»

Nekaj testov

Overclockers Australia - Za prijeten zaključek nedelje pa je tu še nekaj testov.
  • Na A1-Electronics in 3DXtreme so preizkusili AOpen-ovo AK86-L matično ploščo,
  • Fantje pri The Tech Lounge so v svoje računalnike vstavili Corsair-ov PC3500 spominski modul,
  • Na TweakNews so gledali v Samsung-ov 173MW monitor,
  • Na Hardware Zoom so preizkusili LG-jevo GCC-5241P prenosno CDRW/DVD enoto,
  • Fantje pri VR-Zone so izmerili kako močno rjove Sapphire-jevega Radeon 9800 XT Ultimate Edition,
Mimogrede še omenimo, da je danes izšlo novo Linux jedro - 2.6.5 - prenesete ga ga lahko od tu, celoten seznam sprememb pa si lahko ogledate tukaj.

3 komentarji

Cyber podloge za kozarce?

Metku.net - Če k vam pridejo vaši najboljši prijatelji, popijejo kako pivce (ali dva), ponavadi na mizi ostane kar nekaj pijače, ki ni dosegla svojega cilja. Ko pa bodo prišli naslednjič, pa jim lahko ponudite svetleče podloge, ki prav popestrijo omizje.

Zadeva je dokaj preprosta za izdelavo, saj potrebujemo le nekaj baterij, LED diode in nekaj plastike. Princip je zelo preprost, saj s tem, ko položimo kozarec na podlogo, ustvarimo kontakt med baterijo in LED diodo ter posledično stvar zasveti.

6 komentarjev

Modifikacija "Modra Strela"

Modra Strela

vir: DataFuse
DataFuse - Že nekaj časa vam nismo pokazali nobene dobre modifikacije ohišja, da bi se vaše domišlijske celice kaj razmigale. Na DataFuse se je pojavila zanimiva in izvirna ter malce vesoljska modifikacija, ki jo je lastnik pomenljivo poimenoval "Blue Lightning". Tudi na našem forumu imamo temo z modificiranimi ohišji, zato najprej en klik za Modro Strelo in drugi klik za forum slovenskih mojstrovin.

1 komentar

Modifikacija napajalnika -- "The Beetle style"

TheModFathers - Mnogo modifikacij smo že izvedli na Slo-Techu, tudi predelavo napajalnika, da smo ga prisilili v delovanju v paru, a denemo lahko, da imajo te modifikacije skupni imenovalec vsaj pogojne uporabnosti s tehničnega vidika. Na TheModFathers si lahko ogledate modifikacijo napajalnika na povsem drugačen način. Napajalnik so vgradili v malo večji plastični otroški model popularnega hrošča in ga opremili z ledicami. Vsekakor zelo zanimivo, a z malo uporabne vrednosti.

4 komentarji

Modificiran glodalec

Končna umetnina

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Vsi poznamo malega glodalca, ki nam med delom z računalnikom čepi v roki ali pa počiva ob nas. Govorim seveda o miški. Na spletni strani GruntvillE so se odločili spisati članek, v katerem izvemo kako lahko zmodificiramo optično miško. Vse kar potrebujemo za tak poseg je vrtalni stroj z različnimi nastavki, izvijač, barvni sprej, stekleno paličico, LED diodo ter miško samo. V članku si lahko preberete kako se modifikacija opravi za zelo nizko ceno. Na koncu je sprememba očitna. Klik!

0 komentarjev

Clear Computer Case Blue Ice

PC Arena - Pleksi se ne uporablja le v steklarstvu, temveč je že kar nekaj časa prisoten tudi na področju računalnikov. Uporablja se kot okno v notranjost ohišja, ki so postala zelo priljubljena. Za nekatere pa je okno premalo in za te ljudi obstajajo ohišja, v katerih nekaj kovine najdemo le v vijakih, ki ohišje držijo skupaj. Eno izmed takih ohišij je tudi Blue Ice, ki ga je izdelalo podjetje Clear Computer Case. Pleksi steklo pa ni brezbarvno temveč je obarvano v komaj zaznavni modri barvi, še polepša pa ga...

5 komentarjev