»

Test dvoslojnega DVD-pekača

Slo-Tech - Na Extrememhz so preizkusili novi Lite-On DVD zapisovalnik, ki se lahko pohvali z dvoslojnim zapisovanjem zapisljivih DVD medijev. Glede na to, da je to eden od prvih primerkov na trgu so se še posebej posvetili testu zapisovanja na DVD+R9 medije, katere lahko peče z 2,4-kratno hitrostjo. Prav tako niso pozabili na razlago nove tehnologije. Pri priporočeni ceni 159,99 dolarjev bo to nedvomno pogon, ki bo mamil marsikoga v vročih poletnih mesecih.

23 komentarjev

Rešite diske pred smrtjo

Storage Review - "Deathstar", kot po svetu pomenljivo imenujejo IBM-ove Deskstar 75GXP in 60GXP trde diske, lahko sedaj rešite usode podstavka za pijačo ali obtežilnika za papir.

Z upgradeom firmware-a (ki je bil, ironično, izdan že januarja), ki ga dobite tukaj, lahko svojemu disku rešite življenje ali pa vsaj podaljšate življenjsko dobo. Hitro na delo in klik!

21 komentarjev

Griffin Technology PowerMate

ExtremeMHz - Ob prvem pogledu na izdelek bi lahko takoj rekli, da je obtežilnik za papir. A ko ga priklopimo na računalnik, ta mala napravica šele doseže svoje potenciale. PowerMate namreč lahko nastavimo po svojih željah in z njim opravljamo podobne naloge, kot jih opravlja kolesce na miški. Pod aluminijastim ohišjem pa se nahajajo LED diode, ki osvetljujejo dno naprave in podlago, na kateri stoji.

13 komentarjev

"Kotalke" za miško

Overclockers Australia - No ja, niso ravno kotalke, toda učinek in namen je v bistvu podoben. Zmanjšati trenje in izboljšati drsenje med podlago in miško. Problem pri miškah je včasih tudi ta, da jih moramo z veliko silo vleči gor in dol po podlagi in s tem izgubimo natančnost ter hitro odzivnost, ki je potrebna pri igrah. Zato so si GamersStuff.com izmislili neke vrste nalepko, ki jo prilepimo čez nogice na miški in s tem pridobimo to, da se miška lažje premika po podlagi.
Glede na opis in zaključek je avtor članka na OverClock Intelligence Agency bil precej navdušen nad zadevo. Sam predlagam, da si nalimate spodaj kakšen selotejp ali kaj podobnega, učinek naj bi bil podoben. ...

6 komentarjev

Aluminijasta ohišja v Sloveniji

Slo-Tech - Hehe, zdaj pa res ne vem ali je kaj pomagalo moje neprestano jokanje, ali pa gre za eno veliko naključje, toda v Sloveniji so se pojavila prva aluminijasta ohišja. Gre za Sky Hawkove modele, katerih testi so bili na Slo-Techu objavljeni nedavno. Dva Sky Hawkova modela imajo tako naprodaj pri Iskra Računalnikih, gre pa za modela 4378 in 4388. Tudi cena ni pretirana: 29K SIT za prvi in 25.5K SIT za drugi model. Glede kvalitete teh ohišij ne morem reči nič, saj jih še nisem imel v rokah, toda upam,...

10 komentarjev