»

1 GB DDR500 pomnilnika

Legit Reviews - DDR 500 je še dokaj nov standard pomnilniške tehnologije, a vsi večji proizvajalci ga že masovno proizvajajo. Na Legit Reviews pa so zapravili preko dva tisoč dolarjev za test najboljših pomnilniških ploščic.

Vsak komplet je bil sestavljen iz dveh 512 MB modulov, ker pa so to izdelki višejga razreda, so bili vsi tudi oblečeni v hladilne ploščice. Izmed podjetij OCZ, Corsair, Kingston in Geil se je še najbolje odrezal Corsair, ki ni napravil niti ene napake pri testiranju. Če se odločate o nakupu pomnilnika in ne mislite kupovati no-name izdelkov, si test le preberite.

0 komentarjev

Samsung razkril 1600 MHz GDDR-II pomnilnik

X-Bit Labs - Kot veste, zadnje čase na področju izdelovanja pomnilniških modulov poteka velika bitka med proizvajalci. In to ne le pri sistemskem DDR pomnilniku, ampak tudi pri GDDR, pomnilniku, namenjemu grafičnim karticam.

Samsung pa je pred nekaj dnevi razkril izboljšano inačico - GDDR-2. Končni izdelek bo temeljil na tehnični dovršenosti, saj si pri nazivni hitrosti, ki so jo pripisali izdelku, ne smejo privoščiti napak. Kot pa je že razvidno iz naslova, bo noviteta tiktakala pri 1600 MHz. Samsung je za to priložnost najavil izdelek v izvedenki z 256 MB, prav tako bo v uporabi modul, ki bo omogačal grafičnim karticam uporabo 512 MB. V pasovni širini 128-bitov bo omogočal prenos dobrih 25 GB/s, pri 256 bitih pa bo prepustnost presegala 51 GB/s. Klik!

Kaj lahko se zgodi, da bosta dotični pomnilnik uporabljala tudi NV 40 in R 420

4 komentarji

Gigaherčni FSB! Sinhrono s pomnilnikom, prosim!

Tom's Hardware - Prehod iz 533 na 800 MHz FSB je pri Pentiumu 4 pomenil veliko. Zaradi visoke prepustnosti tu igra veliko vlogo prepustnost pomnilnika. Striček Tom nas je tokrat presenetil s preizkusom treh DDR 500 pomnilniških modulov različnih proizvajalcev -- Corsair, Kingoston in OCZ. Za to priložnost so Pentiumu 4 zvišali delovno frekvenco in tako izenačili prednje vodilo procesorja na 1 GHz. Pognali so ga skozi nekaj testov in prišli do zanimivih ugotovitev o tako hitrem pomnilniku. Klik!

34 komentarjev

Hynix predstavil gigabiten DDR-II čip

X-Bit Labs - Korejski izdelovalec pomnilnika je včeraj svetu pokazal svoj gigabiten DDR-II čip. Po njihovih napovedovanjih bo DDR-II pomnilnik nadomestil današnje DDR in SDR pomnilnike v bližnji prihodosti. Masovno proizvodnjo teh čipov tako obljubljajo že za prvo četrtletje prihodnjega leta, Intel pa naj bi jih v drugem četrtletju prihodnjega leta podprl še s svojim čipovjem, ki bo ta pomnilnik tudi podpiralo. Še besedica o samih specifikacijah tega pomnilnika: grajen bo v 0,11-mikronski tehnologiji, tiktakal pa bo pri 533 in 667 MHz. O ceni še ni podatkov. Več o tem.

1 komentar

DDR533 pomnilniški modul

X-Bit Labs - Poročali smo že, da je Hynix napovedal in poslal v proizvodnjo čipe za DDR500 pomnilnik, kar je bil svojevrsten hitrostni rekord. X-Bit Labs pa poročajo, da je podjetju Geil uspelo izdelati najhitrejši DDR pomnilnik do sedaj z nazivno hitrostjo 533 MHz, znan tudi pod imenom PC4200. Nekateri analitiki ga (kar se hitrostni tiče, ne pa same zasnove) primerjajo celo z DDR-II pomnilnikom, ki se bo počasi prikradel v naše mlinčke. Dostopni čas takisto ni niti slučajno zanemarljiv saj znaša 3,5 ns, za optimalno delovanje pa potrebuje od 2,6 do 2,95 V napetosti. Omenjeno ploščico bo GeIL ponudil v seriji Ultra Platinum in sicer v dveh velikostih -- 512 MB in 1 GB. Klik!

7 komentarjev

ATI z DDR-II pomnilnikom

X-Bit Labs - Vse kaže, kot da želi ATI trenutno porušiti in sesuti vse, ki se mu postavljajo na pot na trgu grafičnih kartic. Kljub temu, da imajo trenutno najhitrejšo kartico sploh ter še mali milijon njenih izvedenk za manjše vsote, so se danes lotili naslednjega velikega projekta. Danes je namreč kanadski velikan predstavil svoje prve grafične kartice, ki uporabljajo DDR-II pomnilnik, naslednik trenutno uporabljanega DDR. Kartice se zaenkrat še kodno imenujejo (kako izvirno) DDR-2M. Pojavljajo se tudi govorice, da naj bi ATI začel prodajati svojega Radeona 9700 Pro sparjenega z DDR-II pomnilnikom natanko ob splavitvi konkurenčnega NV30. Prav tako naj bi pripravili inačico 9500 z DDR-II, medtem ko o verziji 9000 s tem pomnilnikom še ni nobenih informacij. Klik!

7 komentarjev