»

Intel: Celeron bo preživel

Computerworld - Predvčerajšnjim smo povzeli tuje vire, ki so po spletu poročali, da se znamka Celeron ukinja. Intel se je na navedbe, ki jih je prvi objavil tajvanski časnik DigiTimes, odzval z glasnim zanikanjem. Barry Sum, Intelov predstavnik za stike z javnostmi iz Hongkonga, je dejal, "da govorice o ukinitvi znamke Celeron prihodnje leto ne držijo, saj bodo tudi v prihodnosti Celeroni pomembna nizkocenovna rešitev na procesorskem področju." To pomeni, da bomo v prihodnosti še vedno imeli tele znamke: Xeon in Itanium za strežniške procesorje, Atom za procesorje za majhne in cenene prenosnike, Celeron za manj zmogljive procesorje in Pentium za običajne procesorje za računalnike.

25 komentarjev

AMD izdal osem novih Athlonov II

Extremetech - AMD je včeraj potihoma izdal osem novih procesorjev Athlon II, ki bodo prišli prav predvsem sestavljavcem cenejših sistemov. Tako imamo sedaj po novem na voljo dva nova dvojedrnika, in sicer Athlon II X2 235e (2,7 GHz) za 69 dolarjev in 240e (2,8 GHz) za 77 dolarjev. Kdor želi tri jedra, lahko poišče Athlon II X3 400e (2,2 GHz) za 97 dolarjev, 405e (2,3 GHz) za 102 dolarja, 425 (2,7 GHz) za 76 dolarjev ali 435 (2,9 GHz) za 87 dolarjev. Dva izmed novincev pa imata štiri jedra, in sicer Athlon II X4 600e (2,3 GHz) za 133 dolarjev in 605e (2,3 GHz) za 143 dolarjev.

40 komentarjev

Novi Celeroni

X-Bit Labs - Intel je danes objavil, da bo štiriindvajsetega tega meseca izdal nov Celeron procesor, ki bo tiktakal pri 2,7 GHz, njegovega 100 MHz hitrejšega bratca pa bomo ugledali 5. novembra. Še pred tem se nam obeta nova pocenitev, saj bo Intel predvidoma 26. oktobra znižal cene vseh Celeronov. 2,7 GHz model bo tako stal 103 dolarje (v količinah nad tisoč kosov), hitrejša inačica pa 117 dolarjev. Oba procesorja bosta zgrajena v 0,13-mikronski tehnologiji, imela pa bosta 128 kB L2-predpomnilnika in 400 MHz sistemsko vodilo. Več o tem.

V prihodnjem letu se nam bojda obetajo tudi 0,09-mikronski Celeroni z 256 kB predpomnilnika in 533 MHz vodilom.

9 komentarjev

Intel znižal cene Celeronom

X-Bit Labs - Danes je Intel (zopet) spustil cene svojim procesorjem, namenjenim trgu poceni računalnikov, Celeronom. Sicer znižanje ni tako drastično, kot so bila nekatera v preteklosti, saj znašajo 'le' od 6 do 14%, tako da je sedaj treba za najmočnejšega celerona, ki tiktaka pri 2600 MHz, odšteti 89 dolarjev (prej 103), najšibkejši pa od danes naprej velja 69 (prej 74) dolarjev.
Tabelo za ostale Celerone si, skupaj z originalno novico, lahko ogledate na X - bit Labs.

Tako, Intel je pripravil trg na splavitev novega, 2,7 GHz Celerona, ki bo stal predvidoma 103 dolarje. Sedaj pa počakajmo, kako se bo odzval AMD.

In vojna cen se nadaljuje...

1 komentar

Celeron 2,7 GHz še ta mesec

X-Bit Labs - Intel, procesorski gigant, je napovedal nov procesor iz serije Celeronov, ki bo tiktakal pri 2,7 GHz in komuniciral z zunanjim svetom pri 400 MHz ter vseboval 128 KB L2-predpomnilnika. Štiriindvajsetega tega meseca bo luč sveta torej ugledal ta procesor s priporočeno Intelovo ceno 103 ameriške dolarje, na isti dan pa bo proizvajalec znižal cene tudi ostalim procesorjem iz linije Celeronov za okoli 7-14 odstotkov. Izvirna novica.

Še en hud udarec za AMD, ki bo prisiljen znižati ceno Athlona XP 2700+ ...

10 komentarjev

Dva vrhunska grafična čipa konec leta

DigiTimes - Največja rivala na grafičnem trgu -- ATi in nVidia -- bosta koncem letošnjega leta na tržišče poslala vsak svoj high-end grafični čip. Pri nVidii načrtujejo NV40, dočim pri ATi-ju pripravljajo poleg R(V)360 tudi R420, o katerem smo že poročali. NV40 naj bi bil narejen v tovarnah giganta, IBM-a, v 0,13-mikronski tehnologiji. Po poročanju DigiTimes naj bi na trg priplaval NV40 v tretjem četrtletju letošnjega leta, R420 pa bo luč sveta ugledal v zadnjem četrtletju. Klik!

1 komentar

Intervju s podpredsednikom podjetja LG

DigiTimes - Na strani Digitimes lahko zasledite ekskluzivni intervju s podpredsednikom za marketing Bruceom Berkoffom pri podjetju LG. Sam pogovor je razdeljen kar na štiri dele, zaradi njegovega obsega.

V prvem delu Bruce odgovarja na vprašanja glede LCD industrije in stanja Kitajske pri tem. Če si boste prebrali drugi del se intervju osredotoči na vprašanja o problemih same proivodnje, predvsem na položaj Tajvana in na njegova partnerstva s Korejo, od koder prihaja podjetje LG.Philips LCD. V predzadnjem delu se vprašanja dotaknejo novih zaslonskih in R&D tehnologij. V četrtem delu pa lahko izvemo več o problemih proizvodnje na Kitajskem, o samem podjetju LG.Philips LCD in o mislih za lepši jutri. Veselo na branje!

0 komentarjev