»

Danes NEST.2004

Slo-Tech - Danes, točno ob 14. uri po srednjeevropskem poletnem času, bomo odprli vrata Slo-Techovega dogodka leta NEST.2004. Od Elektro-Primorska smo uspešno dobili 83-kilovatni vod, tako da z dobavo energije vašim računalnikom in vgrajeni množici ventilatorjev ter osvetljave ne bo težav. Prav tako se podatki že veselo zbirajo na DC++ priklopni točki, trije Pentiumi 4 ter AMDji 64 pa že poganjajo namenske strežnike.

Jutri za vas pripravljamo dvoje predavanj. Andraž Tori vam bo predstavil zmogljivo odprtokodno aplikacijo za nelinearno urejanje videa, sledilo pa bo predavanje Andreja Budje, ki bo govoril o prihajajočem operacijskem sistemu Windows Longhorn.

V komentarjih na novico bosto našli še...

26 komentarjev

Še zadnje obvestilce pred Slo-Tech NEST.2003!

Slo-Tech - Takole, stvar se bo definitivno začela s polno paro čez nekaj uric! Ob 15.00 vas bomo začeli sprejemati v sečoveljsko športno dvorano osnovne šole. Večina, ki vas kani priti na dogodek, je najbrž že seznanjena z vsemi podatki, tako da bom tokrat napisal le najnujnejše:
  • Vse podatke, splošne pogoje, cenik in zemljevid do dvorane, najdete na tej strani!
  • S sabo prosim prinesite razdelilce za elektriko (čim več, tem bolje), mrežni kabel, in ako je možno, še mrežno stikalo (switch) oziroma hub.
  • Zaradi prevelikega števila prijav smo prijave nehali pobirati včeraj zvečer. Glejte včerajšnjo novico za več informacij.
  • Ako imate kakršno koli vprašanje, če ste se zgubili, oziroma se vam godi kakršna koli krivica, pokličite telefonsko številko 041 794 887, kjer vam bomo na voljo tudi preko telefona.
Se vidimo ob 15.00!

22 komentarjev

V petek vsi na morje ali Slo-Tech NEST.2003

Slo-Tech -

Kot verjetno veste, se bo ta konec tedna na slovenski obali, natačneje na Osnovni šoli Sečovlje, odvijal računalniški spektakel pod Slo-Techovo organizacijo. Letošnji LAN party se bo pričel v zgodnjih popoldanskih urah petka, 18. 7. 2003, trajal pa bo vse do poznega popoldneva nedelje, 20. 7. 2003. Vsi, ki se nam boste pridružili (z računalnikom ali brez), se boste lahko kratkočasili z igranjem iger in podiranjem rekordov v nespečnosti, se izobraževali na sedmih predavanjih ter v posebni delavnici, kjer bomo nameščali Linux, in se zabavali z gledanjem filmov in animéjev.

Če ste zbrali dovolj poguma, da se dogodka udeležite, vas še enkrat lepo prosim, da se prijavite prek interneta, saj bo tako na samem kraju dogajanja manj komplikacij. V načrtu je bil tudi organiziran avtobusni prevoz s štajerskega konca, prek Ljubljane in Postojne, a ker je za zdaj prijavljenih premalo, se utegne zgoditi, da prevoz pade v vodo. Vsi, ki ste zainteresirani za tovrstni prevoz, poleg prijave na...

5 komentarjev

NEST.2003

Slo-Tech - Ker ste izrazili željo, da bi radi izvedeli več o organiziranem avtobusnem prevozu na SloTechov NEST.2003, vam bomo postregli z dodatnimi informacijami.

Če še ne veste, kaj se bo odvijalo od 18. do 20.7. 2003, si kaj hitro oglejte spletno stran z informacijami in se, ako se vam dogodek zdi interesanten, prijavite!

Avtobus bo krenil po sledeči poti v petek, 18.7.2003:
  • start iz Maribora (glavna avtobusna postaja) ob 10:00
  • postaja v Celju (glavna avtobusna postaja) ob 11:15
  • postaja v Ljubljani (glavna avtobusna postaja) ob 12:30
  • postaja v Postojni (glavna avtobusna postaja) ob 13:15
  • cilj v Sečovljah
v nedeljo, 20.7.2003:
  • start iz Sečovelj okoli 18:00
  • postaja v Postojni (glavna avtobusna postaja) ob 19:30
  • postaja v Ljubljani (glavna avtobusna postaja) ob 20:15
  • postaja v Celju (glavna avtobusna postaja) ob 21:30
  • cilj v Mariboru (glavna avtobusna postaja) okoli 22:30
V Ljubljani vas bomo pričakali na glavni avtobusni iz železniški postaji, kamor lahko pridete z gorenjske in dolenjske...

0 komentarjev

Slo-Tech NEST.2003 -- tretjič

Slo-Tech - Izgleda, da bo sečoveljski dogodek kar obiskan, saj se vas je prijavilo že zgledno število. Če še ne veste, smo v Sečovljah od 18. do 20. julija 2003 organizirali trodnevni dogodek, kjer boste lahko cele tri dni igrali igre, poslušali predavanja, nameščali Linux, gledali filme, in, poglavitno, tekmovali za bogate nagrade. PRIJAVE IN INFORMACIJE!

Z veseljem sporočamo tudi, da smo se dogovorili za avtobusni prevoz, ki bo vozil iz Maribora, preko Celja, Ljubljane ter Postojne v Sečovlje. Na vseh teh točkah bomo pobirali tiste, ki se bodo prijavili za avtobusni prevoz. Naprošamo vse interesente (tiste že prijavljene in tudi tiste, ki se še niso prijavili), da na ta poštni naslov čim prej sporočijo:
  • Ime in priimek
  • Vstopno postajo (MB - CE - LJ - PO)
  • Ali boste s sabo vzeli računalnik
  • Ali boste vzeli koga s seboj
  • Po možnosti tudi številko GSM
Za izvedbo avtobusnega prevoza potrebujemo vsaj 30 interesentov. Cena bo določena po prejetju prijav, okvirno pa računamo, da boste morali za...

24 komentarjev

Kako do čim večjega števila točk v 3D Mark 2001SE?

VR - Zone - To se najverjetneje sprašujejo tudi prenekateri bralci Slo-Techa, ki si lastijo najsodobnejšo strojno in programsko opremo. Samo zanje in še za kakšnih par milijonov ostalih lovcev na točke je ponosni lastnik VR-Zonovega rekorda, ki trenutno znaša okoli 17200 točk, spisal članek o tem, kako doseči čim večje število točk. Kako se je treba tega lotiti, si lahko preberete tukaj, lahko pa kar takoj povem, da se modifikacijam voltaže, tekočemu dušiku in mrcvarjenjem računalnika do nerazpoznavnosti ne boste izognili [;)].

5 komentarjev