»

NEST.2006

Slo-Tech - Z malo zamude pa vendar. NEST.2006 bo, kot je bilo že konec januarja napovedano, od 21. do 23. julija. Tokrat na novi lokaciji v OŠ Hrvatini (Hrvatini nad Koprom). Program s prijavami bomo objavili v nekaj dneh.

Kot vedno bomo organizirali lan party s precej predavanji in tekmovanji. Igralo se bo skoraj vse. Letos ideje za tekmovanja v igrah pobiramo samo do samega dogodka, da se nam ne bo ponovilo lansko leto, ko se je večina idej za tekmovanja pojavila v noči iz sobote na nedeljo.

Kot vedno je tudi letos prepovedano kajenje in/ali uživanje drugih opojnih substanc. Oseb, ki bodo kazale znake uživanja le-teh varnostna služba ne bo spustila v dvorano.

291 komentarjev

Napovedujemo NEST:2004

Slo-Tech - Kaj je lepšega, kot tri dni neprestanega igranja iger, izmenjave poučnih datotek ter poslušanja predavanj mojstrov z naše strani. Lepše je lahko samo, če vse to preživite v družbi kolegov, ki jih redno srečujete na forumu in imajo prav tako računalništvo v krvi. Za povrh pa se še vse skupaj dogaja ob morju.

Po mučnih predpripravah smo si uspeli zagotovili prostor ter dovolj elektrike, da bo letošnji NEST:2004 še boljši in večji kakor NEST.2003. Ponovno bo potekal v prostorih OŠ Sečovlje od 16. do 18. julija. Poleg velikega LAN-a tudi letos ne bodo izostala predavanja, šušlja pa se tudi o bolj aktivnem predelovanju ohišij.

Zaradi velikega interesa se bo potrebno predhodno prijaviti. O tem kdaj in kako to storite, pa boste izvedeli čez nekaj dni.

59 komentarjev

EmpireLAN v Dutovljah

Slo-Tech - Prihajajočo soboto in nedeljo, 13. in 14. marca 2004, bo v športni dvorani v Dutovljah (okolica Sežane) nadaljevanje uspešne serije sedaj že tradicionalne prireditve EmpireLAN, ki je tokrat že peta po vrsti. Na prireditvi bo potekalo prvo večje slovensko tekmovanje v igri Call of Duty -- ekipe petih proti petim v slogu Team Deadmatch. Več informacij lahko dobite na domači strani EmpireLAN.

0 komentarjev

Slo-Tech NEST.2003 popoln uspeh!

Manj "Night efekta"

Slo-Tech - Danes, po prvi dobro prespani noči od četrtka naprej, imam čast sporočiti, da je bil naš dogodek ( Slo-Tech NEST.2003), ki je potekal od petka do nedelje, popoln uspeh.

V športni dvorani OŠ Sečovlje smo gostili kar 100 računalnikov, povezanih v mrežo. Igralo se je malodane brez prestanka, tekmovanja so uspela, nagrade v skupni vrednosti skoraj 400.000 SIT so bile podeljene. Vsem, ki niso mogli priti, je lahko kar malo žal [:D].

Tudi predavanja so bila zanimiva. Lahko ste bili priče živemu sestavljanju vodnega hlajenja, predstavitvi zmagovitih modifikacij računalnikov, predavanju o Microsoftovem Longhornu, navijanju, o tem, zakaj grafične kartice še ne prikazujejo fotorealistične slike,...

58 komentarjev

Slo-Tech NEST.2003 -- drugič

Slo-Tech - Po neštetih neprespanih nočeh, sestankih, dogovorih in litrih pretečenega znoja je rezultat domenjenega končno tukaj! Samo za vas smo se tudi letos, tokrat že tretjič zapored, odločili organizirati Slo-Techov LAN party, letos z novo obliko in novim imenom -- Slo-Tech NEST.2003. Nekaj je že bilo povedanega v prejšnjih novicah, da pa ne bomo dolgovezili, tokrat samo na kratko: ogledali si boste lahko šest eno- oziroma dvournih predavanj, si spočili možgane ob štirih filmskih projekcijah, do onemoglosti igrali igre na naših namenskih strežnikih ter si imeli možnost priigrati kar zajeten kup letos izredno bogatih nagrad. Za nameček vas tam čaka še cel kup zelo prijetnih presenečenj, zato le pridite! Za enodnevni obisk boste odšteli 200 slovenskih tolarjev, za okroglih 1500 SIT pa se lahko udeležite in s svojim kavnim mlinčkom sodelujete na največjem spektaklu v zgodovini Slo-Techa, ki se bo odvijal v športni dvorani Osnovne šole Sečovlje od petka, 18.7.2003, do nedelje, 20.7.2003.

30 komentarjev

Videoposnetek predavanja v Kiberpipi

Slo-Tech - Zaradi velikega povpraševanja po videoposnetku predavanja je bilo malodane nemogoče iz Kiberpipine dvomegabitne povezave prenesti film z zgledno hitrostjo. Zatorej si lahko film vunpotegnete z dveh novih strežnikov s hitrejšo pipico: Klik ter klik!

Jasno nam je tudi, da se video noče predvajati na nekaterih računalnikih z nameščenim operacijskim sistemom Windows, napaka najbrž leži v kodeku xvid, s katerim je video zakompresiran. V nastajanju je DivX verzija videa (hvala, (sic)!), katero bomo tudi prenesli na hitre strežnike v najkrajšem možnem času.

35 komentarjev