»

Slo-Tech NEST 06 slike

NEST 06 (madviper)

Slo-Tech - Opazili smo, da je veliko obiskovalcev NEST-a s seboj prineslo digitalni fotoaparat, še posebej pa, da so neprestano slikali. Tako še pred koncem NEST-a, še posebej pa po tem dogodku, vabimo vse nadebudne fotografe, da objavijo slike (ali dajo povezave na njih), v zato posebej odprti temi.

Za vse, ki ste letos NEST zamudili, objavljamo sliko prizorišča, ki je nastala globoko proti nedeljskem jutru.

94 komentarjev

NEST.2006

Slo-Tech - Z malo zamude pa vendar. NEST.2006 bo, kot je bilo že konec januarja napovedano, od 21. do 23. julija. Tokrat na novi lokaciji v OŠ Hrvatini (Hrvatini nad Koprom). Program s prijavami bomo objavili v nekaj dneh.

Kot vedno bomo organizirali lan party s precej predavanji in tekmovanji. Igralo se bo skoraj vse. Letos ideje za tekmovanja v igrah pobiramo samo do samega dogodka, da se nam ne bo ponovilo lansko leto, ko se je večina idej za tekmovanja pojavila v noči iz sobote na nedeljo.

Kot vedno je tudi letos prepovedano kajenje in/ali uživanje drugih opojnih substanc. Oseb, ki bodo kazale znake uživanja le-teh varnostna služba ne bo spustila v dvorano.

291 komentarjev

25 hladilnikov na preizkušnji

Thermalright XP 90C

Slo-Tech - Ni preteklo toliko let, da se ne bi spominjali, kako smo hladili, za današnji čas, mlačne procesorje. Četudi smo procesor navili, so povsem zadostovala aluminijasta hladilna rebra. Tisti, ki so želeli iztisniti zadnji MHz, so namestili še ušesa parajoč ventilator, zloglasna, majhna (60 mm) Delta, je bila najpogostejša. Kasneje so izdelovalci hladilnikov aluminij skoraj povsem opustili. Zamenjal ga je baker, ki veliko bolje prevaja toploto. Poleg tega so bili hladilniki zasnovani tako, da so lahko sprejeli večje ventilatorje (80 in 92 mm), ki so povzročali manj hrupa, zaradi velikosti so pa bili običajno zmogljivejši od manjših bratrancev. Zelo priljubljen, tudi v naši skupnosti, je bil...

28 komentarjev

Prihaja NEST 2004

Slo-Tech - Že veste, kaj boste počeli tretji teden julija, natančneje med 16. in 18. tega meseca? Ali pa se samo sprašujete, kdaj bo letos potekal Slo-techov NEST? Ne glede na to, katero od omenjinih vprašanj vas muči, odgovor je sedaj jasen.

Slo-tech tako najavlja NEST 2004, ki bo tudi letos potekal med 16. in 18. julijem, in tudi letos v Osnovni šoli Sečovlje. Dogodek bo poleg tradicionalnega druženja in igranja v mnogo nudil tudi več izobraževalnih vsebin, tako boste lahko izvedeli novosti o prihajajočem sistemu Longhorn, Cinelerri, grafičnih tehnologijah, navijanju in precej zanimivosti o Linuxu.

Koliko me bo NEST olajšal v denarnici, kako pridem do Sečovelj in ali lahko pripeljem tudi punco, pa lahko preberete tukaj.

Pridete? Ja, itak.

48 komentarjev

Napovedujemo NEST:2004

Slo-Tech - Kaj je lepšega, kot tri dni neprestanega igranja iger, izmenjave poučnih datotek ter poslušanja predavanj mojstrov z naše strani. Lepše je lahko samo, če vse to preživite v družbi kolegov, ki jih redno srečujete na forumu in imajo prav tako računalništvo v krvi. Za povrh pa se še vse skupaj dogaja ob morju.

Po mučnih predpripravah smo si uspeli zagotovili prostor ter dovolj elektrike, da bo letošnji NEST:2004 še boljši in večji kakor NEST.2003. Ponovno bo potekal v prostorih OŠ Sečovlje od 16. do 18. julija. Poleg velikega LAN-a tudi letos ne bodo izostala predavanja, šušlja pa se tudi o bolj aktivnem predelovanju ohišij.

Zaradi velikega interesa se bo potrebno predhodno prijaviti. O tem kdaj in kako to storite, pa boste izvedeli čez nekaj dni.

59 komentarjev

EmpireLAN v Dutovljah

Slo-Tech - Prihajajočo soboto in nedeljo, 13. in 14. marca 2004, bo v športni dvorani v Dutovljah (okolica Sežane) nadaljevanje uspešne serije sedaj že tradicionalne prireditve EmpireLAN, ki je tokrat že peta po vrsti. Na prireditvi bo potekalo prvo večje slovensko tekmovanje v igri Call of Duty -- ekipe petih proti petim v slogu Team Deadmatch. Več informacij lahko dobite na domači strani EmpireLAN.

0 komentarjev

Slo-Tech s kolesi čez drn in strn

Vsi skupaj

Slo-Tech - Pred točno desetimi dnevi se nas je skupina desetih Slo-Techerjev podila po obrobnih hribih Ljubljane. Strokovno smo ta dogodek poimenovali STZBČDS, a v bistvu je bil izlet le dober izgovor, da nam ni bilo treba celega dneva presedeti pred računalniki in knjigami.

Kako smo se vlekli v klanec in kako valili navzdol, smo dokumentirali. Veliko spominov nam je ostalo v glavah (nekateri so si podatke dobesedno zabili v glave -- srečanja z drevesi), nekaj smo pofotografirali, še več pa s kamero posneli. Rezultat vsega tega pa sta poročilo o dogodku ("Joj, popolnoma sem v maturo padel") in nadmočni filmček, ki ga je za 60 MB. Vsi obvezno na branje/gledanje, drugič pa se nam pridružite v še...

36 komentarjev