset ::

Asus, zakaj je to bedarija ?
Men se zdi bedarija navijne vseh možnih elementov; naj obrazložim
če maš ti navito GeForce, pol pa povej kak je stabilna tvoja grafična, kok ti štroma požere in kakšno hlajenje uporabljaš.

Tale grafična bolš da ne vemo kak piplje že pod samim standardom, kar je precej bolje kot navite grafične. Vstaj stabilna je bolj ko vse ostale navite zadevščine !

Asus ne zamerit, to je samo moje mišlenje.


''Zakaj bi navijal, če lahko imaš boljše brez navijanja''

JIM22 ::

boset: ne vem če čist drži tale tvoja izjava glede navijanja. Asus je dau za primer 7900gto(nisem videl rezultatov teh 1950pro z dvemi gpu), ampak tle če naviješ in modaš 7900gto, se dost greje in požre dost. Kje je pa požrešnost in tud gretje 1950pro z dvema gpu? Mislim da se dva gpu-ja bol grejeta kot edn navit. Dober dost o tem. Itak pa take grafične večina moda in navije do skrajne meje in se nobedn ne meni kok se greje in kok požre, te stvari samoumevne in jih moraš čim bol porihtat da dosežeš čim višji OC.

Edit: vidim da itak nisi navajen hudga performanc-a, tak da ne govorit bedarij.:\

Bomo pa vidli kok bo tale grafa zmogliva in če bo konkurenčna 7950gx2.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JIM22 ()

PrimozR ::

8800 bo svoje zmogljivosti pokazala v Visti, 3D Mark 2007 in DX 10 igrah. Period.

SIcer je pa AMD odprl design 1950 PROja in prav zaradi tega je možno tole ter lastna razporeditev elementov po PCBju in podobno, zaradi česar bo treba paziti kater je hitrejši saj bo verjetno ogromno verzij, ki bodo narejeen na osnovi čim cenejše izdelave.

Mr.B ::

8800 rabi Qxxx proc za 200k. Za SLI igrati igrice z manj kot jo je sposoben 30" monitor pokazati, sploh izguba denarja.

8800 se s povprečno plato , povprečno hitrimi rami, poprečnim procom in napajalnikom obnaša, tako kot poprečna 80k vredna kartica in ne 160k vredna kartica…

NV je za vsak Vista RC imela gonilnik, sedaj pa jih ni ? No nekateri pravijo, sej ni potrebe, sej še ni za rajo Viste zunaj. Težava je verjetno v tem, da je 8800 tako od CPU odvisna, da bi v Visti izpadal kot povprečnež, za ekstremiste, tako kot vse SLI kartice, katere prednosti se pokažejo le pri omejenih igrah…
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PrimozR ::

8800 ne rabi quad proca, rabi Core 2 na ~3 GHz.

suntrace1 ::

Mislim da se dva gpu-ja bol grejeta kot edn navit.

Misliti ne pomeni vedeti - se ne grejeta bolj kot en navit graf. proc., temveč enako kot en 1950pro nenavit. Zato ne govori bedarij kvazi-poznavalec 8-)

PrimozR ::

Loooooooooooool!!!! JIM22 že ve za kaj se gre, verjemi. In ja, en navit GPU se greje BOLJ kot en nenavit. Zakaj? Vsak preklop tranzistorja ooda nekaj energije. Več ko je preklopov, bolj se greje. Kaj je navijanje? Višanje št. preklopov. Kaj sledi iz tega? se mi je zdelo, bolj se greje. Višanje voltaže to samo še dodatno poveča.

Da se pa dva GPUja grejeta toliko kot en sam enak... Mislim, prosim no, kdo govori bedarije? 1+1=1???

JIM22 ::

suntrace1: no coment. Ti je že PIPI povedal.;)
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

ricola78 ::

Glede na to da dejanske frekvence še niso znane, je težko govorit, koliko se bo vse skupaj grelo. Definiivno pa je da bo rabilo več štroma kot ena sama grafična. Predvidevam pa, da bodo malenkost znižali frekvenco jedra in zvišali frekvenvo spomina.

suntrace1 ::

In ja, en navit GPU se greje BOLJ kot en nenavit.

Dej nehi, a res?! Loooool yourself - dva nenavita proca procesorja nimata večje temperature kot en navit - oddajata več toplote, kar ne pomeni večjo temperaturo. Torej pri tebi pomeni če imaš dva radiatorja z 50C , je končna temperatura 50+50=100C Muhahaha >:D Whatever boys...:P

PrimozR ::

Kva ti zdej bluziš??? Oddana toplota pa temperatura sta neki ČIST drugega. Verjemi da en navaden Core 2 Duo nenavit E6300 porabi manj W kot pa kingpinov Q6700 navit na 5 GHz (3D Mark rekordi, 2x 8800 GTX SLI). In veš kakšne so temperature? 50° C za E6300, -130 oz. tam okrog °C za Q6700. Hlajeno z LN2. Pa Q6700 porabi tam nekje, 3x več energije (in jo tudi odda) kot pa E6300. Če na tovarniških nastavitvah z obremenjenimi vsemi štirimi jedri (in obema pri E6300) odda več kot 2x več toplote.

asus ::

jst samo sklepam ,da nebo hitrejša kot dve 1950pro v crossfire ,in če bo tako potem nebo dosti (cca 5%-10%) hitrejša od 7900gto.Pa moja karta je čist stabilna na 700\1800 pa imam stock cooler, max temp gpu-ja je 60c

edit:boset kar se tiče pa stabilnosti kartic,če znaš navit je karta stabilna in dela bp,kar se tiče pa te radeonke pa še nemorš govort,ker je možno da bojo karte imele kakšne probleme in znajo zaj.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asus ()

PrimozR ::

Asus verjetno bo več ali manj isto sranje. 5% razlike je IMO že kar veliko, razen če majo res crap PCB. 2 grafi v 16x/16x načinu itak lahko fura samo nVidia, še RD600 je 8x/8x tako da v CF načinu z dvema navadnima karticama ne bo pohitritve na ta račun.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi Catalyst 7.10 gonilniki bi naj prinesli precejšnje izboljšave v zmogljivosti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
315251 (3482) SebaR
»

Test Radeona X1950 Pro

Oddelek: Novice / Grafične kartice
163696 (2727) Klemzz
»

ATI predstavil Radeon X1950 XTX (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
688660 (7066) m0LN4r
»

Prvi test Radeona X1950

Oddelek: Novice / Grafične kartice
395283 (3272) mtjz33
»

Novosti iz ATI-ja

Oddelek: Novice / Grafične kartice
233471 (2732) PrimozR

Več podobnih tem