»

Elephant dream - odprtokodni animirani film

golem.de - Slonje sanje je odprtokodni animirani film v več pomenih besede. Najprej je nastal zgolj in samo s pomočjo odprtokodnega programja, sedaj je še prosto dostopen preko BitTorrenta.



Na voljo je v AVI/MPEG4 formatu in dveh resolucijah, navadni 1024 in HD 1920 x 1080, ter QuickTIme formatu v treh ločljivostih: 1024, 720 ali 480. Za bolj starokopitne so tu še ISO verzije DVD-jev. Za še bolj zakrnele, je film na prodaj v DVD obliki. V tej obliki so na voljo še standardni bonbončki v obliki: Making Of, zvočnih posnetkov igralcev, podnapisov in komentarjev. Na voljo je tudi soundtrack. Za pretok z medmrežja se je do sedaj odločilo že 533 000 uporabnikov.

31 komentarjev

Bo SCO tožil tudi Red Hat in SuSE?

PC Linux Online - SCOsource, oddelek podjetja SCO, Inc., ki skrbi za zaščito lastnine omenjenega podjetja, je letos marca vložilo tožbo proti VelikemuModremu™, ker naj bi ta zlorabil Unixovo kodo podjetja SCO in jo prenesel na Linux, kar je podjetju prineslo velike finančne posledice.

Spletna revija MozillaQuest je objavila pogovor s Chrisom Sontagom, podpredsednikom SCO (prej znan kot Caldera International, Inc.) in vodjo oddelka SCOsource. Njegov oddelek naj bi ugotovil, da je izvorna koda podjetja SCO prisotna tudi v distribucijah Red Hat in SuSE, ni pa je v Linuxu -- jedru. Več kot očitno se zdi, da bo podjetje kmalu vložilo tožbo tudi proti omenjenima distributerjema Linuxa.

Zanimivo je, da se je SCO usmeril samo na komercialna podjetja, ki imajo opravka z Linuxom. Izgleda, da so jih napadli, ker imajo to, česar oni nimajo -- denar. Zelo težko je tudi verjeti, da so prečesali te gigantne kose izvorne kode in jih povrhu vsega še primerjali s svojo. In kje je Mandrake? So se ga usmilili, ker je...

1 komentar

Red Hat Linux 9 kmalu

Slashdot - Podjetje Red Hat, avtor najbrž najbolj uporabljane distribucije Linuxa na svetu, se je očitno ognilo tradiciji, zato nas konec marca, oziroma v začetku aprila (sedmega), čaka povsem sveža različica operacijskega sistema Red Hat Linux 9. Neučakanci pa se tako ali tako igrate že z beta verzijo, oziroma raznoraznimi leaki (če ti seveda obstajajo [:D]). Klikot!

6 komentarjev

Red Hat v črnih številkah

Slo-Tech - Eno od vodilnih podjetij kar se tiče Linux distribucij, Red Hat, se je znašlo v črnih številkah. Da, poslujejo z dobičkom; to četrtletje le-ta znaša znaša $304000, ustvarili pa so za 24,3 milijonov zelencev prihodka. V črne številke so prišli predvsem zaradi povečanega povpraševanja s strani podjetij, ki predstavljajo 93% njihovega prometa. To dokazuje, da se da tudi z "odprto kodo" nekaj zaslužiti. Klik!

Microsoft pa v jok in na drevo ... [:D]

3 komentarji