»

Quadro FX 3000 in 3D Studio Max 5

X-Bit Labs - Pred dobrima dvema tednoma smo poročali o zelo visoki ceni Quadra FX 3000 - profesionalne nVdiine grafikulje. Vendar se vas je večina ob prebrani novici vprašala ali je izdelek res vreden svojega denarja. Na X-Bit Labs so zverino preizkusili v profesionalnem programu za 3D modeliranje - 3D Studio Max 5. Izdelek so primerjali z njegovim starejšim bratom, Quadrom FX 2000, najhitrejšo kartico za domačo rabo FX 5900 Ultra ter ATi-jevim FireGL X1. "Profesionalec" je v skoraj vseh preizkusih prekašal ostale.

Dejstvo, da je FX 3000 hitrejši od FX 2000 je povsem logično, že zaradi višje frekvence pomnilnika, ki je pri 3000-ki kar 1700 MHz (pri 2000-ki 1 GHz). Pri GPUju takih hitrostnih...

1 komentar

nVidia se pobira

X-Bit Labs - Nvidia, ameriški grafični gigant, je izdal finančno stanje za mesec julij. Prihodek drugega četrtletja je tako znašal osem procentov več kot pa četrtletje poprej -- tako je v žep nVidie priplavalo 460 milijonov dolarjev. V obdobju šestih mesecev, do vključno sedemindvajsetega prejšnjega meseca je nVidia spravila na kup kar 865 milijonov ameriških zelencev, kar je precej manj od enakega obdobja lani, ko je nVidii uspelo v svoj žep spraviti dobro miljardo dolarjev. Izvorna novica in ostale zanimive informacije.

11 komentarjev

Znana cena Quadra FX 3000(G)

X-Bit Labs - Pred kratkim so pri nVidii napovedali njihov najnovejši model iz profesionalne Quadro serije, ki se bo sedaj ponašal z oznako "3000"; hkrati bo nVidia izdala še bolj izpopolnjeno verzijo -- Quadro FX 3000G. Proizvajalec se je pri tem izdelku očitno močno potrudil, saj je tudi njegova cena astronomska. "NeG" izdaja bo vašo denarnico olajšala za okoli 2.400 dolarjev, ako jo boste kupili, seve. Quadro FX 3000G pa bo resnično prava pošast, saj bo stala celih 3.000 dolarjev. Klik!

Preden boste kupili ta izdelek, raje vsaj dvakrat premislite, če ga res potrebujete ... :)

11 komentarjev

nForce 2 Ultra - kmalu

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs naj bi nVidia kmalu izdala novo vezje za Socket A procesorje s 400 MHz FSB - nForce2 Ultra, naslednika velike uspešnice nForce 2. Sicer nekatere matične plošče bazirane na nForce 2 vezju že sedaj podpirajo 400 MHz, a pri nVidii so se odločili malce nadgraditi nForce 2. Glavna zadeva naj bi bilo bolj izpopolnjeno in stabilno delovanje 400 MHz FSB procesorjev. Verjetno pa bodo ostale stvari kot so DASP, dvokanalni pomnilnik in integrirana grafična kartica Geforce 4 MX ostale nespremenjene. Seveda lahko pričakujemo, da bodo pri nVidii vgradili tudi Serial-ATA kontroler, gigabitno mrežno kartico, itd.

6 komentarjev

MSI se seli z nVidie na ATi

Slo-Tech - Yahoo poroča, da se nVidii obetajo malce težji časi, saj je MSI, eden njihovih večjih partnerjev, presedlal k nVidiinemu največjemu konkurentu -- kanadskemu podjetju ATI. Glede na to, da je imel MSI ekskluzivo z nVidio, je ta poteza podjetju zadala veliki udarec, tako finančni kot moralni. To se je tudi odrazilo na predvidevanjih dobička in prometa za četrto fiskalno obdobje. Udarec na dobiček? Skromnih 20 milijonov dolarjev. Klik!

19 komentarjev

Bo GeforceFX omejena serija?

več strani - Na spletu krožijo govorice (klik ter klik), da naj bi nVidia podjetju Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp, njenemu proizvajalcu čipov, naročila, naj podjetje ustavi proizvodnjo NV30 procesorjev, ko bo število "naštancanih" doseglo 100.000. Novica je nepotrjena ter nekomentirana s strani nVidie, a vseeno izgleda, da bo GeforceFX le neka prehodna faza do kartic, ki bodo grajene na čipih NV31, NV34 ter NV35. Če se bo to izkazalo kot resnično, potem ne rabimo biti geniji, da ugotovimo, da je bila splavitev NV30 forsirana zaradi pritiskov s strani ATI-ja. Ali mislite, da bi nVidia izdala NV30 tako kmalu, če ji ATI ne bi grozil z že izdanim ter huronsko hitrim 256-bitnim Radeonom 9700 Pro? Močno dvomim. Klik!

30 komentarjev

nVidiinih koliko?

3DGPU - Vas je že kdaj prešinilo vprašanje, koliko različnih procesorjev za obdelavo slike je spesnila nVidia? Ja, otroci, vse se je začelo daaaavnega leta 1995, ko je nVidia izdala čipovje NV1... Čakajte... Pa kaj vam to govorim? Oglejte si tabelo, če vas zanima... Zdržal sem do Geforcea 256 DDR, potem je postalo že dolgčas.

0 komentarjev